IRC-Galleria

Ekstaasissa ElokuussaPerjantai 03.08.2007 01:35

Tämä loppukesä on kivaa aikaa, varsinkin elokuu, minun kuukauteni. Usein on vielä lämmintä ja varsinkin tänä vuonna oikein hellettä pukkaa, kuten tulette pian huomaamaan. Illat ovat ihanan hämäriä, voi kaivaa kynttilät esiin. Sirkat sirittää ja luonto tuoksuu erilaisille kukille, toisella tavalla kuin keväällä, jotenkin mystisemmin.

Elokuussa kypsyy marjat. Nyt en voi olla kehaisematta, että tänään poimittiin marjapensaista 35-40 litraa punaisia ja mustia viinimarjoja. Keitin osan mehuksi ja osan pakastin puuromarjoiksi. Ja lisää löytyy jos vaan jaksaa poimia. Karviaisetkin jo osin ovat kypsiä, niidenkin kimppuun pitäisi käydä. Niistä tulee porkkanoiden kanssa hyvää hilloa, ihan vaan vinkiksi. Mustikoita täältä myös löytyy, mutta niitä ei ole pakastimessa kuin muutama litra, vielä ehtisi.

Ja sitten päästään sieniin. Voihan hetulat, miten paljon on löytynyt tänä vuonna kanttarelleja. Siis niitä on aivan tuhottomasti. Meillä on iso perhe syönyt monet soossit ja pakkasessakin on jo useampi kilo. Ja lisää tulee. Myös herkkutatteja olen löytänyt ja pakastanut. Jos enemmälti löytyy, tungen ne kuivuriin. Ja nyt kun on satanut tulee myöhemmin haaparouskuja, joista teen suolasieniä. Suolasienistä tehtyä sienisalaattia ei voita mikään.

Olen kuivannut mausteita. Rosmariiniakin on jo pian kymmeneksi vuodeksi. Valkosipulit nostan ensi viikolla kuivumaan ja laitan ne talvivarastoon.

Kuten olet jo varmaan huomannut, on minusta kiva puuhastella kaikenlaista. Minun ei ole pakko hamstrata kaikkea talven varalle, voisin myös olla tätä kaikkea tekemättä. Mutta tällainen keräily ja säilöminen on kivaa. Ja toki lähiruoka ja luomu on terveellistä ja ekologista.

Kun elokuun puoliväli koittaa ja lapsoset rientävät innolla kouluun, tuo hiljaisuus oman värinsä tähän loppukuukauteen. Arki ei kuitenkaan vielä liikaa paina päälle.

Elokuu loppuu ja kesä on ohi. Syyskuu tuo todellisen arjen ja syksy pyörähtää käyntiin.

Mikä on sinun mielikuukautesi ja miksi ?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.