IRC-Galleria

Kahden Koon koukussaKeskiviikko 21.02.2007 13:40

Olen katsonut alusta saakka TV-sarjaa "Taivaan tulet", joka on Kari Väänäsen, tuon oivan näyttelijä/ohjaajan upea sarja, joka kertoo Kemijärven elämästä. Väänänen entisenä Kemijärveläisenä ja kuulemma tulevanakin on saanut sarjaan sisään loistavasti pohjoista ulottuvuutta ja tämän ajan tunnelmaa. Myös Ismo Alangon, Joensuun suurenpojan musiikki sopii sarjaan kuin nenä päähän, puhumattakaan näyttelijävalinnoista. Ria Kataja pääosassa on ollut huima, varsinkin kun on nähnyt häntä aiemmin vain Kotikadussa, vähän toisenlaisessa roolissa. Eikä muutkaan roolisuoritukset jää varjoon, monta hyvää tyyppiä löytyy. Suosittelen katsomista.

Seuraavassa jaksossa mainoksen mukaan poliisipäällikkö lohkaisee suutuspäissään lääkärille aikamoisen elämäntotuuden, jossa hän käskee miettimään miten elämänsä/vanhuutensa elää, katkerana ja kituen vai jotenkin muuten. Noissa kahdessa sanassa on totuutta.

Kuinka monta ihmistä sitä tapaakaan, jotka elävät elämänsä katkerana ja kituen. Joillakin tämä elämänasenne loistaa kilometrin päähän ja jotkut peittää sitä kauniimpiin elämänarvoihin, erilaisiin pyytettömyyksiin ja marttyyrimäisiin uhri juttuihin, joihin on itse helppo uskoa ja näin paeta todellisuutta. On suuri sääli, että tällaiset ihmiset alkavat kiertää kehää ja omat asiat kieputtuvat yhä tiukemmalle ja suurin turva on oikeanaoleminen. Ajatus siitä, että kyllä minä tiedän mikä on totta ja oikein sanoo kuka mitä tahansa on aika tuhoavaa. Ja siitä ei synny kuin katkeruutta ja lopulta kitumista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.