IRC-Galleria

Kertasin.Torstai 30.03.2006 19:09

Glykolyysi:
G --(HK -> ADP)--> G6P --(PHI)--> F6P --(PFK-1 -> ADP)--> F16BP --(aldolaasi)--> DAP + GA3P --(PTI)--> GA3P --(GA3PDH + P ->NADH)--> 1,3-BPG --(PGK -> ATP)--> 3PG --(PGM)--> 2PG --(enolaasi)--> PEP --(PK -> ATP)--> Pyruvaatti

Glukoneogeneesi:
Pyruvaatti --(to: M)--> Pyruvaatti --(PKaDH. + CO2 ->NADH)--> Oksaloasetaatti --(MDH)--> Malaatti --(to: C)--> Malaatti --(MDH -> NAD+)--> Oksaloasetaatti --(PEPKa. -> CO2)--> PEP
tai
Laktaatti --(LDH -> NAD+)--> Pyruvaatti --(to: M)--> Pyruvaatti --(PKa. + CO2)--> Oksaloasetaatti --(PEPKa. -> CO2)--> PEP --(to: C)--> PEP
+
F16BP --(FBPaasi -> P)--> F6P
+
G6P --(G6Paasi -> P)--> G

Maitohappokäyminen:
Pyruvaatti --(LDH -> NADH)--> Laktaatti --(to: Maksa)--> Glukoosi

Alkoholikäyminen:
Pyruvaatti --(PKa. -> CO2)--> Asetaldehydi --(ADH -> NADH)--> Etanoli


Glykogeeni --(GPaasi)--> G1P --(PHM)--> G6P


Pentoosifosfaattireitti:
G6P --(G6PDH -> NADH)--> PG-d-L --(laktonaasi)--> 6PG --(6PGKa. -> CO2)--> D-Ribu.5P --(PPI)--> D-R5P --()--> X5P --()--> G6P

Tänään opettelin hetki sitten nuo, huomenna pitäisi osata. Plus beta-oksidaatio, glyoksylaattisykli ja sitruunahappokierto. Onneksi huomennakin ehtii ennen tenttiä. Jos edelliset osaisin tänään. Tarkastetaan...
...
Glykolyysi:
PTI = TPI
enolaasi -> H2O

Glukoneogeneesi:
PKa.DH = PKa. eikä muodostu NADH
MDH -> NAD+ ja MDH -> NADH
PEPKa. = PEPKa.K -> GDP

LDH -> NADH

FBPaasi = FBPaasi-1

Maitohappokäyminen:
LDH -> NAD+

Alkoholikäyminen:
PKa. = PdKa.
ADH -> NAD+

PHM = PGM ja haaranpoistoentsyymi

Pentoosifosfaattireitti:
NAD(H) = NADP(H)
PG-d-L = 6PG-d-L
6PGKa. = 6PGDH -> NADPH
D-R5P --(epimerisointi)--> X5P
X5P --(tranketolaasi + -aldolaasi)--> G6P
...
Ei hyvin mene. Liikaa virheitä. Mutta muistanpa sentään jotain. Kyllä läpi menee helposti, mutta haluan Arvosanan. Siis töihin ->

Löysin tämmösenKeskiviikko 29.03.2006 16:26

01. Kuka olet?
02. Olemmeko ystäviä?
03. Koska ja miten tapasimme?
04. Oletko ihastunut minuun?
05. Pussaisitko minua?
06. Anna minulle lempinimi, ja kerro miksi valitsit juuri sen?
07. Kuvaile minua yhdellä sanalla
08. Mikä oli ensivaikutelmasi minusta?
09. Oletko edelleen samaa mieltä?
10. Mikä muistuttaa sinua minusta?
11. Jos voisit antaa minulle mitä tahansa, mitä se olisi?
12. Miten hyvin tunnet minut?
13. Koska näimme viimeksi?
14. Halusitko joskus kertoa minulle jotain, mitä et ole pystynyt kertomaan?
15. Aioitko pistää tämän blogiisi ja katsoa, mitä minä kertoisin sinusta?

[Ei aihetta]Maanantai 27.03.2006 18:52

Tänään olin ylivilkas asioiden hoidon suhteen. Kävin hakemassa ja viemässä enkun tenttiin lomakkeen, hain kesäksi opintotukea ja luin yhden kappaleen. Niin, ja kävin varaamassa kirpparipöydän. Kesäkuun alussa viikko. Oli ensimmäinen vapaa. Kun tulin kotiin hain kellarista kirpparikamat, ja huomasin että laitan ne kaikki tuonne. Luulin että tavaraa olisi ollut liikaa, mutta se Mirahan kävi viemässä sieltä jotain, niin se tavaran määrä vähentyi.
Nyt täytyisi lähteä Ihanan kanssa kaupungilla käymään. Täytyy ostaa jarrupalat. Josta tuli mieleeni, että täytyy siirtää rahaa. Mulla ei ole kuin vajaa kymppi. Onneksi tuki tulee taas pian. Mutta kohta tulee kiire ja vähintäänkin paniikki.
Tänään on muuten maanantai, muttei tule Täydellisiä Naisia. Alkaa joku toinen sarja, johon en aio jäädä koukkuun. Muah!

Sunnuntai.Sunnuntai 26.03.2006 16:00

Tänään on taas pyykkipäivä. Mutta sainpa pestyä jo tunti sitten. Käänsin kellot jo eilen illalla, ja menin sen takia nukkumaan ajoissa, joten tänään ei hävinnyt tuntia elämästä. Kätevää, vai mitä?
Pesin aamulla pyykkikorinkin, kun siihen on ilmestynyt jotain ihme mustaa töhnää, jota olen aiemminkin jo ihmetellyt. Ihan kuin jossain olisi ollut tulipalo, ja sitä nokea olisi kulkeutunut ilmastoinnin kautta. Kun pöntössä ja altaassakin oli sitä muutama viikko sitten. Sain jopa luettuakin yhden kappaleen. Huomenna saa alkaa kertailemaan perjantain tenttiin. Hyvin aikaa, ei tarvitse panikoida ja voi ottaa rennosti. Jos vaikka saisin sen seminaarikurssin esseen jo takaisin, ehtisin korjailla senkin valmiiksi. Tosin mulla ei ole mitään hajua mihin se proffa palauttaa sen, mutta eiköhän se selviä. Labrakurssistakin saisi tulla jo nopat, olen varasijalla 7 ruotsissa ja se huolestuttaa. Haluan sen pois alta. Taina Tahtoo!
No se opiskelusta. Voisin laittaa vähän noita talvijuttuja pois jo, tai ainakin järjestykseen. Elän siinä toivossa etten tarvitse enää paksua kaulahuivia ja paksuja tumppuja.
Mutta ruoka on kohta valmista. Alkaa jo olla nälkäkin.
Piti muuten mennä tänään moottorikelkkailemaan. Mutta se loppuu tunnin päästä, enkä mä millään ehdi siksi. Ja se on "ajelu", eli itse ei varmaankaan saa ajaa, enkä mä siitä maksa yhtään. Haluan itse ajaa. Taina Tahtoo!

[Ei aihetta]Perjantai 24.03.2006 22:00

Mjaa. Pitäisi mennä käymään viinibileissä. Onneksi ei maksa mulle mitään, voi mennä käymäänkin. Voisi viihtyäkin. Ehkä. Toivottavasti.
Äiti soitti, eikä russittanu kissasta. Khihii. Ja totesi että on mun asia kertoa isälle ja veikalle. No, kunhan joskus soittelen tai nään...
Vähän väsy olis.

TuolikauppaTorstai 23.03.2006 13:08

Eilen oli äidin ja Jyväskylän synttäripäivä. Soitin aamulla äidille ja onnittelin, hetken pulinan jälkeen se alkoi taas russuttaa kissasta. Ehkä se pelkää että kyllästytään, ei tajuta että sekin vie rahaa, ei ole hoitajaa kun ollaan poissa jne jne. Mun käsityksen mukaan sen nuoruudessa niillä ei ollut kotieläimiä. Eikä äiti ole oikein koskaan innostunut kotieläimistä. Ja kun se on allerginen kissoille, niin ne ei ole sen suosikkieläimiä. Harmi vain. Mutta kisut on ihaneja.
Eilen käytiin parissa museossa, kun pääsi ilmaiseksi sisälle. Ei ollut kummoisia näyttelyitä. Taidenäyttely koski uskoa, ja oli paljon kuveja jostain uskovaisten leiriltä (?). Päällimmäisenä jäi mieleen, että niillä on paljon muksuja. Oli mukana muutama hienokin kuva, ja muutama ahdistava hautaamisesta. Toinen museo oli suljettu ja käsityömuseossa ei ollut mitään erikoista. Nätti ulkotuoli löytyi.
Pienen kiertelyn jälkeen päätettiin lähteä hakemaan "tuolikauppaa", jonka olin varmasti nähnyt jossain, en vaan kuolemaksenikaan muista missä. No, löydettiin se, mutta se osottautuikin olevan henkilöstövuokrauspaikka. Hah! Siinä oli tuoli näyteikkunassa. En ole koskaan lukenut mikä liike se oikeasti on, mutta mielikuvakseni olin vahvasti saanut "tuolikauppa". Hihi. Oli hauskaa.
Käytiin kotona syömässä ja lähdettiin kaupunkiin katsomaan tulishowta, joka oli ihan kiva. Sieltä mentiin Jolinen syntsyille, joissa ei valitettavasti jaksettu olla kauaa. Mutta oli ihana taas nähdä!
Tänään menin taas aamulla kirjastolla. Sain luettavani luettua nopeasti. Kappaleesta oli noin puolet lääketiedettä, ja koska musta ei tule lääkäriä, mun ei tarvitse osata. Kätsää, eikö.
Voisin vähän vilkaista muutaman kaapin sisältöä ja syödä. Päivällä taas kaupunkiin ja hakemaan Ihanan uusi vekotin postista.
Olen kuunnellut Anoukia taas pitkästä aikaa, vanha levy Together Alone kuulostaa hyvältä. Ostin joskus muutamalla eurolla divarista. Hyvä ostos.

[Ei aihetta]Tiistai 21.03.2006 17:24

Kerroin äidille.
Kerroin muutamalle muullekin.
Koitan ehkä pysyä nahoissani.
Kohta liikunnalle jei!

[Ei aihetta]Maanantai 20.03.2006 18:32

Tehtiin se.
Olen onnellinen.

TreMaanantai 20.03.2006 13:49

Oli mukava viikonloppu. Harmi vaan etten nähnyt taaskaan kaikkia. Mutta aina ei voi saada kaikkea. Seuraavalla kerralla sitten.
Perjantaina kierreltiin kaupungilla, ja löydettiin se lelu mitä ollaan haettu kauan! Magneettilelu on rok! Ja sit käytiin kahvilla ja nähtiin ihmisiä. Kaupungista isä tuli hakemaan pöllöretkelle, ja kuultiin helmipöllö ja viirupöllö! Ja saatiin puolisen tuntia työntää autoa pois hangesta. Eilen oli sitten rintalihakset kipeät. Lauantaina käytiin Zarkon uudessa kämpässä, ja Anjalla kattomassa (poffpallo) Jassua. Se oli taas niin ihku! Ja sitten mentiin syömään, saunaan ja veljelle. Sitten piti soittaa A-Linnealle, mutta unohdinpa sen tyystin. Tosin kellokin oli jo yli yhdeksän...
No sunnuntaina vaan oltiin ja iltapäivällä lähdettiin takaisin kotiin.
Tänään olin aamulla lukemassa kirjastolla, sain aikaisin luettua asiani. Voisin vähän siivoilla kaappeja kunhan saan syötyä.
Ollaan Ihanan PoKSuTTiMeN kanssa vähän suunniteltu <3

Titityy!Torstai 16.03.2006 15:53

Tänään kuulin sen ensimmäisen kerran. Ihka oikean titityyn! Kevät tulee!
Aamulla kahdeksan aikaan menin pääkirjastolle lukemaan, hetki sitten saavuin kotiin syömään. EIkä jäänyt kuin muutama hassu sivu lukematta. Opiskelin intensiivisesti glykolyysin, glukoneogeneesin ja fermentaatiot tänään. Yllättävän helppoa. Kertausta osittain, syksyllä luin niitä myös, tosin en yhtä intensiivisesti. Mutta silloin niitä ei pitänytkään osata. Tänään vielä pentoosifosfaattireitti jäljellä.
Mutta ihanaa! Aamun titityy sai hymyn huulille, ja matkalla kotiin jouduin loikkimaan pienten purojen ja lätäköiden yli. Aurinko alkaa lämmittää toden teolla, lumet sulaa ja niin,sanoinko jo että kevät tulee?
Nyt kun maha on taas täynnä, ajattelin lukea loppuun ja sitten pakata. Huomenna lähdetään Ihanan kanssa Tampereelle vanhuksia ja kavereita moikkaamaan. Aamukymmenen junalla. Seuraava olisi kovin myöhään Tampereella, eikä ehtisi tehdä mitään. Viikonloppu on muutenkin kovin rajallinen aika. Aamulla ehtii käväistä lipastolla luennolla ja hakemassa valmiiksi tulostetut slaidit. Onneksi tajusin eilen, etten huomenna ehdi lukea, joten luin eilen vieläkin intensiivisemmin kuin tänään.
Mutta jos nyt alottaisi jostain, että saisi jotain valmiiksi. Ihanaa, kevät tulee!