IRC-Galleria

Pakkasta ja tyyneyttäTiistai 06.02.2007 15:52

Pitkän leudon alkutalven jälkeen tuntuu nyt riittävän kylmää. Viiden vuorokauden sääennuste lupaa jopa 36 astetta pakkasta tänne Savoon. Mittarilukemat ei päivälläkään laske alle 20 asteen. Tuli mieleeni esi-isäni, jotka pitkin jänkiä jutatessaan porojen perässä olivat varmasti tottuneet tällaisiin pakkasiin ja asumus oli vain kota ja lämmönlähde nuotio ja taljat. Onhan siis minunkin kestettävä...perinteet velvoittavat.

Mies osti minulle levyn. Mikko Kuustosen "Hietaniemi"-levyn, jonka tänään kuuntelin, kun en viitsinyt pistää nenääni ulos. Hyvä syy muuten tuo kylmyys...ainahan niitä syitä löytyy.
Levyllä on monta hyvää kappaletta, tyypillistä Kuustosta, melankolista ja jotenkin raadollista, elämän totuuksia. Olen aina pitänyt Kuustosesta ja muistan hämärästi olleeni joskus 15 vuotiaana kirkon nuorisopäivillä, jossa Pro fide-yhtye esiintyi (gospelia) ja mukana oli myös Mikko. Aivan lumoavan kaunis poika siihen aikaan ja tytöt tykkäsivät.

Ajattelin kopsata tähän loppuun yhden laulun sanat tältä uudelta levyltä. Kappale on kuin haiku-runo, pelkistetty elämän kuvaus, jotenkin aina ajankohtainen ja lohduttava.

Tyyneyttä

Tyyneyttä tähän tyyneyttä tuo
Tyyneyttä tähän tyyneyttä tuo
että lepäisin vaiti kun muuta en voi
Tyyneyttä tähän tyyneyttä tuo

Rohkeutta hieman rohkeutta suo
Rohkeutta hieman rohkeutta suo
tarttua toimeen kun mentävä on
Rohkeutta hieman rohkeutta suo

Viisautta vielä viisautta pyydän
Viisautta vielä viisautta pyydän
jotta näkisin rauhan ja tehtävän
Viisautta vielä viisautta pyydän.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.