IRC-Galleria

_Anton

_Anton

Parempaa et löydä

Phase 2Keskiviikko 21.06.2006 23:56

Eilen mun piti suorittaa toisen vaiheen rata-osuus. Eksyin, olin myöhässä. Pysähdyin kysymään tietä, lähdin jälleen ajamaan, vasen takarengas puhkesi.

Sain puolen tunnin kurssin vararenkaan vaihtamisesta. Ei se auttanu, tein sen yritys ja erehdys tekniikalla. Ensinnäkin faijan autossa oli joku halpa venäläinen varoituskolmio, jonka mä vahingossa rikoin. Laitoin sen sit jollain kepillä pystyyn mut se lens aina puskaan kun rekka meni ohi, ja niitähän meni jatkuvasti metrin päästä 120km/h. Pelotti hetken kunnes järkeilin et mielummin jään rekan alle kun jatkan sen ajo-radan etsintää. Joten olin ilman varoituskolmiota.

Sen jutun joka nostaa auttoa oli kans hankalaa, onnistui vasta kolmannella kerralla. Ja asvaltti taipui sen alle joten loppua kohden auto heilui vaarallisen näköisesti. Myöskään ruuveja suojaavia kapseleita oli mahdotonta saada pois rikkomatta niitä, joten siinäpä kaivoin ne paskaks avaimella sellaiset 15min. Seuraavat 15min hypin jakoavaimen päällä yhdellä jalalla kun ruuvit piti löystää. Seuraavat 5min yritin repiä vararengasta irti takaluukusta, kunnes tajusin että sekin oli ruuvilla kiinni.

Olin soittanut rengasrikon jälkeen heti autokouluun ja kysyin voisiko sitä rata-opetusta siirtää. Ei voinut, kehottivat vaihtamaan renkaan ja tulemaan sinne myöhässä. No se vaihto kesti noin tunnin, mutta sen jälkeen olin edelleen eksyksissä keskellä E18:sta. Mutta vararenkaan kanssa ei voinut ajaa kun 80/km/h vaikka rajoitus oli 120. Siinäpä sitten kaikki maailman traktorit ohitteli kun yritin löytää oikeaa liittymä.

Lopulta tulin rata-alueella 1,5h myöhässä. Kaikki liukasrataosuudet meni päin helvettiä koska ohjennopeudet ei ollut autolle jossa oli yksi puolet tavallisesta renkaan leveydestä oleva vararengas. Teoriaosuus huipentui kuvaan naisautoilijan ruumiista jolta oli onnettomuudessa lentänyt pää pois. "Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan, aina näitä onnettomuuksia ei voi vältää". Aha, tarina jossa ei ole opetusta, se olisi kovin hienoa hollywood-leffalle, mutta kovin kysenalaista ajo-opetuksessa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.