IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

olettamuksiaTiistai 01.11.2011 19:15

[kuuntelen tota mouse on mars katon jos löytyy rondio niminen kipale youtubesta, mutta soittelen ensin vähän aikaa tota shponglen divine moments of truth -kipaletta kun haluan fixata tämän aiheen muistiini niin että sen myös muistan. asia ei ole hyvä eikä paha vaan tärkiä kaikinpuolin muuten vaan, ja väärin tehtynä tulevaisuudessa aiheuttaisi kaikenlaista byrokratian tukkeutumista ja typerää sotimista sanaa ja totuutta vastaan. kärsijöinä olisi enemmän semmoset syrjäytyneet paskat, kuten minä, jonka ainoa henkireikä tässä elämän diesel-käyttöisessä sukellusveneessä on internettien internet [push to play divine moments of truth (ei ole se hieno videoversio, jossa on freudi ja kaikkia muita kuva-assosiaation leikkikuvia ja ajatuksen sanoja)http://www.youtube.com/watch?v=8qt2WbfotkU]]

nyt pitää orientoitua eli asennoitua niin että olen törmännyt johonkin uutiseen, jossain ajankohtaisohjelmassa tai uutisissa tai jossain, jota pidän niin luotettavana tietolähteenä että asiani näin esitän. tämä on lähtökohta ja lähtötaso.

nyt kuvittelemme seuraavan tilanteen niin että minä olen ollut kuultuna rikosasiassa, joka on tällä hetkellä kesken niin että syyteharkintaa ei ole vielä tehty.

keskiluokkainen perhe ja sen perättömän ilmiannon suorittajaksi kuvitellaan keskinkertaista tyhmempi oikeustoimihenkilö, sen sanotussa sanamuodossaan voiden edustaa vaikkapa yritystä tms.

laki on niin hankalaa lukea ja sitten sitä pitäisi vielä koittaa soveltaa ja toteuttaa. tässä onkin ongelman ydin. olen usein väittänyt ja esittänyt tai kertonut eri tavoin että suomessa on siirrytty ns. ennakkopäätösmenettelyyn. se tarkoittaa käytännössä sitä että lakia lukee yksi henkilö ja tekee sen perusteella tuomion. huomioikaa nyt tässä kohtaa se että tuomio on sekin että tuomitaan ei syyllistyneeksi rikokseen tai edes osaan mistään. nämä asiat ovat tosi tarkkoja ja minua harmittaa kamalasti että en osaa käyttää välimerkkejä, mutta toivon että saan tämän itselleni muistiin niin että tästä joku ehkä joskus ymmärtäisi jotain, edes osan.

jos minua vastaan on vireillä rikos, jota tutkitaan niin minä olen salassapitovelvollinen asian suhteen vähintään sen päätökseen tekohetkeen asti, erilaisissa tapauksissa sen jälkeenkin. sama salassapitovelvollisuus on myös kantajan taakka. tässä nyt voidaan ajatella sellaistakin asiaa että kantajana voi olla henkilö, joka nostaa kanteen tai tekee tutkintapyynnön painostuksen alla. jos minun korviini kantautuu tietoa ko. asiasta muuta kuin viranomaisten tai oman kuulemiseni kautta, on melko selvää että tuota salassapitovelvollisuutta on rikottu.

salassapitovelvollisuuden rikkomisen suhteen on asiaan hieman takerruttava. takerrutaan niin että ankkalinna eli inkeroisten ankkalinna ei ole hirviän iso kaupunki ja jos miä tunnen jonkun niin aika moni tuntee minut. jos minä menis tällä kylällä vaikkapa pelikahvila nimiseen paikkaan niin aika moni ellei suurin osa sielä kahvia jyystävistä, minua km. 10v vanhemmista heeboistakin kaikki siis.

jos tällaisella tuppukylällä, tutkinnan aikana, salassapidettäviä asioita kerrotaan tuolla kylillä ja tuleekin käymään niin että syyttäjän mielestä en ole syyllistynyt esim. laittomaan uhkaukseen. niin mitenkäs sitten korjataan minun maine tuolla kylillä?

tulee parin viikon harkinnan jälkeen mieli ajatella että tässä voisi olla kyseessä perätön ilmianto, kunnianloukkaus, salassapitovelvollisuuden rikkominen ja vaikkapa hätävarjelun liioittelu, niin että sillä on pyritty luomaan edellytykset perättömälle ilmiannolle.

oikeusvaltiotamme uhkaa tällä hetkellä sellainen lakiuudistus, joka on seurausta asiattomista ja monesti aiheettomista käsittelyistä alimmassa oikeusasteessa niin että... ja tässä tullaan siihen näkemääni uneen, siis siihen että uutisissa tai jossain ajankohtaisohjelmassa kerrotiin että (ja edelleen muistini mukaan) kolme (3) vuotta, pitää olla minimituomio kolme (3) vuotta syytettyyn rikokseen TAI oliko se niin että on tuomittu kolme (3) vuotta vankeutta, ehdotonta vankeutta siis. ajatelkaas nyt tuota niin että oli se kolme (nyt sitten) kumpi tahansa, minimituomio tai tuomittuna ylittää tai on sen. niin on aika käsittämättömän järjetöntä että sitä pienempiä tuomioita pidetään niin vähäisinä rikoksina että niissä ei ole valitusoikeutta edes hovioikeuteen.

nyt sovelletaan kovasti ja käytän esimerkkinä vaikkapa jotain semmosta juttua, josta on näyttö menee läpi sen takia kun on tullu kateltua tarkkaan miten c.s.i. miami suomennetaan. ja ihan niinku olisi joku vahinko päätöstä odotellessa, ulkona tupakoidessa, ottaa esiin ja sanoa ääneen että olenko miä yhtään katellut niitä päivämääriä? no, ei ollut tullut mieleen, mutta tuli kyllä kotona. ja kun kotona oli eka kalenteri vuorokalenteri niin oli niissä päivämäärissä yöt pappa töissä, mikä tarkottaa että päivät kotona ja miä olen aika hiljaa suorittanu aika hurjia toimenpiteitä niin ettei se huomaa... no se on ollutta ja mennyttä ettekä työ voi tietää mikä on totta ja mikä puppua kun miä puhun totta.

nyt kun vielä riittää merkkejä niin palataan siihen pikkuseen juttuun että jossain keskiluokkasessa (eli on varaa ostella autoja uutena ja varaa asuttaa perhettää vuokralla sen aikaa kun yrittää hommata omakotitaloa samalla pohjapiirustuksella kuin tämä missä miä käkin eli isäni talo jne. jne. olen tuota ahneutta joskus käsitellyt, sivuutellen)... niin keskiluokkainen perhe, jolla on kovasti rahaa ja internetit ja rensselit, niin voisi ensin työllistää sillä ansitulla rahalla juristin, joka ottaisi kantaa tai puhuis järkeä, jos minun kannalta katsotaan. ja sen jälkeen sitten tehtäisiin yhdessä, siis siinä perseessä, päätös siitä että ruvetaako hillumaan vai sekoillaanko vaan ahneuksissaan.

nyt tutkitaan usian, usian ihmisen tuntimäärillä jotain internetissä, täälä galleriassa, sanottua juttua millä ei ole mitään todellista tarkoitusta kuvailtaessa tai esittäessä tehdä mitään siitä mitä on kuvitellut päässään ja sattunut istumaan tietokoneen ääressä. ja tämän seurauksena on poliisien niin vähäset resurssit muutenkin vähissä.

nyt jos laiton uhkaus on ollut niin kauhian vakava että siitä on pitänyt tehä rikosilmotus, niin miä ihmettelen että poliisien mielestä se ei ollut niin vakva kuitenkaan, että minut olisi tuoksi yöksi tai päiväksi haettu putkaan, vaan evakuointeja on suoritettu sen mukaan, mitä sukulaisia ei haluta saamaan tietoonsa miksi muinaisen sukuni tila on niin huonossa kunnossa. miä olen joskus hyökkäilly vähän, verbaalisesti, skientologeja vastaan ja mormoneja kai sivutellut kun niitäkin voisi harkita rahottajaksi, mutta tää anjalan-lahko. se on todella omaa luokkaansa. siitä ei tiedä yhtään että kuka niitä kirjeitä jakaa ja kuka lukee.

ankaran, tai siis kovan pähkäilyn jälkeen miä olen tullu siihen tulokseen että niin kauan kun minä puhun asiani niin että täällä irc-gallerian ylläpidossa katotaan että miä noudatan sääntöjä niin minä puhun ja kirjotan senkin.

miä meinasin että jos ei kerran veikka halua nähä edes oikeudessa niin menköön sitte kirjallisena toi käsittely ettei tukita oikeuslaitosta, mutta kun toi ennakkopäätösmenettely ja sen seurauksena voi sitte tulla aikamoinen veritulppa kun kaikenmaailman teksti on oikeuden päätöksillä sensuroitava pois internetistä, minun tapauksen ennakopätöksen mukaan, niin minä ajattelen että minua ja sellasia meitä, ketkä on heikoilla rahan kanssa mutta lääkärit sentään pitää terveenä ja luottaa siihen että miä puhun totta heille, niin minusta ei tulla tekemään semmosta esimerkkiä että syrjäytyneet paskat, joilla ei ole muuta paikkaa sanoa tai olla näkemässä, edes jotain, muuta kuin omia ajatuksiaan, päivästä toiseen ja minuutista muutamaan sekuntiin. niin tämä oikeus pitää saada pitää.

voi veljet, missä lienet?

hätävarjelun liioittelu, perätön ilmianto, kunnianloukkaus, salSassapitovelvollisuuden rikkominen, lähestymiskielto... siä et ole syllistynyt kaikkiin noihin, mutta kukas sitten? minun oikeudenkäyntikulut maksaa varma-sampo. nyt järkiä käsiin ja mietitään vähän että miä olen sentää ollu raknetamassa tätä internettiä tällaasille ja ihmisille ja sitte joku lehmä, joka ei ole enää hieho ei keksi sukulaisten (siis puolision sukulaisten) yökyläillessä muuta tekemistä kun lukea minun galleria-blogia ja huhhuuh...

minun on tosiaan rakennettava se RatLIB ja tehtävä tekstipeli... johan tässä alkaa kaikki lovercraftit ja edgar allanit ja agathat tanssia haudoissaan niin että on tää mun elämän kauhutarina pantava sellaseen interaktiiviseen, muotoon että niitä vaihtoehtoja tehessä vasta vanhana tajuaa että ihmekös se jos joku renny harlin tai kata kärkkäinen tunnustautuu nuoruuden julkisuuden huumassa fatalistiksi.

kevätrullia

P.S. 7.11 alkaa bbc entertainmentilta 8se on sunnuntai) derren brownin sarja mentaali-illusiooita. heittäkääs ittenne (siis kaikki kanst, maat ja pennut) siihen tilaan että panette ne oikein nauhalle. se on sellanen nero että sitte voitte miettiä iteksenne: miksi piti äänestää salar pois talosta? mies on brilliantti nero ja vielä vaatimaton sellanen, pikkasen vaan realisti niin se sitte tuntuu niin nenäkkäältä kun kattelee vaan walkshown... iha paska muutenkin koko bb nykyää, tai tää kausi... ei hotsita vaan, eikä kerrassaan, mutta ton verran kuitenkin ;)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.