IRC-Galleria

Napatatti

Napatatti

Äiti tuu hakeen mut pois täältä...

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Sunnuntai 29.07.2007 18:36

Neiti Kesä istui yksin riippukeinussaan. Hän oli surullinen ja murheissaan. Pitkästä aikaa hän muisti elävästi kesän, jonka vietti Herra Ukkosmyrksyn kanssa. Useimmiten Neiti Kesä ei muistanut niin hyvin. Yleensä hänellä oli paljon tekemistä ja jos on paljon tekemistä, ei ehdi suremaan. Joskus Neiti Kesästä tuntui, että olisi ollut parempi, jos Herra Ukkosmyrskyä ei koskaan olisi ollut olemassakaan, että hän ei koskaan olisi tullutkaan pilaamaan kaikkea. Joskus Neiti Kesä taas mietti, että oli sentään hyvä, että Ukkosmyrsky saapui, sillä se oli ollut hänen paras kesänsä, eikä hänellä olisi lapsiakaan ilman Ukkosmyrskyä.
Sille ei kuitenkaan voi mitään, että silloin tällöin jokainen vaipuu epätoivoon ja tänään oli se päivä Neiti Kesälle. Kesää suretti myös se, että pian olisi syksy. Silloin ei enää voisi keinua pihakeinussa, eikä kävellä paljain jaloin. Silloin täytyisi etsiä vintiltä paksummat takit ja vetää lakki tiukasti päähän. Neiti Kesä vihasi sitä! Hän ei voinut sietää syksyä lotisevine ränneineen ja pimeine aamuineen, jolloin mieluiten ei nousisi ollenkaan, vaan jäisi sänkyyn pötköttämään koko päiväksi. Neiti Kesä oli todellakin allapäin. Neiti Kesä ajatteli, että jos hän jäisi tähän riippukeinuun istumaan ikuisiksi ajoiksi niin ehkä aika pysähtyisi, eikä syksy saapuisi koskaan. Kyllähän hän tiesi, että oikeasti ajankulkua on mahdoton estää tai edes hidastaa, mutta juuri tällainen mahdottomien asioiden ajattelu erotti Neiti Kesän muista aikuisista. Neiti Kesän ajattelulle ei ollut rajoja, hän oli kuin lapsi isossa vartalossa. "Kasvaisit aikuiseksi!" Herra Talvi ärähti usein Neiti Kesälle. Esimerkiksi silloin, kun Neiti Kesä oli ehdottanut, että Vuodenaikamaasta poistettaisiin kaikki kellot ja kalenterit ja muut sellaiset, jotka muistuttivat ajankulusta ja kiireestä ja kaikesta siitä, mikä väistämättä kuuluu aikuisten elämään. Aikuisten elämä oli tylsää Neiti Kesän mielestä. Herra Talven sanat kaikuivat hänen päässään. Hän tiesi, ettei Herra Talvi tietenkään tarkoittanut mitään pahaa, mutta Kesälle tuli silti aina vähän paha mieli tuollaisesta. "Minkäs sille voi kun on niin herkkämielinen!" tuhisi Neiti Kesä puoliääneen. Neiti Kesä ei vain mitenkään voinut käsittää, mihin kelloja ylipäätään tarvittiin. Hänen mielestään oli tärkeämpää kuunnella sisäistä kelloaan. Se kertoi usein paremmin, mitä pitää tehdä ja milloin. "Ehkä kaikilla ei ole sisäistä kelloa ja he ovat siksi niin riippuvaisia muista kelloista?" arveli Neiti Kesä.
Niin tai näin, Neiti Kesän sisäinen kello toimi kyllä erittäin hyvin. Neiti Kesän sisäinen kello oli sitä mieltä, että nyt olisi juuri sopiva aika Neiti Kesän löytää uusi rakkaus elämäänsä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.