IRC-Galleria

Lansetti_80

Lansetti_80

Erotu mASsASta.... :)

Selaa blogimerkintöjä

Törpöt, purtelot ja turpelot.Torstai 20.07.2006 01:08

Mä siivosin äsken mun kylppärin kokoelmaa ja tein omaan hyllykköön tilaa. Sit sain vielä tippumaan liitoksistaan ton opiskelijaboksiin valmiiksi asennetun ruosteisen, monta vuotta lienee vanhankin hyllykön. Onneksi sain sen takaisin seinään kiinni. <virne> Pitäis kai palkkapäivänä ostaa tänne uusi, mutta sitten oman kämpän saatuani kyllä vien sen matkaan. En takuulla sitä tänne jätä, ellen sitten osta tosta keskustan halpiskaupasta - Mikä Laitala, Lantala, Löllölä lieneen...- semmosta formaattia kylppärihyllystä, jonka tänne saattaa jättää muuton yhteydessä. En minä sen shopin nimeä koskaan muista, vaikka ohi siitä usein kuljenkin, ainakin koulusta tullessani. <vink>

Joops. Oikeesti se pääasia oli noista kaikenmaailman muovitörpöistä, joita kertyy tonne noin aina sillon tällön. Mä huomasin, että ne vie ihan sikana tilaa. Miksi kaupoissa ei voisi ihan oikeasti tehdä ekologisempia ratkaisuja pesuaineiden suhteen, että shamppoot sun muut vois mennä ostamaan kerran ostettuun shamppoopulloon? Onks se oikeesti niin helvetin vaikeeta keksiä kaikelle hiukan ekologisempaa ratkaisua? Tosin sen pitäis olla sitä merkkiä, minkä turpelon on kerran ostanut. Noi muovitörpöt tosissaan vie ihan sikana luonnonvaroja, ku fossiilisia aineita käytetään muovin raaka-aineena ja ennenkaikkea ne vie ihan sikana tilaakin kylppärin hyllyssä. Sitte maksetaan ihan sikana jostakin pakkauksesta. Herran jumala, mitä törkyä! <puna> Sitte semmosta on kaatopaikan täytteenä, ku missään ei kierrätetä muovia. Tai ainakaan itse en ole sellaiseen törmännyt. Mutta onneksi meillä on olemassa maailman kauppa, jonne voi mennä vaikka tyhjän limskapullon kanssa ostamaan irtona ekologisempaa vaihtoehtoa tavalliselle kaupan pesuaineelle. Maailman kaupasta saatava pesuaine siis on tehty ilman mitään fosforimömmöjä ja petrokemiaa, ku ne on tehty ihan luonnonmukaisesti ja ilman eläinkokeita. Mä tulin muutenkin miettineeks, et kuinka hirveesti sitä itsekin tulee käytettyä toisinaan tuotteita, jotka on yksittäin pakattuja ja pakkausmateriaalia menee ihan sairaasti. No, toki mä uusiokäytän hedelmäpussit moneen kertaan. Ensin ne on muutaman kerran eväspussina ja ehkä sienten keruussakin mukana, joskus kaupassa pienille ostoksille kauppapussina. Sit loppuvaiheessa käytän reisun päällä semmosta pienenä pyykkikassina, jonne sujauttaa pikkupyykin. Sit ihan vikana se pussi palvelee roskapussina roskiksessa. Joops. Pienen ikäni oon tottunu lajittelemaan roskat. Lajittelen paperin, pahvin, lasin ja metallin. Sitten biojätteen. Toisaalta, itselläni tulee hyvin vähän biojätettä. Saan kerätä kuukauden ajan biojätettä kilon sokeripussiin. Ehkä sitten hamassa tulevaisuudessa biojätettä kertyisi enemmän, jos taloudessa asuisi kaksi. <sydän> Vielä ei lipaista, ennenkuin tipahtaa. <vink> Eihän sitä tiedä, mitä tuleman pitää niin tulevaisuuden, kuin jätteidenkin kannalta.

Kyllä niinkun ihmissuhteita voi kierrättää kaikella tapaa, mutta mikä helvetti siinä on, että käyttökelpoinen tavara ei liiku samalla tavalla? Mielenkiintoinen kysymys sinällään. <jännä> Mä pienenä katoin töllöstä Ekoistia ja nykyään Pallo hallussa, jos telkkari jossakin läheisyydessä sattuu olemaan. Ne on ihan varteenotettavia ympäristöohjelmia. Oppii kaikkee uutta ekologisesta elämisestä ja uudella tavalla ajattelemaan kestävää kehitystä.

Mutta eläkäämme ekologisesti ja voikaamme hyvin. &lt;cool&gt;

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.