IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Voi morjens tosiaanSunnuntai 24.01.2010 04:24

Nykyaikana verkkojournalismi on synnyttänyt aivan uuden journalismin muodon, sanottakoon vaikka pikauutisoinniksi. Oikeat, vanhan ajan tutkivat journalistit eivät pidä verkkotoimittajia minään, kun verkkoon jutut kirjoitetaan pikapikaa ja useimmiten joko valmiiksi toimitetuista sähkeistä tai muista vihjeistä.

Yksi kamalampia vastaan tulleita vähintäänkin surkeasti kirjoitettuja juttuja oli Hymyn uusin "Voi Morjes"-juttu koskien BB-Nikoa.

Nikohan on siis tosi herkullinen tapaus kun pojalla on temperamenttia, tavallisesta poikkeava seksuaalinen suuntautuminen sekä olemus eikä mies kaihda avata sanallista arkkuaan muun muassa blogissaan. Nikossa riittää paljon materiaalia mitä voi Hymyssä voivotella ihan rauhassa, aivan kuten nyt kun joku selvitti että Niko on perustanut Facebookkiin koiralleen oman sivun.

Tätä kun ei ajattele sen tarkemmin niin ensimmäinen reaktio on "voi kamala hirveän tyhmää, eihän koira voi käyttää nettiä, ketä kiinnostaa, onpa pinnallista, huomionhakuinen temppu". Sitten jos kuitenkin vetää hetkeksi henkeä ja miettii asiaa, ei se ole mikään ihmeellinen juttu. Facebookissa kuka vain voi perustaa niin monta sivua kuin ikinä haluaa omille jutuilleen joille haluaa seuraajia. En tiedä onko Niko tehnyt tämän luomalla uuden käyttäjätunnuksen mikä on ikäänkuin sääntöjen rikkomista (siinäkin on väittelijöille pari porsaanreikää mistä kinastella niin siksi pysyn neutraalisti poissa koko jutusta enkä halua siihen syventyä), vai onko mies perustanut fanisivun oman tunnuksensa alle mutta kun asiaa ajattelee niin mitä sitten? Jotakuta kiinnostaa kirjoittaa statuspäivityksiä koiransa perspektiivistä. Kuinka moni on pitänyt koirablogia, lähettänyt sukulaisille terveisiä lemmikiltään, puhunut lemmikkinsä oletettuja ajatuksia ääneen jossakin tilanteessa?

No ei se sikäli, ihmiset saavat väheksyä tällaista käytöstä jos haluavat mutta se juttu mikä minua kyseisessä asiassa kaivelee, on se artikkelin kielenkäyttö! :D Ihan käsittämätöntä suttua. Eikö niitä juttuja oikolue kukaan? Sarkastinen piikittely on mitä ilmeisimmin ollut tarkoituksena, mutta nyt jutusta paistaa läpi vain pahansuopuus, ilkeät heitot ja surkeaakin surkeampi kielitaito. Nykytermejä ei käytetä eikä kirjoiteta oikein, kun samalla yritetään selkeästi olla parempia kuin Niko koirineen. Minua jaksaa ihmetyttää se, että ihmiset eivät oikeasti kaipaa hyvää ja laadukasta tuotetta vaan syövät tuon kaltaista puppua hymy huulillaan (no pun intended).

Olen ehkä elitisti hienoine sanankäänteineni, tekopyhä oikolukemattomalla mielipiteelläni sekä tuomitseva jyrkillä ilmaisuillani mutta minä sentään tiedän, että ihq daa on väärä kirjoitusmuoto.

"nyt tämä lollaava ihq daa keravalaisdaami"
"ihqoikean julkkiksen"

Hämmentävää ettei Hymyn jutun viereen tarvitse laittaa nimeään, olisin mielelläni tarkastellut minkä ikäinen, näköinen ja tapainen ihminen kyseisen artikkelitekstin takana piilee. Ainakin jotakin on toimittajan hampaankolossa ollut, kun tämä on tätä tekstiä aggroenteröinyt doc-filuunsa.

P.S. Mikä ihmeen Voi morjes?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.