IRC-Galleria

Ajatuksia kesäyössäMaanantai 06.08.2007 01:15

Vanha sanonta "sitä saa mitä tilaa" on totta. Elämässä kannattaa haluta hyvää, eikä tyytyä huonoon eikä edes keskinkertaiseen. Pitää uskoa että on mahdollisuuksia hyvää, niin sitä saa.
Usein usko tai oikeammin sen puute siihen, että on mahdollisuuksia ajaa ihmiset tyytymään vähempään. Sitten ollaan tyytymättömiä elämään ja aletaan "velkoa" sitä läheisiltä.

En usko kuitenkaan siihen että "jokainen on oman onnensa seppä". Onneen tarvitaan muutakin kuin omaa suoritusta ja tahtoa. Elämä eri vaiheissaan tuo tullessaan kaikille niin paljon vastoinkäymisiä, että kukaan ei niistä itse, yksin selviydy. Jokainen tarvitsee toisia ihmisiä, yhteiskuntaa jossakin elämänsä vaiheessa auttamaan.

Kun nyt sanontoihin päästiin, niin uskon myös "että niin makaa kun petaa". Toki vastaan tulee niitäkin, jotka "astuvat varpaille", "hyppivät nenälle" tai "katsovat nenänvartta pitkin" vaikka kuinka olisit pedannut oikein ja hyvin, mutta pääsääntöisesti ihmiset kohtelevat toisiaan samoin kuin heitä kohdellaan. Ja jos joku kohtelee sinua huonosti, niin se on hänen ongelmansa. Kaikkea ei tarvitse ottaa vastaan, kuten eräs munkki sanoi kerjätessään kadulla ja hieno herra haukkui hänet pataluhaksi. Pahat sanat palasivat hienon herran luo, vahingoittamatta munkkia.

Tällaisia mietteitä tuli tänä iltana mieleen, kun helteinen päivä on kääntymässä yöksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.