IRC-Galleria

.:my close distand little:.Maanantai 10.12.2007 22:48

Minun siskoni, oletko sinä koskaan yksinäinen? Minä en kysy, oletko sinä yksin, sillä yksin sinä et ole; sinulla on maailma, sinulla on kaunis siisti nuhteeton puutarha ja sinulla on taivas ja kaikki sen kauniit tähdet ja kuu.

Tänään minä muistin pienet lumienkelit jäisellä nurmikolla ehkä jo kymmenen vuotta sitten. Minä muistin yhden pakkasillan, kun katuvaloja ei vielä ollut, ja minä muistin, kun me huijattiin isää ja käveltiin kahdeksan kilometriä, vaikka meidän piti juosta ja kuntoilla ja selvitä siitä lenkistä tunnissa olohuoneen lattialle venyttelemään. Kotipihan tienhaarassa tuntui aina kuin meistä molempien jalat olisivat lentäneet. Ja me nauroimme lumiukoille ja pakkaselle ja jätimme veljiemme kanssa joulupukille lahjalistan leikkimökin taakse kuusiaidan viereen odottamaan. Jos joskus ei ollut pilvinen ilta, sinä sanoit, että "tänään näkyvät tähdet", ja me jopa tulehduksen uhalla jäimme lenkin jälkeen kotipihan tienhaaraan postilaatikon viereen nurmikolle makaamaan.

Minä en ole koskaan ehtinyt toivoa ennen kuin tähdenlento on mennyt. Sinulle minä yritin väittää, että "ehdinpäs". Tänään minä olen potenut huonoa omaatuntoa siitä, etten minä halannut sinua lumienkeleiden aikaan. Että minä olin niin kylmä ja niin isosiskomainen; niin mukamas viisas ja aikuinen. En minä halua olla aikuinen. Minä haluan olla pieni, niin pieni, että minun lumienkelini mahtuu jäiselle nurmikolle kuunvalossa tähtien loisteessa sinun lumienkelisi viereen pitämään sinua kädestä, jos sinä joskus olet yksinäinen. Mutta sinulla on maailma ja sinulla on kauniit kasvot ja sinulla on kitara, jota sinä soitat minulle iltaisin.

Pikkuveli sanoi minulle: "voi jos sinä voisit juosta", ja laittoi lenkkareita jalkaan eteisen vihreällä penkillä hetki aiemmin. Tänään kotona on tuoksunut joulu, ja yksi pellillinen pipareita paloi uunissa sinua varten juuri niin kuin sinä niistä olet ajatellut parasta jo useamman joulun. Jos minä en tiedä, mikä sinun lempivärisi on, olenko minä sinulle vähemmän läheinen kuin sinun iso ruskea nallesi sinun vuoteesi päällä halaamassa sinistä päiväpeittoa näennäiseen auringonaikaan? Minä en tahdo olla säälittävä, sillä säälittävänä minä olen keskipiste, enkä minä silloin ole sellainen kuin minä tahdon itseni olevan. Aulan lattia tarvitsee maton, ja huomenna minä menen Vaasaan, vaikka pikkuveli sanoo, että minä menen Vaasalandiaan. Ja minä kysyn, oletko sinä koskaan yksinäinen, sillä Vaasalandiassa minä olen yksinäinen; siellä ei ole ehkä yhtään mitään, mikä minut saisi siellä milloinkaan lopulta pysymään. Kahdelta iltapäivällä pikkuveljien kanssa testasimme hajuvesiä. Minä tuoksun hyvältä nyt, mutta minä tuoksun mieheltä ja vieläpä kolmelta eri mieheltä niskasta ja kyynärpäästä ja ranteesta. Me olimme ehkä hieman liiallisia, ja sitä paitsi naisten tuoksut olivat jo muutenkin loppuneet.

Jos minä joskus saisin sinun rauhasi, sinun hymysi ja sinun siistin nuhteettoman puutarhasi, sinun kykysi mapittaa kaikki riviin pöydälle iltaisin.

-Suuse-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.