IRC-Galleria

Pari ajatusta perjantaillePerjantai 26.10.2007 20:23

Sampo hautuu, joten kirjoitan jostain muusta - ehkä ajankohtaisestakin.

Hoitajia syyllistetään sattuneesta syystä tällä hetkellä melko kovasti. Painostus on melko suuri, koska terveydenhoitoala on yllättäen melko tärkeässä asemassa yhteisen hyvinvoinnin turvaamisen suhteen. Iltalehdissä tilitetään karuista kohtaloista, kun nti. yksittäistapaus ei pääse tarvitsemaansa leikkaukseen.

Keltaisen lehdistön paniikinomaisella skandaalihakuisuudella on joskus sijansa; tuollaista vertaispainostukseen ehdollistamista tarvitaan oikeasti silloin, kun asiat ovat niin mustavalkoisia, että niistä voi huutaa yksipuolisella näkemyksellään ja olla samalla moraalinen voittaja.

Keltainen lehdistö on tällaisissa tilanteissa liian yksipuolinen, sillä he, kuten niin monet valveutuneet, yhteisön moraaliset selkärangat (terve vaan kaikki sokeat idealistit), tutustuvat vain sellaiseen lähdemateriaaliin, jota voi käyttää oman kantansa puolustamisen tukena. Eikös akateemisempaa olisi tutustua nimenomaan sellaiseen materiaaliin, joka on mahdollisesti ristiriidassa omien käsitysten kanssa?

Vai argumentoidaanko pelkillä herkän identiteetin ehdoilla sen sijaan, että oltaisiin oikeasti yhteisöllisiä?

Hoitajia dissataan tällä hetkellä melko runsaasti juuri tämän viran tärkeyden vuoksi. Onko siis näin, ettei saisi valvoa omia oikeuksiaan, jos on tärkeässä virassa? Eli siis: mitä enemmän akuutisti kriittinen virka on, sitä vähemmän on oikeutta valvoa omia oikeuksiaan. Tämä vielä toisin sanoin: sitä enemmän voidaan vetää kuin pientä sikaa narusta. ;)

Opiskelijoilla sama homma. Nehän on just ne tyypit, joiden työpanos aikaansaa kaiken teknologisen kehityksen. Sitä arvostetaan jopa niin runsaasti, että siitä raskaasta ja ainutlaatuisen edistyksellisestä ja uhrautuvasta ajatustyöstä maksetaan melkein 2/3 siitä summasta, minkä Suomen Taloussotilaiden Liiton jäsenet saavat.

Ai että mikä? STL? Eikös se meinaa jotain muuta? Tarkoitin tässä yhteydessä sillä niitä ihmisiä, joiden työnä on viedä toimeentulotukihakemus kuukausittain sosiaalitoimistoon. Lopun ajasta voi käyttää itsensä kehittämiseen hyödykkeistä nauttimalla ja rentoutumiseen.

Opiskelija ansaitsee tukikuukauden suunnilleen neljällä opintopisteellä. Vähän riippuu kelan tädeistä, mutta mennään näillä luvuilla, kun en sitä oikeatakaan muista. Yksi opintopiste vastaa 27 työtuntia, eli tuo tekisi sen 108 työtuntia. Tällä saa ~213 euroa. Tuntiliksan voi laskea jakamalla euromäärän työtunneilla.

Pumm.. STL-ihmiset täyttävät lapun krapulassa noin puolessa tunnissa, ja vievät lähimmälle sosiaaliasemalle matkoineen noin neljässä tunnissa, jos lasketaan kaupan ja baarin kautta poikkeaminen työtunteihin. Tämä tekee työtunneiksi 4,5h ja siitä saatava palkka on sen ~390 euroa. 86 euroa tunti! Sitten voi lopun aikaa dyykkailla safkojaan ja lueskella kirjastossa jotain kiinnostavaa.

Rönsyileepä jälleen. En mä mitään yhtä ajatusta luvannutkaan kirjoittaa tähän. Kiitos kuitenkin lukemisesta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.