IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Elokuva-arvostelu: Tokyo Gore PolicePerjantai 10.07.2009 00:43

Vuosi: 2008
Ohjaus: Yoshihiro Nishimura

Pitkän ajan jälkeen tehdään paluu itämaisten elokuvien maailmaan ja kun kyseessä on vieläpä tämä "nousevan auringon maa" eli Japani niin omituisuuksia on luvassa.

Kyseessä on ehdottomasti omituisin elokuva jonka olen koskaan nähnyt. Väkivaltaa, minihameita, samurai-miekkoja, mutaatioita, verta, erotiikkaa, irto-raajoja ja kliseinen kosto-tarina suhteellisen paskoine tehosteineen. Näin koko elokuvan voisi tiivistää.

En tiedä muista, mutta itse jollakin omituisella tavalla jopa pidin elokuvasta. Gore meni niin överiksi paikotellen, että elokuva alkoi näyttää jopa indie-tuotannolta. Ties vaikka olisi ollutkin... ei tämä niin kalliilta näyttänytkään, mutta silti tässä oli ihan toimiva idea.

Tulevaisuuteen sijoittuvassa elokuvassa Japanin poliisi on ottanut yleisesti hieman kovemmat otteet käyttöön. Elokuva muistuttaakin mainostuksineen hieman Starship troopersia, mutta ihannoi väkivaltaa yli kaiken. Edesmenneen isänsä jalanjälkiä seuraava Ruka päätyy myös poliisiksi ja metsästää työkseen "insinöörejä" Tokiossa. Insinöörit ovat kaiken rikollisuuden yhdistelemiä mutaatioita, jotka leviävät epidemian lailla.

Elokuvan sain juuri katsottua loppuun joten en juuri nyt osaa sanoa yhtään enempää... olen sen verran sanaton. Perustana elokuvan juonena on melko kliseinen kostotarina, jossa tyttö kostaa isänsä kuoleman. Elokuvan visuaalinen omituisuus tekee kokonaisuudesta jotakin sellaista mitä harvemmin näkee. Tämä oli kuulemma elokuva "joka on pakko nähdä".


***

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.