IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

[mutta kun miä en ehi]

(taas tuli muokkaus-on-keksen-virhe)

nyt tulee (vajaa copy-paste, eli ajatus on katkennut, mutta ei itseni tehden)

[mutta kun miä en ehi]

c64 oli sellanen peli kun karateka. se oli yksinpeli jossa edettin vierivällä ruudulla vertikalisiti eli oikealle, ihan kun joku scrabble vai millä nimellä niitä luolassa ampuvia aluksia oli pakkovieritykselllä. tässä ei ollu muistaakseni pakkovierintää, mikä on hyvä.

pelin niksi, oli tietty että aina tulee kovempaa vastustajaa. se oli hyvin simppelliä, mutta sitten astuu kuvaan aivot, jotka miettii millanen pelin, joka on tehty jo 100 kertaa vuonna 83, puhumattakaan vic ja specturm15 jnejne ja pli vai mita vaxeja ne oli... _DECin koneita, ja myöhemmin decin hylkäämän dosin tempauksia. ai vittu kun tulee mileen kun äijät tampellassa, joku mircro-kerho hehkutti md-dosia kun cp/m ei tehny mitään...

no karatekaan... (välitallennan kun otan copyn, alkaa pelottaa tämä editori)

noniin. karateka, kuten kuvailin oli tuollaista, mutta sitten astuu kehään nerokkuus jota ei ole tajuttu, ja jota pitäsi jo ymmärtää kun on tullut noi vitun wiit viimein.

taas harhaillaan. kun minä ostin soundblasterin eli eka äänikorti jonka tiesin niin sitä oli kiva rassailla. hias paska kun mikä kun piti kaikenaikaa suorittimen ja keskeytysten kanssa muisitsta syöttää sille byteä tai wordia mitä se soittaa, ei paljo tunnettu dmata (direct memory access, eli kun cpu teki jotain muuta niin apuprosessori sai lukea muistia, ja lisämuistiiin jos laitto ohjelman niin blitteri sai häärätä allamuistisa kaiken aikaa, tai olihan sielä copperi sähläämässä kuvanpiirtoa ja siinäkin oli sellanen vempain että ja voi, siinä oli älli ja tälli kohallaan, mutta jossain ei kun se ei menestynyt niin kun olisin halunnut), tai jos niin se (dma) pelasi (pcllä) vaan levareiden kanssa, eiks je? amigalla oli ihan toisin, siellä oli blitteri.

kivan oskilloskopiin sillä (sound blaster) rakensi, oli hauksa puhua kun näki taas, pitästä aikaa, omän puheensa sen jälkeen kun sen oli sanonut microfoniin. tuli jopa mieleen ja vähän aloteltuakin kaikenlaista musea ja muuta miusiikkiohlemaa, mutta sitte tuli ruottalaisilta soudtrakker ja futrure crew hannaili omaa soitto-ohjelmaanssa. miä sain sen koodaajalta kyllä specsit tohon ultrarautaan, minkä nimeä en muista ja tapsalla oli sellanen ja lisämuistit kanssa. se koodaja oli huvittava kun se kävi selittämään mulle englantia kun oli valvonut varmaan enemmän kun minä, mutta oli sitli mukava nähä. ei future crew mitenkään erikoisen hyvä ollut, mutta ei ollu oikein parempiakaan siihe aikaan.

no mutta se karateka ja unohetaas toi wii, myö tehtii liiketunnistin-peliohjain vuonna 91-2 tötterströmmin ja ilen kanssa, elohpeakytkimillä, ja sillä pysty pelaamaan f1gptä mikä on aika kova teko, amigalla (antti, saakeli, hukkas mun boottilevyn siitä, se on mulla originaalina, olen geoff grammond-fani kyllä, se on myönnettävä, revs oli kova ja siihe pistin potikan ite pelaamaan, debuggaamalla jja kone oli c64)

no mutta se karateka, unothedtaan toi wii, eli liiketunnistimet kameroineenkin. pidetään mielessä karateka ja ajattele mikä on tekken, way of the exploding fist tai joku ns. taistelupeli, ton way ofteh... jossa on muuten parhaan muusikon musat (mm. hobbit)...ehkä parhaan... :P...

vittu räplää jollain ohjailmella joka ei mahdu edes käteen jotain kymmentä nappulaa ja eti joku vitun combocombocombo-jota ei voi torjua ja siinä pitää siis sormien liikkua, ja ihan vitun nopeasti. mietiääs vähän toisenlaista lähestymistapaa noihin peleihin.

muuan jari kehu ja esitteli minulle sellasen zombpin-tappopelin minkä nimi on type or die. voittehan arvata mistä on ksymys? ruudulle ilmestyy sanoja tai merkkiyhdistelmiä, joita kirjottamalla ikäänkuin ammutaan tai kirvellä silvotaan se zombie kenen pään päällä mikäkin merkkikasa on. aika metka idis?

miä olen opettellut kymmensormijäjrestelmän sellasella ohjelmalla kun tenho typisti. mutta minulta jäi hommat kesken siinä vaiheessa kun piti opetella tota ylärivin erikoismerkistöä eli mitä saa SHIVTILLä vai mikä VAIHTO-näpääin se onkaan vaikka joskus käytänkin aika paljon sellasta merkkiä kun aalto-sulku, en tiedä mikä on kielitoimiston nimi sille { ceessä ne vissi sitä viljelee jos pitää {tehä blockki}}, eiks jee?

miä en ole siis kovin nopia typoilemaan kymmenellä sormella ja miä voin sen sanoa kun miä tota battia ja zombieta olen katellu niin sielä kylllä on sellasia sormia että tuntuu välillä että ne kirjottaa varpaillakin. toki miä olen kovi flodaamaan ajoin, mutta sitte nää nopeat osaa vielä tiivistää asiansa muutamaan 'telliin' vähän niinku irc-jos joku tietää. ei täää irc-galleria... ok.

karateka

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.