IRC-Galleria

"Tavallinen tiistai"Keskiviikko 15.10.2008 00:55

Nyt kun kello lähestyy ilta yhdeksää alkaa päivä rauhoittua. Osa perheestä katselee telkkaria, osa lukee ja taitaa pienin jo matkata höyhensaarille.
Minun tiistaini alkoi tänään rauhallisesti, sain nukkua rauhassa kun mies laittoi lapsia koulutielle. Heräsin yhdeksän jälkeen ja aamusuihkun ja aamukahvin herättäessä kaivoin esiin kalenterin. Siitä tämäkin päivä sai taas vauhtia. Aamupäivä meni kunnallisvaalityötä tehdessä, ehdokkaan ensimmäinen tuki-ilmoitus piti saada valmiiksi huomiseen lehteen, sillä ennakkoäänestys alkaa huomenna. Mies ilmoitusta kasasi, ammattilainen kun näissä jutuissa on. Iso ja hieno tuosta ilmoituksesta tuli. Ja kun ehdokas on nuori ja komea ja ennen kaikkea fiksu niin mikäs siinä....eihän siitä voi huonoa tulla. Nyt vaan kaikki Teemua nro 100 äänestämään (huom tämä on vaalimainos Savonlinnalaisille)

Kun vaalityö oli tehty tarttui mies jakoavaimeen ja väänsi suihkun sekoittajan seinästä. Suihkusta kun on tullut liruttamalla vettä jo jonkin aikaa, mutta aina on ollut kiireellisempää...kuten tiedätte. Minä kirjoitin viimein kirjeen, joka olisi pitänyt olla valmis jo kaksi viikkoa sitten, jotta saan sen viimein postiin. Pesin samalla koneellisen pyykkiä ja tyhjensin kuivia pyykkejä hyllyille. Kastelin kukat ja laitoin uusien nukkamattojen alle kumiset verkot että matot pysyvät paikoillaan. Siivosin keittiötä ja katselin keittokirjasta mitä tekisin tällä viikolla ruoaksi. Kaivoin sunnuntain lehden, että sain koulun ruokalistan, ettei tule samoja ruokia. Tein kauppalistaa. Ruokin kissat. Soitin äidille, joka oli viemässä miesystäväänsä lääkäriin, pärjäsivät.

Puolen päivän tienoilla hyppäsimme autoon ja ajoimme painoon hakemaan ehdokkaan vaalimainokset ja veimme niitä ja auton takaikkunatarrat muutamille vaalityöryhmän ihmisille jakoon. Matkalla soittelimme tärkeitä puheluita, mies palotarkastajalle ja minä kampaajalle. Samalla suunnittelimme pientä remonttia.
Kävin kirpparilla katsomassa pientä lasten sänkyä, sillä ensi viikolla meille tulee kaksi pientä pojan viikaria muutamaksi päiväksi lomalle. Nämä sankarit vierailevat meillä tulevaisuudessakin ainakin kerran kuukaudessa. Sänkyä en löytänyt, mutta muuta tarpeellista kuitenkin, hyviä lasten talvirukkasia, talvitakki, hillahuivi ja liivi. Meillä pitää olla vaatevarastossa kaikenkokoisia vaateita, varsinkin nyt kun päivystämme ja taloon voi tulla minkäikäisiä lapsia tahansa ja aina ei ole mahdollisuutta ottaa omia vaatteita mukaan.
Kävin myös ruokakaupassa ja ostin kaaleja, kun olivat niin hyvän näköisiä ja edullisia. Taidan tehdä vähän hapankaalia, siitä kun useampi meillä pitää.
Myös suihku sai uuden sekoittajan ja tiivisteitä. Kirje ei päässyt postilaatikkoon, unohdin, seuraavalla kerralla uudelleen.

Kun pääsimme kotimatkalle kolmen jälkeen, oli jo hirveä nälkä. Oli jäänyt lounas väliin. Kotona välipalaa yhdessä parin lapsen kanssa ja ei kun ruuan laittoon. Tänään oli tarjolla chili con carnea ja riisiä. Mies asensi suihkun kuntoon ja voi sitä veden määrää, kyllä nyt kelpaa suihkutella.
Kun perhe sai vatsantäytettä, piti miehen lähteä takaisin kaupunkiin hakemaan yhtä lasta isoiskoulutuksesta ja samalla Tico marsua hoidosta, jossa se oli ollut torstaista alkaen, kun olimme vähän reissussa.
Minä hoitelin lämmitystä loppuun jonka mies oli aloittanut. Leivinuuni oli vähän savuttanut, kun oli taukoa lämmityksessä, mutta sain lopulta pellit kiinni ja tuuletettua. Pari muutakin uunia sai pesällisensä. Joka päiväistä hommaa. Kuopus toi naapurista pussillisen luumuja, oli saanut ne kiitokseksi, kun oli vienyt heidän koiransa kotiin. Puhuin ystävän kanssa puhelimessa ja samalla täytin pesukonetta yötä varten (meillä pestään yöllä pyykkiä)

Innostuin askartelemaan kuopuksen kanssa. Tein hämähäkin mallin ensi viikolle, jos vaikka tekisimme isommalla porukalla "häkkejä" Halloween juhliin. Kuopus piirteli ja väritti verisiä käsiä roikkumaan. Kun loppu perhe tuli kotiin, tein keittiöhommat loppuun ja mies keitti iltateetä. Ja nyt ryydyttää.

Jotakin varmaan unohdin, mutta kyllä sitä yhteen päivään saa mahtumaan paljon, vaikka usein tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi.
Hyvää tavallista arkea sinulle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.