IRC-Galleria

HMorg

HMorg

Maailma on Sunn O)))

Selaa blogimerkintöjä

Runoilin pikkasenPerjantai 21.07.2006 05:08

Uutta Mammografialyriikkaa: "Ystäväni Lucifer kertoi"

"Anekdoottini alkaa hiljaisuudesta.

Hiljaisuuden rikkoi muuan
Hölmö rukouksillaan.
Raukka uskoi sanoillansa
Saavan rauhan päälle maan."

Näin ystäväni aloitti ja pian lisäsi:
"Astuin varjoista sanoen: 'Tunsin isäsi.
Hän oli hyvin samanlainen kuin sinä nyt:
Metodinsa väärät, näkönsä vääristynyt.'

Kehoitin kurjaa kuulemaan:
Uskontonsa ainiaan
Rauhan kieltää päältä maan;
Sitä paha käyttää aseenaan.

Typertyneenä tiedosta silmänsä sokaisi
Tuo hölmö epätoivoissaan ja sitten tokaisi:
'Tiedän jonkun rakentavan
Minareettia korvani juureen.
Oletko se sinä?
En muista jaksaa käsittää.'

Vastasin: 'Ei, se minä ole en.
Kahlitse oikea kätesi: kas siinä syyllinen.'"

Totuuden sanojaSunnuntai 25.06.2006 02:31

hirwuli sanoo:
HAha, helvetti on hienoja kuvia


Helvetti on kauneuden kaleidoskooppi, illuusion ihmemaa.
Minun osaltani studiopäivä meni hyvin pitkälti duunissa hajoiluun ja kun vihdoin pääsin studiolle, oli melkein kaikki jo valmista. Jantterit olivat nauhotelleet laulujen viimeisiäkin rippeitä ja löytäneet erään saatanallisen viestin sanoitusten seasta. Erästä kappaleista nimittäin kun soittaa takaperin, sanotaan siinä aivan selkeästi "Yeah, we're all pussy." [Ja nyt julistan kilpailun: se, joka löytää tämän (ja vain ensimmäinen), kun saamme demobiisit nettiin ja raportoi siitä meille, voittaa ilmaisen demon.]

Saatanallisuus ei toki demon osalta loppunut tähän: Pertti osti tänään kaupasta roiskeläpän, joka oli valmistettu 6.6.06. Ja yhdessä kappaleessa on piilotettuna "pentagrammi", sen löytäjä saa kanssa raportoida meille ilmaisen demon toivossa.

Lyhyestä virsi kaunis ja hajoilu on vitun jees, tai ainakin ois jos sais välillä nukkuakin. Huomenna miksauksia ja semmosia. Mooooooi!
Alotin jälleen käväsemällä töissä. Tänään oliki sit jotain tekemistä jopa. Kerkesin kuitenki taukohuoneessa sepustaa ton edellisen päivän tekstin, ja siitähän tuli hyvä. Töistä päästyäni poimin Danin matkan varrelta ja tultiin meille, jotta sain sen edellisen reportaasin nettihin, sekä kameran matkaan. Sitten kaupan kautta studiolle ja ei ku peruslätkää naamaan (4kpl, koko studioajan saldo vissiin 17).

Sitte ryhdyttiin kattelemaan lauluja jälleen. Saatiin aikaan esim. kaikki ördät lukuunottamatta jotain mitä Samppa ehkä vetää huomenna. Ja sit jotain laulusovituksia ruvettiin miettimään uusiks, kun alkuperäset ei toimineetkaan ja kliinilauluihin palo hermo. Jälleen.

Noni, tulipas paska sepustus, ois vaan pitäny paperille kirjottaa eka. Huomenna kuitenki viimeset laulujutut ja sit sen jälkeen miksaus.
Päivä oli niin vahva että unohdin kirjottaa reportaasin. Siispä se tulee tässä:

Aloitin päivän vahvasti käymällä duunissa, jonka jälkeen poimin Danin kotoaan ja suuntasimme meillepäin hakemaan bassoani. Koitimme hiukan hengata meillä ja matkalla studiolle kuluttaa aikaa käymällä kaupassa, mutta olimme silti perillä 15 minuuttia sovittua aikaisemmin. Tässä vaiheessa herätin studioisäntämme Panun taktisella puhelinsoitolla.

Panu oli viikonlopun aikana vähän koittanut miksailla yhtä kappaletta, jotta saisimme makua mitä tuleman pitää. Ja hyvältähän se kuulosti. Kuulosteltiin siinä aikamme, kunnes nälkä vei voiton. Sillä aikaa kun söimme, Jessekin kerkesi paikalle.

Äänitykset pistettiin käyntiin Jessen puuttuvalla liidillä, jossa ei maestrolla kauan nokka tuhissut. Sitten siirryimmekin alataajuuksien ihmeelliseen maailmaan: pääsin äänityskoppiin louhimaan bassoja. Kivuttomasti sujui nauhoitus, pääosin metodilla yks otto ja pientä korjailua perään. Bassot olivat valmiit noin kahden tunnin päästä. Dani käytti ajan hyödykseen pelaamalla Game Boylla Pokemonia ja polttamalla nahkansa.

Pidimme sitten hieman taukoa, heitimme paskaa (ai kuin niin muka?) läppää ja hajoilimme asianmukaisesti. Sitten kävi jälleen matka kohti äänityskoppia ja puuttuvan renkaan, eli laulujen, nauhoittelua. Päätimme aloittaa huudoilla ja ördillä ja Dani rohisikin varsin vakuuttavan brutaalisti puoltoista biisiä purkkiin. Myös allekirjoittanut pääsi äännähtämään muutaman tummasävyisen tavun nauhalle. Kliinilauluja kokeiltiin niin ikään nauhoittaa, mutta niissä Dani poltti hermonsa.

Päivän saldo oli kaikenkaikkiaan positiivinen: edistystä ilman että seuraavana päivänä huomataan kaiken kusevan. Ei meinaan tullu munaa. Saatikka pillua.

Medicatedin studiosessiot, neljäs päiväSunnuntai 11.06.2006 02:37

Päivä alkoi normaaliin tapaan niin että tultiin myöhässä. Tällä kertaa Jesse oli ekana paikalla kärppänä. Ja pelikaanina. Se oli nauhotellu jo jotain ja saanu jopa aikaan. Tosin huomattiin että yks biisi kusi, se poistettiin listalta ja demolle päätyy näinollen vain 3 kappaletta.

Jesse nauhotteli per(s)uskitaransa loppuun saakka ja sitten siirryttiin liidisoundien hakemiseen ja liidien nauhottamiseen. Jesse sai yhen liidin narulle, Samppa kaikki. Maanantaina on siis vuorossa Jessen toinen liidi ja sitten meikä louhii bassoa vitun_lujaa.

Vois nukkua koko huomisen.

Välikommenttia studiolta.Lauantai 10.06.2006 21:08

Tulimme siihen tulokseen että basso ei olekaan bändin munat, koska bassoja ei oo keretty nauhotella vielä ja monikin asia on jo kussut.
Saavuttiin Peran kanssa studiolle trendikkäästi hitusen myöhässä (pari tuntia). Jesse oli saapunu paikalle vähän vähemmän trendikkäästi, vain noin tunnin myöhässä, Samppa kait ajallaan. Dani ei saapunut lainkaan, sillä hän oli Vernissassa miksaus_hommissa. Ja on kait vieläkin. Samppa oli saapuessamme saanut jo omat peruskitaransa nauhotettua, mutta me muut totesimme soundin paskaksi ja alkoi uuden soundin haku. Se löytyi Panun mesapuugiista ja nauhottelu käynnistyi.

Sampalla ei kauaa nokka tuhissut peruskitaroiden ripustamisessa, ei siksi että häntä olisi vituttanut, kuten luulimme, vaan koska "mulla oli vaan nälkä, halusin nopeesti ruokaa." Hän söi ja sitten nauhotteli kliinikitarat. Seuraavaksi Jesse laitettiin takas koppiin. Hän päätti vetästä kaikki samantien uusiks ja sai nauhalle jonkun verran ehkä. En tiedä, koska hän ei kertonut eikä vastaa kyselyihin tällä hetkellä, phele kun on. Itsenihän täytyi siis jälleen poistua kesken lystin, koska työt odottivat. Huomenna sit taas ja meikäki saa olla loppuun saakka.

Medicatedin studiosessiot, toinen päiväPerjantai 09.06.2006 03:58

Tänään ei oltu kauheesti myöhässä Peran kanssa, mutta silti Jesse oli jo paikalla kun saavuttiin studiolle. Myös Morgin kannuttaja, veljeni Turkka tuli mukaan. Jesse siellä sitten katteli soundeja ja nauhotteli kitaroita ja me muut hajoiltiin ja käytiin kaupassa. Kuvasimme työttömyyden tuoksinassa taideleffankin. Sitten jossain vaiheessa Jesse poistui kohti Tamperetta ja Downin keikkaa ja Samuli, joka oli ollut yliopiston pääsykokeessa, saapui sitten puolestaan paikalle ettimään itelleen soundeja ja äänittelemään. Itse poistuin jälleen kesken lystin, jotta ehdin töihin ja päivän saldon sain selville myöhemmin: kitarat ehkä noin 1/3 valmiina, eli huomenna toivottavasti sit saadaan ne loppuun ja viikonloppuna siirryttäneen bassoihin.
Joo, heräilin liian myöhään ja pian tulikin Pera ja Jesse koputtelemaan ovelle. Join vielä kahvit ja sit mentiin treeniksellepäin hakemaan kamoja. Dani ja Samppa oli kerennä olla studiolla jo aikaa. Matka treenikseltä studiolle oli hidas, koska stadissa oli mieto ruuhkantapainen. Perille kuitenkin saavuttiin ja riehaannuttiin heti yhteiskuvaan.

Aloteltiin siinä sitten rumpuja säätämällä (tai siis Pera ja Panu sen teki, me muut lööbattiin ja soiteltiin kitaraa) ja soundeja kattomalla. Sitten Jesse ja Pera soitteli biisit harjotuksen vuoks kertaalleen läpi, jonka jälkeen Pera ryhtyi kannuttelemaan narulle. Ne saatiin ilmesesti kaikki pääpiirteittäin soitettua, tai näin Jesse mulle äsken kertoi. Minä ja Dani nääs lähdimme siinä vähän ennen kuutta poijes, kun mun piti töihin lähtä ja Dani ei jaksanu hengata siellä. Mutta ihan jees oli. Huomenna sit uudestaan ja katotaan jos saatas kitaroita jo ladottua.