IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

SähköpostiongelmaSunnuntai 27.08.2006 23:14

Selailin taaksepäin "saapuneet" -kansiota ja huomasin taas n+1 ihmistä joille olisi pitänyt vastata. Siitäkin huolimatta olen onnistunut taas ("eräällä nimeltämainitsemattomalla") HT.netin foorumilla jauhamaan ämpärillisen scheissea muutaman päivän aikana.
Miksi ihmeessä näin?

Jotenkin henkilökohtaisten asioiden kirjoittaminen toiselle ihmiselle on enemmän efforttia ja sydäntä vaativa asia kuin yleisten "mukavien" turiseminen kaikkien luettavaksi. Yksityisessä viestissä kohtaa toisen lukijan hyvin henkilökohtaisella tasolla - sillä on jotenkin paljon suurempi merkitys miten asiansa ilmaisee ja mistä asioista kertoo.
Keskusteleminen ei sinänsä vaadi niin suurta aivotyötä kuin toisen ihmisen suora kohtaaminen. Tässä blogissanikin olen varmaan puolelle lukijoista anonyymi kun taas osa tuntee minut aivan eri asiayhteyksistä. Kuka hevospiireistä, kuka scenetouhusta, joku on kenties vanhoja koulukavereitani tai sitten menneiden aikojen tuttavuuksia, baariseuraa, Tampereen kaveriporukkaa (joita minulla on edelleen maailman isoin ikävä)... jotka nyt sitten kaikki asuvat Tampereella kun minä muutin pois.

Ihmisellä voi olla niin monta eri tasoa ja särmää että lukijan mielikuva muodostuu lähinnä niistä asioista joista hän on itse kiinnostunut siinä määrin että pystyy niiden kautta tutkiskelemaan toisen ihmisen persoonaa.
Jos joku ei olekkaan demoscene tai BBS-ihmisiä, niinkuin harva varmaan onkaan, on osa teksistä suht merkityksetöntä hänelle. Hevosista kiinnostumaton taas tuskin analysoi sitä mitä olen hevosteni kanssa tehnyt ja saa minusta toimintatapojeni perusteella mielikuvaa. Olenko sitten rauhallinen, äkkipikainen, narunpyörittäjä vai kilpailuhenkinen harrastaja.

Nyt meni ohi niin että kohisi.
Pahoitteluni silti kaikille joille en ole saanut aikaiseksi vastata. Ehkä se kertoo vain arvostuksestani lukijaa kohtaa - en halua jauhaa lämpimikseen niinkuin 95% teksistäni yleisestiottaen teen :D

Ehkä tällä halusin kertoa että blogitekstit ovat niin irrallisia palasia tosielämästä että vaikka niitä voi ollakin mielenkiintoista seurata, ei niiden perusteella kannata kuvitella tuntevansa toista kuin pintaraapaisun verran. Sen haluan sanoa niille jotka ajattelevat julkisen päiväkirjan olevan "itsensäpaljastelua".
Jos selaan tätäkin taaksepäin, niin elämässänihän on ollut enimmäkseen kaikkea muuta vaikka myös sitä mistä olen kirjoittanut.

Nyt se elämä kutsuu, joten palailen astialle myöhemmin :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.