IRC-Galleria

rokkineiti

rokkineiti

- "Elämä on laulun haaveunta..."

Selaa blogimerkintöjä

TestiTiistai 10.05.2011 19:26

Testi: http://www.namaste.fi/enneagrammi/

Tulos:

6. Uskollinen Kyseenalaistaja

mukava * luotettava * sitoutunut * tunnollinen * omistautunut * luottoystävä * kuuliainen * ystävällinen * kyseenalaistava * vaihtoehtoja pohtiva * huolestunut * tukipilari * varovainen ja/tai huimapää * kyselevä * sitkeä * varuillaan * ennakoiva * muutospelkoinen * epävarma * lojaali *


Parhaimmillaan: luotettava, tunnollinen ja sitoutunut

Huonoimmillaan: huolestunut, epäilevä ja varuillaan


6-tyyppiä motivoi luottamus sekä varmuus asioista

"En ole varma onko asia sekä että vai joko tai."

"Minua kannustaa se, että voin luottaa ihmisiin ja asioihin ympärilläni. Minulle on tärkeää varmistua asioista ja saatan joskus olla epäilevä uusien asioiden suhteen. Luottamus on minulle erityisen tärkeä arvo."

Luonnekuvausta:

Kuutoset ovat luotettavia ja sitoutuneita ihmisiä, jotka suhtautuvat elämään suurella tunnollisuudella ja pienoisella varauksella. Läheiset ihmiset, työtoverit ja ihmissuhteet ovat Kuutoselle tärkeitä ja hän pyrkii olemaan lojaali ja luotettava ystävä ja kumppani. Kuutoselle on tärkeää olla tietoinen siitä, mihin ja kehen hän voi luottaa. Päätösten ja valintojen tekeminen on Kuutosille joskus hankalaa, sillä Kuutonen haluaa mielessään käydä läpi mahdollisimman monta vaihtoehtoa joihin päätökset vaikuttavat. Kuutoset valmistautuvat usein mielessään pahimpaan ja pyrkivät varautumaan jo etukäteen esimerkiksi sateen varalta keskellä kauneinta kesäpäivää.

Ristiriitaisuus on yksi Kuutosten omin ominaisuus. He saattavat olla rohkeita ja pelottoman näköisiä tai pelokkaita ja hyvin epävarmoja. Kuutoset yleensä valitsevat toisen näistä strategioista omaksi suojamekanismikseen. Ristiriitaisen näköinen käytös johtuu Kuutosen sisäisestä uskon ja turvan aktiivisesta etsimisestä, joka on välillä kahden ääripään välillä tasapainoilua. Kuutonen saattaa pelätä kuollakseen korkeita paikkoja, mutta päättää silti mennä laskuvarjohyppykurssille. Hän saattaa inhota matkustamista yli kaiken, mutta lähtee hetken mielijohteessa maailmanympärysmatkalle vain todistaakseen itselleen pystyvänsä siihen.

Kuutoset ovat erittäin hyviä ongelmien ennakoijia ja he tarkkailevat ympäristöään aktiivisesti. Esimerkiksi työpaikoilla Kuutosen kyvystä pohtia mahdollisia sudenkuoppia on todellista hyötyä. Kuutosen strategia on kyseenalaistaa ja epäillä, jotta mikään mahdollisia ongelmia aiheuttava asia ei jäisi huomiotta. Kuutoset eivät aina itsekään tiedosta tätä jatkuvaa valppauttaan ympäristönsä suhteen. Epäluuloisena Kuutonen saattaa olla hyvin äkkipikainen. Hän luo omalla kyseenalaistamisellaan itselleen sisäisen paineen, joka ryöpsähtää välillä myös muiden niskaan. Auktoriteetteihin Kuutoset suhtautuvat ristiriitaisesti. He kaipaavat varmuutta ja toivovat, että saisivat esimerkiksi työpaikalla tukea päätöksenteossa ja epävarmoissa tilanteissa. Samalla Kuutonen kuitenkin haluaa luottaa itseensä ja saattaa kokea ylhäältä tulevat ohjeet ja määräykset liian dominoivina.

Parhaimmillaan Kuutonen on lojaali ja rohkea. Hän uskaltaa luottaa itseensä, muihin ja siihen, että elämä kantaa. Hän on itsenäinen, mutta samalla äärettömän sitoutunut toisiin ihmisiin ja yhteisiin päämääriin. Kuutonen on parhaimmillaan todellinen tiimipelaaja, joka työskentelee sinnikkäästi yhteisten tavoitteiden eteen. Luottamus on Kuutoselle erittäin tärkeä arvo ja hän omistautuu syvästi asioille ja ihmisille, joihin uskoo. Kuutoset ovat yleensä hauskoja ja miellyttäviä ystäviä ja seuralaisia. Kuutosilla on kyky saada ihmiset viihtymään ja tuntemaan olonsa mukavaksi ja rennoksi - ja juuri sellaisia ovat myös Kuutoset itse parhaimmillaan!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.