IRC-Galleria

Kädet multaan beibi !Lauantai 12.05.2007 00:29

Jalat on kuin suolapatsaat. Selkä jomoilee ja kädet on kuin raastinraudalla raastetut. Posket kuumottaa ja silmät rähmii (koivu). Nilkkoja kutittaa (lintukirput). Osaako joku tehdä diagnoosia ?

Kaiken tämän saa, hyvän mielen lisäksi kun viettää ison osan aurinkoisesta päivästä puutarhahommia tehden.

Kun saimme yhden lapsen koulupalaverin hoidettua suuntasimme kohti kauppoja. Myös puutarhakaupat olivat avanneet ovensa. Ostin äitienpäiväkukkien lisäksi kivikkokasveja ja kukkien siemeniä. Kun kotiuduimme, keitimme kahvit ja nautimme ne ulkona ihanassa ilmassa. Kaksi pääskyämme oli palannut etelästä ja odotti pääsevänsä pesäntekopuuhiin ulkovaraston katonharjalle. Siellä ne ovat pesineet jo usean vuoden ajan. Pääskyt ovat pesäuskollisia ja meillä on siivekäs porukka kasvanut vuosi vuodelta, kun myös niiden jälkikasvu rakentaa pesänsä talojemme räystäiden alle. Kiiruusti mies avaamaan oven yläluukkua jotta pääskyt pääsevät sisään. Eikä mennyt kauaakaan kun linnut istuivat sirkuttamassa ison varaston kattohirrellä. Kesä on oikeasti saapunut.

Innostuin siivoamaan kukkapenkkejä ja lisäämään joihinkin multaa. Keksin vanhoista lastenvaunujen kärryistä hyvän multapussin ja kanankakkapussin kuljetuskärryn. Mies keksi laittaa muovisen leipälaatikon akseleiden päälle ja siinä kulki kaikki tarpeellinen mukana. Kärry penkin viereen ja jarrut päälle ja hommiin.

Istutin kukansiemeniä, ruiskaunokkeja monen värisiä, pensaskrassia, kehäkukkaa, klarkkiaa ja isoja kerrottuja auringonkukkia. Kaivoin ruusupapujen siemenet laatikosta ja laitan ne huomenna esikasvatukseen.
Leikkasin lumimarjapensaan kuivuneet oksat ja viskelin kakankakkarakeita ympäri pihaa. Nyt ulkona haisee siltä, että jotain on tehty...ainut joka on innoissaan on koira.

Ýksi lapsista oli rahan tarpeessa ja innostui siivoamaan auton. Ja hyvin sen tekikin. Päätin samalla pestä auton myös ulkopuolelta. Eikun mies taas apuun painepesuria kaivamaan varastosta. Auto tuli pestyksi ja samalla pesin kaksi kirpputorilta 1 eurolla ostettua muovituolia. Valkoiset tuolit olivat aivan kamalassa kunnossa, mutta kun painetta löytyy, lähtee vaikka mikä. Niin minulla oli puhdas auto ja kaksi valkoista tuolia, niin ja minulla läpimärät housut ja takki.

Sitä kun innostuu puutarhasta näin keväällä, sitä ei muista malttia, vaan mennä viipottaa paikasta toiseen, suunnittelee penkkejä, istuinryhmiä, päivävarjoja, kesäkeittiötä, matonpiiskauspaikkaa (on menossa uusiksi) jne... loputon työsarka. Mutta kun on innostunut. Luulen että ensi yö on tuskaa, kun "uudet löytyneet" lihakset ilmoittavat olemassaolostaan. Taidan ottaa jo etukäteen jonkun särkytabletin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.