IRC-Galleria

BTW.Tiistai 30.12.2008 11:43

Silmälaseja en ole saanut.

näinTiistai 30.12.2008 11:42

Tänä aamuna kello 6.35 arki tunkeutui uneen ihan niinkuin eilisaamunakin. Kulta tuhisee. Minun silmäni olivat liimautuneet unihiekkaan, mutta uuden vuoden aattona on palkkapäivä; pakko kiskoa raajat peiton alta ja tehdä sen eteen jotakin. Tämä aamu ei ole edennyt. Ennen vuoden vaihtumista on hiljaista, ja aamukahvilla työporukka tuijottaa suklaarasiaa ihan niin kuin sellaisia ei lomalla olisi ehtinyt tarpeeksi tyhjäämään. Tänä jouluna minä tyydyin kinkun katsomiseen.

Siivouspäivä. Jos huomenna pääsisi kaveriporukalla pulkalla laskemaan. Puolitoista vuotta elämästäni on ollut ehkä kaikkein onnellisinta aikaa. Minä toivon sitä aikaa enemmän. Koko elämäksi. Asiasta viidenteen ostin eilen digitaalisen järjestelmäkameran. Vou. Mummo luistelee rollaattorilla. Suomalainen talvi on alkanut.

Suolisto ei ole suostunut yhteistyöhön tälläkään viikolla. On ikävä kotiin kullan luokse. Miksi? Siksi, että sieltä on aina vaikea olla pois edes hetkisen.

Jos minusta ei kuulu ennen vuotta 2009, hyvää uutta vuotta.

-Suuse-

hämärä juttuKeskiviikko 24.12.2008 03:12

Vuoden pimein juhla. Kulta makaa sängyllä ja hasuttelee ja sanoo: "Miltä ensimmäinen joulu kullan kanssa haisee?" Kaikki tietää, että nyt on yö, joten sitä on turha tässä lähteä enää kertaamaan.

Antakaa ateisteille tonttulakki ja hurskaille johonkin uskoville virsikirja ja miniatyyriseimisetti halpahallista kymmenen euroa. Tänään elämänpituisessa kassajonossa todettiin, että joulu pimeydessään on lisäksi uskomatonta rahanvaihtoa ja kauppakassien kantamista ihan niin kuin maailmasta loppuisi kaikki kesken heti jouluaamuna. Nyt puhutaan jostakin muusta kuin joululahjoista. Puhutaan hirveistä määristä suklaarasioita ja maksalaatikoita, piparkakkuja ja joulupullaa, italiansalaattia ja voi pimpelipom jotakin jäi hyllylle makaamaan. Kuka juo täysmaidon jääkaapista, jos sitä ei käytetäkään riisipuuroon ja makaronilaatikkoon? Suklaarasioita ostaessa ei tajua maksavansa kilokaloreista ja ekstramakkaroista. Jouluna ei tajua olevansa idiootti juostessaan kaupasta toiseen raahaten samalla kuusta naapurin metsästä ja kihartaen joululahjanauhaa rulalle paketin kylkeä koristamaan.

"Miten joulupukki puhuu?" En minä tiedä. Houhouhou se sanoo, mutta miten se puhuu, bassoäänellä kai. Niin. Ensimmäinen varsinainen yhteinen joulu. Ihana joulu. Tarpeeksi normaali, tarpeeksi kodikas, tarpeeksi rauhallinen ja tarpeeksi vailla ylimääräistä hössötystä ja lanttulaatikkoa. Yllinkyllin oman rakkaan olemassaoloa. Nam.

Serkkuani lainatakseni kivaa ja helppoa joulua. Jep. Suorastaan loistava lause.

-suuse-

Näätä.Keskiviikko 17.12.2008 17:48

Huomenna on vuoden viimeinen tentti. Sain kandidaatin tutkielmasta arvosanaksi 5. Paras mahdollinen. Eilen mä olin näätä. Tänään mä olen vain väsynyt. Huomenna mä ajan autolla ja koetan saada ostetuksi kaikki joululahjat. Perjantaina mä taidan olla päissäni taas.

Hyvää joulua etukäteen niille, joille mä en muista sanoa sitä ajoissa tai edes jälkikäteen. Puhuin tänää puhelimessa kerho-ohjaajani kanssa oikeastaan aika lailla ihan vain sattuman kautta. Suunnilleen viisi minuuttia sitten törmäsin kummalliseen hattuun. Nielin ehkä kymmenen rusinaa ja rennien. Välillä on vaikea uskoa, mitä rusinatkin oikeasti ovat. Joulukorttisaldo on kaksi. Itse unohdin lähettää kaikki makuuhuoneen sivupöydältä eteenpäin.

Siitä huolimatta minä rakastun joka päivä uudelleen samaan mieheen, omaan avomieheeni.

-suuse-

Niin paitsi ettäMaanantai 15.12.2008 17:06

hajotin silmälasini suunnilleen viikko sitten. Joulupukilta uudet jos saisin niin näkisin taas. Onneksi on piilareita ja varakakkulat. Sen jälkeen ollaan ostamassa elämän ensimmäistä järkkäriä ja masennutaan tuolilta tiputtavista hinnoista. Tänään mä olen aika varma siitä, että mä en osaa enää kirjoittaa. Kandi on palautettu, ja kypsyysnäyte meni läpi. Torstaina on tentti, ja sitä ennen on ehkä sata lehtijuttua. Joululahjat ovat ihan tavallisestikin tietysti vielä ostamatta. Kiire on kummallinen juttu. Se vie kaiken ajan mennessään.

Ilmoitusluontoinen asia meni jo. Nou hätä. Hmm, takaisin hommiin taas.

-suuse-

Joo.Maanantai 15.12.2008 16:49

Liikaa kirjoitettavaa. En jaksa. Hah.

-suuse-

Ai niin.Perjantai 05.12.2008 17:34

Yhden ystävän pitäisi rantautua Briteistä isänmaan kamaralle any day now. Homeinen pääni ei jaksa muista minä niistä any.

Jees.

Että hmm.Perjantai 05.12.2008 17:32

Kypsyysnäyte on kirjoitettu. Lopullisen version kandista palautan ensi viikolla ja sen jälkeen alempi korkeakoulututkinto pitäisi pikkuhiljaa kirjautua opintorekisteriin. Työpaikalla ei toimi kirjoitusjärjestelmä. Wordi auki ja taplaamaan. On liikaa juttuja. Onneksi puolen tunnin päästä alkaa viikonloppu.

Mitä joululahjaksi? Serkkupoikien teekkarikuvat makasivat työpaikan kahvihuoneen pöydällä tänä aamuna. En ole ihan varma miksi, koska he eivät edes ole lapualaisia. Kuka pukeutuu joulupukiksi? Missä joulua vietetään? Kinkku vai kalkkuna vai pelkkä maksalaatikko ja kuka ne kantaa kuitenkin lopulta kuitenkin? Ensi viikolla päivystetään. Jos jaksan, väännän tämän vuoden puolella vielä kaksi tenttiä. Joka ikisessä ikkunassa on jouluvalot. Miksi? Kolmen kuun sähkölasku ei tiputtanut tuolilta. Salaisuus? Kaukolämpö ja harvoin käytetyt saunanlauteet.

Tämä on taas sitä aikaa vuodesta, kun pitäisi olla kekseliäs. Eilisen veronpalautukset on osa porukasta jo tuhlannut, ja tänä aamuna yksi työkaveri katseli keittiössä astiakaappinsa romahtamista kerros kerrokselta kohti lattiaa. Sinne meni ne rahat. Pikkupikkuveli ei ole vieläkään oppinut käymään koulussa. Puoli kahdeksalta aamulla on pimeää ja uudelleen pimeää on neljältä iltapäivällä, kun säädyllisen työajan jälkeen lähtee viimein ajelemaan kotiin päin. Valtatie 19 on yhtä kuin ruuhka-aika. Ihan sama liukasteleeko pikkuteitä Seinäjoelle vai antaako jarruvalojen palaa suoralla kaksikymmpisellä ennen Nurmon Prismaa. Ehtii jauhamaan monta paskaa siinä välissä.

Ilmoitusluontoinen asia on yli kaksi viikkoa myöhässä. Hmm.

-Suuse-

Pakollinen päiväkirjapäiväTiistai 25.11.2008 14:03

Tänään olen puhunut englantia irlantilaisten kanssa. Yhtä juttua en tunnu saavan millään viimeiseen pisteeseen. Töitä riittää. Nyt pitäisi raahautua ruokatunnille. Omena päivässä ei ehkä riitä tänäänkään.

Hmph.

-Suuse-

Niin,Maanantai 24.11.2008 16:18

no ei se ny niin paska ollu. Kiva lauantai ja kiitti kavereille ja sisaruksille ja omalle kullalle. Ootte ihania.:)

-Suuse-