IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Tammerfest 2008Sunnuntai 13.07.2008 20:14

Noniin, nyt on sekin sitten ohi. Ajattelin jo keväällä, että täytysi varmaan tänä vuonna koittaa ottaa kaikki mahollinen irti näistä festareista. Festit tulivat kuitenkin yllättävän nopeasti eteen ja ensimmäinen päivä meni siihen, että suunnittelin lähtöä sinne. Katsoin ulos ja aurinko paistoi, mutta sen jälkeen vilkaisin kelloa joka oli jo hieman yli yhdeksän illalla, joten ajattelin jättää seuraavaan päivään.

Torstaina mentiin sitten äidin, siskon ja siskon poikakaverin kanssa pyörähtään Viikinsaaressa. Päivällä ei vielä paljoakaan tekemistä ollut joten tämä reissu tuli ihan hyvään väliin. Syötiin siellä ja pelattiin minigolfia maailman paskimmalla minigolf-radalla. Reissun jälkeen sitten ajattelin soittaa jonkun kaverin mukaan ja mennä koskipuistoon istuskeleen. Seppo ja Jari olivat tulossa, mutta Seppo vasta klo 19.30 ja Jari 23.50. Ajattelin, että illan voisi koittaa vetää mahdollisimman halvalla linjalla ja suuntasin Lidliin hakemaan pari lonkeroa ja olutta. Sepon kanssa oltiin hetken aikaa koskipuistossa jauhamassa paskaa leffoista, voitsista ym. mieleen juolahtavasta. Sepon lähdettyä kävin Punjapissa vetämässä kebabin naamariin ja hain pari lonkeroa lisää. Siinä sitten tuli istuskeltua ja odoteltua koskipuisossa jonkin aikaa. Ilmeisesti näytin jotenkin säälittävältä ja yksinäiseltä, että sain yli kolmekymppisen kuopiolaisen muijan juttukaveriksi, HipHei! Tässä vaiheessa alkoi tuntua jo siltä, että voisi luovuttaa ja lähteä himaan. Jari tuli kuitenkin sitten muutaman toijalalaisen kaverinsa kanssa ja kruisailtiin pitkin Tamperetta jonkin aikaa, käytiin rumassa vetämässä yhdet drinkit ja sen jälkeen tuli henkilökohtainen valomerkki. 14 tunnin roikkuminen kaupungilla teki tehtävänsä ja tiedossa oli vielä noin 10km pyöräily takaisin lukonmäkeen.

Perjantaina väsytti. Edellinen ilta meni oikeastaan päin vittuja niiden Lidlin halpojen kurajuomien takia, joita en tule enää ikinä ostamaan. Nukuin pitkään ja iltapäivällä pyöräilin kaupungille syömään ja katselemaan meininkiäl. En kuitenkaan jaksanut kauaa olla, joten suuntasin takaisin lukonmäkeen ennen klo 21:ta.

Lauantaina oli "aikainen" herätys siinä vähän ennen yhdeksää ja suunta Kuhmoisiin sukujuhlille. Siellä kuluikin aikaa sinne klo 16 tienoille, jonka jälkeen ajattelin vielä mennä kaupungille katselemaan Tammerfestin loppufiiliksiä. Perttu soitti ja kertoi myös olevansa menossa kaupungille siskonsa ja hänen kavereidensa kanssa. Illasta tuli kalliimpi ja pidempi kuin osasin odottaakaan. Ensimmäisenä mentiin melko hintavaan Hemingwaysiin yhdelle, josta sitten suunnattiin kävellen kalevaan. Siis, Perttu ja mä käveltiin kun autoon ei mahtunut kaikki. Pari lonkeroa tuli sitten juotua siellä Justun kaverin kämpillä. Mukana oli myös yksi heidän englantilanen kaverinsa, joka toi hieman väriä iltaan. Siitä on jo hetki vierähtänyt kun viimeksi on saanut englantia puhua, mutta mukavaa vaihteluahan se oli. Joskus yhdentoista aikaan sitten suunnattiin takaisin keskustaan ja minä ja Perttu tietenkin käveltiin. Hetkeksi vielä mentiin Hemingwaysiin istumaan, jossa tilasin elämäni kalleimman kossubatteryn (8€) ja se jäi myös viimeiseksi siellä. Tuli juteltua niitä näitä niin suomeks kuin englanniksikin ja sitten suuntana oli jokin yökerho. Itselläni oli kaksi vapaalippua, jotka kävivät Onnelaan, Cabaretiin sekä Apolloon, mutta naisryhmä valitsi Love Hotellin. Visiitti jäänee viimeiseksi, sillä 20€ setelillä pääsit sisään ja sait yhden drinkin. Kyllä, sisäänpääsy maksoi 10€ ja drinkki oli vaivaiset 40 centtiä halvempi kuin Hemingwaysissä. Myös paikan ikäraja oli K-23, joten ainoa syy miksi päästiin Pertun kanssa sisään oli varmasti sen hetken selväpäisyys sekä vanhempi seura. HipHei, nyt on sitten tullut oltua kerrankin "alaikäisenä" baarissa. Pian sisäänpääsyn jälkeen kuitenkin oivalsin, että porukasta kaikki tai lähestulkoon valtaosa olisi yli 23 vuotiaita ja noh... enää ei tulisi baarinvaihdos kyseeseenkään. Meininki oli hyvä, mutta tanssiminen ei kiinnostanut, joten tunnelma oli pidemmän päälle erittäin soijanen ja ahdistava. Baaritiskillä oleminen tuntui melkein kuin olisi ollut bensa-asemalla ja katsellut hintoja. Jekkubattery 7.60€, Fisu & GinTonic 11.xx€ sekä Fisu & Jekkubattery 12.xx€. Siinä oli ne mitä kykenin juomaan ja sen jälkeen oikeastaan fiilikset olivat hieman ristiriitaiset. Meininki ja porukka olivat aivan loistavaa, mutta suhteellisen tiukan rahantilanteen keskellä juominen latisti fiilistä. Noh, ilta päättyi valomerkkiin ja päästiin ulos tästä bordellilta kuulostavasta yökerhosta. Kaikki lähtivät omille teilleen ja koko hämeenkatu täyttyi zombeista. Ihmisiä nukkui puistoissa ja jopa Alepubin kulmalla, eli normipäivä. Pertun kanssa käveltiin lukonmäkeen ja perille päästyämme kello oli jotain aamukuuden tietämillä. Muutaman tunnin yöunet ja seuraavaan päivään.

Morkkisko? kyllä. Kyllähän sitä yhdet festarit aina kestää ja kerran vuodessa tommonen tuhlaaminen lienee ihan ok, mutta hieman jäi sellainen fiilis, että oliko se sittenkin aivan turhaa. Suunnitelmissa on, että siinä oli viimenen tommonen baarireissu tältä vuodelta ja muutenkin vastaavat ryyppyreissut ovat tältä kesältä ohitse. Vahvalla säästöliekillä mennään tästä eteenpäin ja tuskin tuo morkkis kestää paria viikkoa kauempaa.

Kivat festit.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.