IRC-Galleria

11.7.Keskiviikko 11.07.2007 10:06

Keskiviikko 11.7.

Aamulla oli pakko herata hyvissa ajoin, kun hostellista check-out-aika oli 8.30. Lahdin edellisena paivana tutustumani saksalaisen travellaajan kanssa kaupungille pain. Pieni sade pisti kismittamaan. Eiko edes viimeisena paivana voisi olla sadetta parempaa.

Kavin heittamassa rinkkani juna-aseman kolikkokaappiin ja menin saksalaisen kaveriksi McDonaldsiin katselemaan, kun han juo pakollisen aamukahvinsa. Heti sielta paastyamme tiemme erkanivat. Ulkona viela satoi ja paatin menna odottamaan sateen loppumista paahtoleipa aamiaisen jalkeen mangakahvilaan, kun muutenkin sinne oli kayntia.

Kolmen tunnin surffailun aikana sukkani kerkesivat sopivasti kuivua ja sade raueta. Halusin valttamatta paasta nakemaan Todajin buddhalaistemppelia, joka on maailman suurin puurakennus. Esitteessa sanottiin temppelin olevan enaa 2/3 alkuperaisesta palon tuhoamasta temppelista, mutta oli se edelleen vaikuttavan kokoinen. Heti ensimmaisena sisalla keskella huonetta napotti jattimainen, lahes 15 metrin korkuinen, buddhapatsas.

Pois lahtiessa minut valtasi melkein buddhapatsaan kokoinen nalka. Taman siita saa, kun syo jotain leipaa aamiaiseksi. Olisi pitanyt syoda kunnolla tai jattaa kokonaan syomatta, niin olisi jaksanut. Keskustassa soin tuhdin raamen-riisi-kana-aterian, jonka jalkeen lahdin turistikraasakaupoista etsimaan vahan tuliaisia. Rahat alkoivat olla jo melko finaalissa, joten kaikki ostokset piti suunnitella huolella.

Minulla oli viela muutama tunti aikaa ennen kuin halusin menna mangakahvilaan viettamaan viimeista iltaani Japanissa. Kiertelin odotellessa paria pelihallia. Toisessa intouduin jopa laittamaan ufo catcheriin 100 jenia. Voittohan sielta tuli! Oikeestaan viela viisi voittoa yhdella kaapaisulla. Voitin siis viisi arpalipuketta, joilla pystyin voittamaan Death Note -kamaa. Kaikki arvat sattuivat olemaan tyhjia. Minun voittoprosenttini ufo catchereista on taysi 500%. Ei moni pysty siihen.

Pelihalleissa en hirveesti aikaa saanut tuhlattua. Keksin kavellessani parhaimman tavan tuhlata tunteroinen elamasta - sentoo. Kavin aseman turisti-infosta kysymassa tietoa sentoosta, joka loytyi varsin lahelta. Sisaan oli jalleen kaksi ovea, joissa oli sukupuolista annettu vihia kanjeilla. Satuinpa tietamaan oikean oven ja menin sisaan. Pukuhuoneen puolella tati rupesi jotain kiivaasti hopottamaan. Ilmeisesti sanoi, etta tama on miesten puoli. Osoitin itseani ja sanoin: "otoko". Asia rupesi tatia naurattamaan. Tahan sentoon oltiin osattu rakentaa sentaan jonkinlainen sauna. Ei oltu yritetty epatoivoisesti kopioida Suomesta mitaan. Se oli rehellinen hoyrysauna. Huomattavasti mielyttavampi kuin kuivat "finrando no saunat".

Pulikoinnin jalkeen menen viimeista Japani-aikaani viettamaan 10-11 tunniksi mangakahvilaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.