IRC-Galleria

aamuLauantai 05.04.2008 12:16

Vesipisarat näyttivät tanssivan lätäkössä, ja minä mietin, miten minulla voi olla niin paljon sanottavaa aamukahdeksalta lauantaina kylmällä kivetyksellä opiskeluasuntoni ulko-oven edessä jossakin. Minä join kupillisen mustikkakeittoa ja mietin, millaista olisi polttaa tupakka juuri nyt. Sen jälkeen minä mietin kesää, vaikka ulkona keveässä tuulessa heiluvat kosteat koivut ja kaikki muut minulle täysin tuntemattomat puut eivät tiedä siitä vielä sanaakaan. Sitten yhtäkkiä jostain ohitseni ajoi nuori nainen pyörällä tuulipuku yllään selässä reppu, eikä hän ollut menossa yliopistolle päin. Ja minä istuin kivetyksellä lähes yöpaitasillani ja ihmettelin, minne tuo oli menossa, ja taisin minä sanoa sen ääneenkin.

Ulkona on pälviä enemmän kuin lunta. Pälviä-sanan minä juuri kolme viikkoa sitten olen oppinut, ja nyt sen merkityksiä ja ilmaisuja tuntuu olevan kaikkialla, minne minä tungen pääni ihan mistä syystä vain. Johtuuko se siitä, että minä juuri olen ymmärtänyt sanan pälviä merkityksen? Siis se, että se tuppaa tajuntaani joka paikassa nykyisin. Vai olenko minä ennenkään kuullut sitä missään ennen kuin opettajani puhui siitä filosofian logiikan luennolla aihealueesta täysin erillään? Toisille miehille sopii pitkät hiukset, kun toisille niitä ei kuvittelisi edes huvikseen. Minun filosofian opettajani on yksi niistä miehistä, joille pitkä letitetty ponihännälle niskaan kiskottu hiusmalli sopii ehkä kaikkein parhaiten.

Yksi pieni tunneilmaisu voi pelastaa koko loppu ajan yksinolemisen. Sen minä huomasin eilen illalla, kun minä sain sinulta viestin ja hymyilin. Tänä aamuna minun kummallisen levottomasta yöunestani huolimatta ei ole ollut enää ollenkaan niin paha olla kuin oli eilen tai sitä aiemmin. Jos minun seesteisyyteni tänään johtuu siitä, että tänään minä tentin jälkeen iltapäivällä muistan toivottavasti tankata autoni ja lähden kohti sinua ja ystäviäni ja sisaruksiani ja kotiani kauas jonnekin, minä todella ikävöin ja ikäväni kanssa minä olen kunnossa vain siellä, missä minun sosiaalinen keskipisteeni on. Jos minun seesteisyyteni tänään johtuu kuitenkin siitä, että sinä eilen muistutit minua rakkaudestasi, minä kaiketi olen kunnossa täälläkin, kunhan minä vain saan sosiaalisia keskipisteitäni kiinni myös täällä ollessani, sillä täällä minä olen suurimman osan ajasta ihan yksin.

Kolmen päivän päiväkirjamerkinnät ovat muodostaneet galleriaani pienen trilogian. Minä olen huomannut, että yksin ollessa minä jo ajattelenkin päiväkirjamaisesti; minä selitän itselleni näkemääni ja kokemaani mielessäni juuri niin kuin minä sitä päiväkirjaani selitän.

-suuse-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.