IRC-Galleria

Ura.Perjantai 30.06.2006 18:38

Viikko mennyt taas nopiaan. Porukat kävi tiistaina ja oli mukavaa. Sain mehuja. Ja ilmaisen ruoan yliopistolla, jopa kahviakin jälkkäriksi kierroksen päätteeksi. Pääsin esittelemään vehkeitä. Niin, ja äiti juorusi Jalosen kanssa varmaan vartin. Sain kovasti kehuja ja hämmennyin ja nolostuin. En tiennyt että olin tehnyt niin suuren vaikutuksen. Pääsen kuulemma vielä pitkälle, ja sen kuuleminen rohvessoorilta tuntuu aikas hyvältä.
Ollaan saatu manipulaattoriasiaa aika pitkälle jo. Tein eilen löydön labrassa, löysin vanhan hydraulisen manipulaattorin, jonka olemassaoloa Tuula ei muistanut. Mutta sekään ei ole täysin ehjä. Olivat TTKK:lla koittaneet aikoinaan koota sitä, mutta ei ollut onnistunut. Käytiin hakemassa labratarvikkeita ja järjestin labran taas kuntoon. Oltaisiin koitettu pipettien vetoa, mutta ei löydetty manuaalia, eikä kukaan osaa käyttää sitä. Ensi viikolla olen lähes keskenäni alhaalla, Marko on poissa ja Tuulalla on jonkin verran omia juttuja. Tosin mun pitäisi opettaa PatchMaster sille, ja sitä seuraavalla viikolla Markolle. Ajattelin viikonlopun aikana saada luettua manuaalin läpi. Aloitin myös pienen "ohjekirjasen" tekoa. Koristelin myös labrapäiväkirjaa laitteiden kuvilla. Eli mittään ei ole oikeasti tapahtunut. Niin, ja pitäisihän mun kalibroida ne pipetitkin. Ohjeita pitäisi hakea Eppendorfeille... Mutta näihin kaikkeen menee vain yksi kokonainen päivä. Ajattelin soitella ensi viikon alussa/käydä Varamiehillä, jos saisin taas töitä. Pelkään, että sen vastaamattoman puhelun takia en ole saanut töitä. Nyt ehtisin niitä tehdä. Elokuussa on Ateenan matka, soluviljelyä ja tätä projektia. Luulenpa, että keskityn niihin sen kuun. Niistä on tulevaisuudessa enemmän hyötyä kuin pyyhkeiden mankeloimisesta. Tosin mankeloimisesta saisin rahaa... Mutta, mutta, mutta. Ura, ura, ura. Niin.
Onneksi on viikonloppu. Huomenna on vuosipäiväkin, mennään Banthaihin syömään Ihanan kanssa. Aikas ihkua.
Syksyn kurssit oli tulleet aikatauluineen, tein suunnitelman äsken. Syksyn kurssit kasassa. Loistava homma. Ja vihdoin niitä labrojakin. Kaksi ihan pelkkää labraa ja pari joihin kuuluu labraa. Sitten niitä teorioita pari. Ruotsikin pitäisi saada pois alta. Saa nyt nähdä venyykö taas kevääseen. Riippuu miten perseelleen se Kielikeskus päättää ne kurssit taas laittaa. Tällä kertaa ei onneksi ole pelkoa siitä, että opintopisteet ei riittäisi. 150 kasassa, siitä uupuu vielä tämä harjoittelu.
Mums!

Tiskiä ja syömistä.Maanantai 26.06.2006 18:21

Oli mukava juhannus. Olin lähes selvinpäin koko ajan, perjantaina join vähän, en edes ollut humalassa. Käytiin yöuinnilla, saunottiin, syötiin, syötiin ja syötiin, saunottiin, jäätiin seitsemän hengen voimin hissiin jumiin (8 hlöä olisi mahtunut, ei ollut ylipainoa, mutta kuuma tuli). Onneksi ei jouduttu olemaan kuin vartin verran siellä ja saatiin ovea parin sentin verran auki ja siten lisää ilmaa. Laulettiin ja pelattiin. Uskalsin laulaa jopa sooloa, vaikka vähän jänskittikin. Grillattiinkin eilen. Ruokaa jäi vielä ylikin, lähinnä sipulin eri muotoja. Niistä saa mukavan wokin vielä samalle porukalle, jos ihmiset innostuvat vielä porukalla syömään.
Oli hassua, kun muut tuli tänne kokkaamaan. En juurikaan osallistunut siihen puoleen, vähän pilkoin etukäteen ja pesin vihannekset. Mutta tiskasin. Ja voi että mä tiskasin. Paljon. Tänäänkin vielä. Vähän vajaan kymmenen ihmisen tiskit joka päivä. Olinhan "emäntä". Puuh. Mutta oli siltikin muksaa. Erittäin.
Tänään mietittiin edelleen mikromanipulaattoreita, viimeistään huomenna Jalonen kysyy tarjoukset. Porukat tulee huomenna ja mäkin pääsen näyttämään jotain niille! Kun Ihana näyttää uuninsa, mä pääsen retostelemaan vehkeillä joita en (vielä) osaa käyttää. Muaha.
Keskiviikkona aletaan vetämään pipettejä ja koitetaan vähän leikkiä vehkeillä. Hyvä jos elokuussa saataisiin kamat kasaan, jotta saataisiin jo Ihan Oikeasti tehdä jotain. Sitä ennen opetellaan perusjuttuja vanhoilla, huonoilla vehkeillä.
Mutta voisin nyt mennä laittamaan pyykit kuivuriin. Söin palan kukkakaalia, sitä ennen söin aamupalan. Totesin, että elän varmasti tämän viikon juhannuksen syömisillä. Ainakaan ei juuri ole nälkä.

[Ei aihetta]Lauantai 24.06.2006 13:32

Juhannus.

[Ei aihetta]Torstai 22.06.2006 21:36

Oli ihan muksaa mökillä. Miraakin oli ihana nähdä.
Tulin tänään kotiin viiden maissa, käytiin äsken saunassa ja nyt iski hirmuinen väsy.
Pojat oli käyneet tänään kaupassa ostamassa juhannuksen tarvikkeita. Ollaan sittenkin juhannus meillä, kun se mökki on rempassa eikä sinne siis voi mennä. Huomenna alotetaan. Kokataan ja vietetään aikaa ja silleen.
Taidan mennä telkun ääreen lusmuilemaan kun oon ihan poikki.

Väsy.Tiistai 20.06.2006 18:32

Aikamoinen väsy. Heräsin puoli viisi aamulla. Palttiarallaa tunti sitten tulin kotiin. Ei ollut kivaa töissä, mutta siitä saa rahaa. Tylsää kaikin puolin. Olo oli kuin pienellä kiinalaistehdastyöläisellä tms. Koneet paukkui ja syötin pyyhkeitä mankeliin. Eri kokoiset eri päin, ja vielä toisellalailla eri paikkoihin menevät. Tukin lähtiessäni koneen. Kangistelin aamulla. Loppupäivästä se syöttäminen jota ajamiseksi siellä kutsuttiin, sujui jo ihan sutjakkaasti. En ihan kokoaikaa jaksanut keskittyä, kahdesti sanottiin että laita pyyhkeet keskemmälle, jotta viikkautuvat helpommin. Aiheellinen huomautus.
Mutta jos pyytävät uudestaan, menen. Ei se ollut ihan kamalaa, kamalan tylsää vain. Pidän rahan ja Ateenan matkan mielessäni niin jaksan. Jos nyt vain saisin vielä töitä... Toivotaan todellakin parasta. Tämänkin palkan olen jo tuhlannut. Ostin shortsit eilen (11,90€) ja maksoin sähkölaskun. Rahat alkaa loppua käyttötililtä, riittävät toivottavasti vielä matkoihin Tampereelle ja takaisin. Voi olla että takaisin tullessa jää jostain eurosta tili vajaaksi. Onneksi saan matkarahat porukoilta käteisenä. Niillä täytyy sit pärjätä myös loppukuu... Hiton ylpeys ei antaisi periksi pyytää vanhemmilta rahaa. Veli elää jo muutenkin äidin rahoilla ainakin osittain, ja vanhempien lääkkeet maksaa muutenkin jo liikaa. Äidin sairaseläke ei riitä mihinkään ja isäkin on taas sairaslomalla. Sen käsi on kipeä. Mulla on joka tapauksessa enemmän rahaa kuin niillä, mutta en halua kajota säästöihin enää yhtään enempää. Täytyy pitää mielessä että täytyy elää näillä säästöillä vielä vuosi. Ja kun se matkakin maksaa... Mutta siitä en pihistä. Tahdon maailmalle.
Mutta en vaivaa pientä väsynyttä päätäni näillä asioilla. Lähden kohta kaupungille Ihanan kanssa. Se muuten heräsi mun kanssa aamulla syömään aamupalaa. Ihan kuin viime kesänä. Ihkua. Khihii. Ja viideltä Tampereelle. Mökille. Olisi hyvät ilmat.

Töitä!Maanantai 19.06.2006 19:05

Mä sain töitä huomiselle! Menen yhteen pesulaan mankeloimaan. Kuudelta aamulla alkaapi. Kestää kait sen 8 tuntia, riippuen tietysti kuinka paljon siellä on hommia. En pääse siis vakoilemaan huomenna yhtä laitteistoa... Piti mennä yhden työryhmän manipulaattoria ja sen kiinnitysmekanismeja yms katsastamaan, mutta onhan Marko ja Jalonen siellä. Soitin Jaloselle etten pääsekään, se oli vaan et joo, ei mitään.
Ja viiden junalla lähden Tampereelle. Porukat tulee hakemaan mut asemalta ja mennään suoraan mökille. Torstaina sit takasin ja perjantaina mökille juhannukseksi. Mennään sittenkin sinne mökille, vaikka se sauna ei olekaan käyttökunnossa. Mutta ei se mua haittaa. Onneksi on järvi. Saisi olla vielä hyvät ilmatkin.
Nukuttiin aamulla kymmeneen asti. Ihana ei viitsinyt yöllä laittaa nukkumaan tullessaan herätyskelloa, kun olisin herännyt siihen. Aikas ihkua. Joten ei ehditty aamulla liikkumaan. Mutta tulipa nukuttua lähelle 12 tuntia. Mennään kohtapuoliin pyöräilylle, käydään katsomassa missä se mun työpaikka on ja palauttamassa yksi viallinen lamppu kauppaan.

[Ei aihetta]Sunnuntai 18.06.2006 18:59

Oltiin rannalla emkairin, Redskyn ja Jolinen kanssa, sain rusketusraidat alaosista!! Ja minä en koskaan rusketu ^^

Pileet!Sunnuntai 18.06.2006 13:33

Eilen meillä oli ekat jatkot. Ja hurjat jatkot olikin! Oli täällä 7 ihmistä meidän lisäksi. Vähän olutta ja tsiliviinaa juotiin, turistiin todella joutavia ja silleen. Neljältä käytiin nukkumaan. Olin hetken nousussa, mutten onneksi kännissä. Ei ole krapulaa. Jei! Mutta ihan tyhmää, oluen jälkeen suussa maistuu AINA pahalle. Vaikka pesin hampaat illalla hyvin. Hmh!
Ja ei enää nukuttanut. Tuo yksi Ihana tutuu vielä, mutta se joikin paljon enemmän kun minä. Antaa Ihanan nukkua. Khihii.
Iski heti noustua ihan tajuton "tännemullekaikkihetinyt"-fiilis, ja kauhee matkakuume. Ihan kummallista. Olisinpa edes töissä, vois lähteä jollekin minireissulle ennen Ateenaa. Mutta pakko odottaa. Muah! 1,5kk. Rankkaa. Noh, jos koittaisin purkaa sitä ens viikolla kotimaan matkailuun kun käyn Tampereella.
Ja tajusinpa tässä nyt, että polttaessani Efixirille yhtä levyä, kirjoitin levyn nimen väärin. Majavoin earsin eyesiksi. Aika noloa. Tosin vielä nolompaa oli illan väläytykseni: "Kattokaa, joutsenia!", kun lokkeja lensi. Ja en ollut edes humalassa! Hyvä biologi minäkin! Tosin selityksiä, selityksiä, näin ne sivusilmällä lasieni yli, vaikuttivat olevan paljon kauempana ja suuremmilta. No, uskottavuus meni kuitenkin. Jos mulla sitä edes oli. Koitin puolustautua itselleni sanomalla etten ole ekologi, ja mua lohdutettiin etten ole edes valmis biologi vielä. Ja hauskinta oli mulla itselläni. Ei noi pojat tajunnu mua.
Mut jos menisin töllön ääreen juomaan kahvin loppuun. Voisi ottaa leivän sulamaan, niin saisin sitä aamupalaksi kun tuo Ihana herää.
Niin, ja Vilkkumaa oli loistava! Ihana! Mahtava! VAU!

POTF. Vau!Lauantai 17.06.2006 13:35

Käytiin eilen katsomassa Poets Of The Fallia Satamanyössä. Oli aikas jees. Sen laulajan (jonka nimeä en tiedä) ääni on aika uskomaton. Puheäänikin... Grrrr.
Mentiin vain paikanpäälle ihan liian aikasin, olin kuvitellut, että kojuissa olisi ollut enemmän nähtävää. Meni aika pitkään odotteluksi. Mutta kun eilen käytiin katsomassa kojut, niin tänään ei tarvitse. Voidaan mennä aikalailla suoraa Vilkkupään keikalle!
Pitäisi ehkä siivota. Mutta kun ei jaksaisi. En meinannut millään jaksaa herätä tänään.
Sainpa muuten eilen kuulla, että soluviljelyn lisäksi pääsen ehkä elokuussa kuvantamaan niitä konfokaalimikroskoopilla!!!!!! En osaa, mutta mua opetetaan kuulemma. Jos mulla on silmää nähdä niistä mitään, tietysti. (Olispa, olispa, olispa.) Ja saisin nimeni jälleen julkaisuihin jos niistä kuvista olisi apua. Vau! Siis vautsivau!

Sauna!Torstai 15.06.2006 21:06

Tänään saatiin testit menemään puhtaasti läpi. Viallinen kaapeli oli syynä virheisiin. Liekö Jalosen vanhoja juotoksia. Päästiin retostelemaan Jaloselle upeita taitojamme PatchMasterissa ja pohdittiin pöytätason saloja. Meillä kun on sellainen hieno pöytä, jonka taso nousee ylös paineilman vaikutuksesta, ja niin ollen vähentää tärinää. Mutta se mekanismi ei ihan ehkä toiminut. Pyydettiin jotain miestä korjaamaan se, toivottavasti olisi valmis jo huomenna. Ei siinä pitäisi suuri homma olla. Osasin ihan itse suoristaa ne mökkylät siinä tasossa. Olin viksu!
Mietittiin uutta mikromanipulaattoria. Sain "kotitehtäväkseni" etsiä Suomen maahantuojaa. Hain ekstrana muitakin yrityksiä maailmalta.
Kunhan saataisiin laitteistoa kasaan, päästäisiin tekemään jo oikeita mittauksia. Omilla soluilla tai keinotekoisilla kalvoilla. Mitä nyt sattuu irtoomaan tähän hätään.
Äiti soitti eilen. Mira tulee Tampereelle nyt lauantaina. Menen ensi viikolla käymään porukoiden luona moikkaamassa Miraa. Tosin en kauaa ehdi olla, kun se on juhannusviikkoa, ja alkuviikon olen kuitenkin puuhissa yliopistolla. Saa nyt nähdä milloin maltan lähteä, kun en haluaisi missata mitään, kun kerran ollaan päästy vauhtiin.
Viikonloppuna on Satamanyö, ja mennään huomenna katsomaan Poets Of The Fallia ja lauantaina Maija Vilkkumaata. Liput vaivaiset 5€/päivä. Ei paha.
Lueskelin alkuviikosta vanhaa cosmoa (from UK).
Apua! Pakko jättää kesken, saunavuoro alkoi.
---
18:47
Melkein tuli kiirus, kello oli 6 yli 6, ja saunavuoro alkoi. Teki aikas gutaa. Mums.
Mutta niin, olin sanomassa että lueskelin sitä cosmoa, ja mulle iski taas kauhee matkakuume. Onneksi enää alle kaks kuukautta Kreikan matkaan. Oon aikas onnekas.
Mietiskelin tässä jokin aika sitten, että pitäisi ottaa taas uusia kuvia pitkästä aikaa. Voisi tästä asunnostakin ottaa ja näyttää immeisille meidän hienoa kotia. Ihkua.
Mut jospa menisin tästä taas epäjärkevöitymään.