IRC-Galleria

Valoa ja lämpöä elämäänKeskiviikko 22.11.2006 23:43

Huomenna 23.11. on Klemetin päivä. Nimi on peräisin vuonna 96 marttyyrinä kuolleelta paavi Clemensiltä. Kyseinen herra oli itse Pyhän Pietarin oppilas ja Pietarin seuraaja Rooman piispana.
Joku voi nyt ihmetellä miksi olen niin kiinnostunut tästä päivästä. Selitys liittyy vanhaan perimätietoon, jonka mukaan Suomessa on odotettu tämän päivän säätä. Suojasää tiesi leutoa talvea Matin päivään saakka (24.2.), pakkaset taas kylmää. Samaa suojaa odotettiin myös Liisalta (19.11.) ja Kaisalta (25.11.). Liisanpäivänä oli enemmän kuin suojaa, jopa lämmintä ja sääennustukset näyttävät, että myös Kaisanpäivänä olevan erityisen lämmin sää. Mielenkiintoista nähdä tuleeko talvesta lämmin ja leuto, kuten perimätieto väittää.

Tapasin tänään vanhan ystävän. Miten mukavalta tuntui olla odotettu. Kynttilät lyhdyissä ulkona ja pöydillä sisällä, kauniisti katettu pöytä ja sen antimet kertoivat että emäntä oli nähnyt vaivaa ja halusi vieraan viihtyvän. Minua lämmittää tuollainen. Ja kun jututkin menevät yksiin, aika kuluu kuin siivillä ja jää tunne että pitää pian päästä uudelleen juttelemaan. Ystäväni toivoikin, että tapaisimme vielä ennen Joulua. Yritän järjestää.
Sain ystävältäni kauniin kynttilän ja toiveen, että polttaisin sitä, kun minulla on aikaa itselleni. Tämä onkin hyvä testi, kuinka pian saan kynttilän poltettua.

Olen sellainen tulehen tuijottaja ja varsinkin tämä vuodenaika saa kaivamaan kynttilöitä lisää kaapeista. Pimeys vain lisääntyy, kun lumet häviävät. Onneksi ulos voi ripustella lyhtyjä ja kun pakkaset saapuvat, mikään ei ole niin kaunis kuin jäälyhty.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.