IRC-Galleria

_Anton

_Anton

Parempaa et löydä
Lumi suli, torvijäkälät tulivat taas esiin ja leppäkertut tunkevat jälleen suuhuni. Ollaan oltu metässä aika paljon. Myöskin pyöräilty jonkin verran. Mahtava fiilis pyöräillä 40km putkeen vastatuuleen, vaakasuoran sateen piiskaessa kasvoja, lannoiteteiden ja mätänevän kaalin hajussa. Tuntee elävänsä täysillä. Jesh. Psyykkeni makaa sirpaleina makuupussin alla.

Joka kerta kun joku käy oopperassa, yhteiskunta tukee käyntiä 160 eurolla. Minä tienaan niin paljon kuukaudessa.

Joka kerta kun käytte rautiksella luistelemassa, yhteiskunta avustaa teitä 22,20 eurolla. Tienaan saman verran viikossa. Asiat tärkeysjärjestyksessä.

Joka kerta kun herään aamulla, minulla on yksi aamu vähemmän jäljellä, tällä hetkellä 223 aamua. Lomillekkin on enää 19 aamua. Huh huh.



MerkintöjäSunnuntai 19.11.2006 21:59

Jepulijees, nyt äitikin on kertonut lukevansa päiväkirjaani. Huh huh, tää asettaa jonkin sortin rajoituksia mun kirjoittamiselle... Ja vitut! Täytyy vaan olla tarpeeksi humalassa kun kirjoittaa.


Kun oli tulossa lomille huomasin bussipysäkeillä ylen mainoksia - "tv lupamaksu, mitä kaikkea sillä saakaan!" No totta tosiaan, sillähän saa vaikka mitä, esimerkiksi tarkastajia käymään toisten ovilla, järjettömän isoja mainoskampanjoita siitä kuinka hienoa onkaan että maksamme lupamaksuksi naamioitua veroa, sekä sellaisia yleissivistäviä ohjelmia kuten "tartu mikkiin!", "se on siinä!" ja "uutisvuoto". Onhan se nyt selvää ettei noin tärkeitä ohjelmia voi jättää markkinavoimien armoille. Samalla tavalla on selvää että ylen tuotanto on niin vastustamatonta, ettei sen katsomatta jättäminen on mahdotonta jos vain omistaa television, joten tv-lupamaksu on pakollinen kaikille. Aivan näillä hetkillä on kuitenkin käytössä teknologiaa jolla ylen tarjonta voi lukita niiltä jotka eivät lupamaksua maksa. Sossussa voidaan sitten jakaa ilmaisia katselukortteja työttömille ja kaikki lapsiperheet sitten kiltisti rahoittavat tätä jotta lapset saavat katsoa pikkukakkosta.

Täytyy myöntää ettei mikään saa minun lisämunuaisia erittämään adrenaliiniä kiivammin kuin valtion järjestöjen tai yritysten mainoskampanjat. Yleensä kaikilla valtion yrityksillä on joku korkeampi "eettinen" päämäärä kuin rahan tekeminen. Siksi voiton tekemisestä joustetaan usein kaikennäköisten muiden tavoitteiden toteuttamiseen. Yrityksen voittohan on sitä että osaa tarjota asiakkaille juuri sitä mitä he eniten haluavat mahdollisimman tehokkaasti tuotettuna. Valtion yrityksissä tämä on harvemmin tärkeintä, ne tuottavat sitä mitä valtioo sanoo ihmisten tarvitsen eikä sitäkään kovin tehokkaasti. Tämän takia valtion yrityksillä on käytänössä aina monopoliasema, ainoa keino syöttää paskaa ihmisten kurkusta alas.

VR - matkustamisen uusi aikakuasi, raikui vr:n mainoskampanja Lahti-Heinola oikoradan valmistettua. Ja toisiaan, talven ensimmäisen lumimyräkän tultua junamatkustamisessa koitti "korvaavien bussien aikakausi"

Alko - skitsofreenisin yritys maailmanhistoriassa

Mahtaa olla hankalaa tehdä yrityksen toimintasuunitelmaa kun tavoite on myydä mahdollisimman vähän mahdollisimman kalliilla valikoimissa olevia tuotteita.

Fortum - progressiivisen verotuksen vastavoima vuodesta 2001!

Totta tosiaan, oletteko ikinä kuullut että jonkun yksityisen yrityksen omistajat olisivat vaatineet ylisuuria optioita takaisin? Ette, koska niiden yrityksien omistajat pelaavat omilla rahoilla. Kun pääomistaja on valtio, kaikki ei ole niin tarkkaa. Valitaan joku demari pitkän virkamiesuran kunniaksi yrityksen puheen johtajaksi ku meillä oli niin kivaa siellä RUKissakin ja annetaan vapaat kädet oman palkan suhteen. Miksi ei? Kenelläkään ole senttiäkään omia rahoja kiinni.

HOAS, arava & muut asunnonvälityspaikat - teemme asuntojonosta kodin

Olisihan se nyt typerää antaa yritysten raknetaa itse asuntoja kysynnän ja tarjonnan mukaan. Pidetään asuntorakentaminen omissa käsissä, jätetään asuntoja rakentamatta jotta hinta nousisi ja sitten esiinnytään hyväntekijöinä kun annetaan asuntoja halvalla köyhille.

Puolustusvoimat - tee työtä jolla on tarkoitus!

Viime viikon aikana olen mm. puhdistanut metsää puiden oksista jotta "alue näyttäisi siistimmältä jos vieraita tulee", käyttänyt tunnin aikaa polkupyörien tarkistukseen joihin ei oltu koskettu sitten tarkistuksen viime viikolla (ikinä ei tiedä mitä vartioidussa pyörävajassa voi tapahtua kun ihmisiä ei ole paikalla katsomassa) sekä osallistunut kolmen päivän harjoitukseen jonka aikana opin istumaan kylmässä poterossa pitkiä aikoja (opin myön nukkumaan niissä, mutta se ei ollut ohjelmassa joten sitä ei kai lasketa).

Kahdessa Eu:n maassa on yhä asevelvollisuus: Suomessa ja Kreikassa. Mitä muuta yhteistä näillä mailla on? Euroopan kovimmat itsemurhatilastot.

Nyt lähden sitten takaisin kasarmeille, palaan kuukauden kuluttua. Matkalla ostan joulukalenterin. Avaan ensimmäisen luukun tiistaina. Silloin kalenterissa on yhtä monta päivää kun minulla ennen kuin pääsen taas lomille. Olen olemassa, tekstatkaa ja soittakaa mulle, vaikkei olisi asiaa, se pelastaa aina mun päivän. :)


Kirja-arvostelujaPerjantai 10.11.2006 15:53

Intissä on hiukan hankalaa kun on koko ajan eristyksessä oikeasta maailmasta. Kavereiden kuulumisista ei paljoakaan, eivätkä he osaa oikein kertoa mitään. Kun kysyy et mitä kuuluu, ihmiset vastaavat "ihan hyvää". Kukaan ei jaa elämän pieniä tapahtumia ja sattumuksia, hetkellisiä fiiliksiä jne. mikä on ihan ymmärrettävää.

Minullakaan ei kokemuksia oikeasta elämästä kauheasti ehdi kertyä kahden päivän loman aikana. Pää on kuitenkin täynnä kokemuksia sieltä toiseudesta ja usein on ylivoimaista olla puhumatta niistä (jotain täytyy kuitenkin puhua, ihmissuhteiden ylläpitäminen ilman keskustelua on kuin leppäkerttujen viljely kokis lightilla). Sellainenkin small talkin ehtymätön lähhde kuten tv-sarjat on minulta riistetty. Minulla on oikeastaan sanottavaa vain kahdesta asiasta: epäeksistenssistä (intti) ja kirjoista jota luen siellä. Intistä puhuminen on turhaa, koska 1) niitä kokemuksia ei voi välittää ihmisille jotka eivät ole sitä itse kokeneet. 2) se kaikki kuulostaa itsesääliltä. No ei kirjoistakaan voi oikein puhua kenenkään kanssa. Nukun, syön, ylipäätänsä teen kaiken monen ihmisen ryhmissä, mutta koskaan en ole tuntenut itseäni... no ei nyt yksinäiseksi, mutta eristyneeksi.

Kirjoitanpa siis pari kirja-arvostelua kirjoista joita olen lukenut siellä. Saa ajatuksia prossesoitua "paperille" pois päätä roskaamasta. Sit voi mennä taas niin sanotusti muna pystyssä ja nollat taulussa.


J.D Salinger - Sieppari ruispellossa

Kertomus mun ikäisestä pojasta joka on väsynyt kaikkeen, eikä tykkää mistään. Kirjassa hän saa neljännen kerran potkut collegesta ja lähtee kotimatkalle rikkaan perheensä luo New Yorkiin. Matkalla hän ryyppää, käy baareissa, käy huorissa, moikkaa tyttöystävää, saa turpaansa ja tietenkin valittaa jatkuvasti joka asiasta. Kirjaa lukiessani en heti tajunnut miten se eroaa tavallisesta tv-sarjasta. Päähenkilön matkan aikan kohtaamat homot, pedofiilit, transvestiitit ja sosiaalisia normeja taivuttavat pariskunnat olisivat kyllä liian rankkaa tekstiä O.C:hen, muttei HBO:n draamasarjoille. Se mikä tekee tästä kirjasta uniikin on sen ilmestymisen ajankohta. Se ilmestyi 50-luvulla, silloin kun nuorisoa ei edes ollut olemassa (sosiaalisena identtiteettinä). Se on kirja joka on 50 aikaansa edellä. Aika hyvin.


Kurt Vonnegut - Hokkus Pokkus

Nuori pilvenpolttaja joutuu sattuman oikuista upseerikouluun, hänestä tulee tappokone Vietnamin sodassa jossa hän ylenee nopeasti. Sodan lähestyessä loppua hän on korkea tason päällikkö joka vastaa propagandasta, hän latelee valheita lehdistölle joihin hän itse uskoo. Amerikkalaisten vetäytyessä hän nousee viimeiseen helikopteriin josta alkaa hänen tilinteko menneisyyden kanssa. Hän päätyy itärannikolle collegen opettajaksi jossa hän mielisairaan vaimonsa ja anoppinsa hoitamisen oheella iskee naisia. Kirjan lopuksi hän tekee listan tappamistaan ihmisistä ja naisista joiden kanssa hän on maannut. Sattumalta molemassa listassa on yhtä monta nimeä (laskujeni mukaan 48). Sen luvun hän päättää haluavansa hautakiveensä.
600-sivuinen Hokkus Pokkus on melkoinen kokoelma Vonnegutin klisheeitä: kaikki naiset ovat kaikkia miehiä fiksuimpia ja inhimillisempiä, kaikki päähenkilöt lapset vihaavat isäänsä, päähenkilö on rakastanut elämänsä aikana oikeasti neljää naista, maailma on menossa kohti tuhoa ja syy on markkinatalous. Kaikesta huolimatta Vonnegutin kirjoja lukiessa kokee aina sitä jotain mitä ei voi vastustaa ja mikä pakottaa palamaan hän tuotantoonsa yhä uudestaan. Tosin sodanvastaisen sisältönsä ansiosta tämä oli hyvin masentava kirja lukea intissä.


George Orwell - Vuonna 1985

Kaikki ovat kuullet "Isoveli valvoo"-lauseen, kaikki ovat kuulleet jonkun kritisoivan sensuuria tai puolustavan sananvapautta lainaamalla tätä kirjaa, mutta kovin harva on näköjään oikeasti lukenut sen. Kirjahan kertoo kuvittellisesta tulevaisuudesta jossa sosialistinen puolue valvoo kansalaisia jokaista kasvonilmettä myöten. Puolueen ohjeiden vastaiset ajatukset ovat ajatusrikoksia joista kaikista on seurauksena uudelleenkoulutus kiduttamalla ja lopulta kuolema. Päähenkilö alkaa etsiä keinoja kapinaan ja jää kiinni. Seuraa ykstyiskohtainen kuvaus kidutuksesta, henkilön psyykkeen ja ajatusten mukautumisesta väkivallan seurauksena pakotettuun muottiin.
Yhteiskuntakritiikkinä kirja on pamflettimainen. Teoriat yhteiskunnan jakautumisesta aina kolmeen luokkaan on yhtä surkeita kuin Marxin vastaavat. Tulevaisuudenkuvitelmanakin kirja on epärealistinen. Mutta psykologisena kertomuksena propagandan, valvonnan ja väkivallan seurauksista se on erinomainen.
Tätä kirjaa oli äärimmäisen masentavaa lukea intissä, puolustusvoimien orgaanisaatio ja käytäntö kun on kesympi versio kirjan kaikkea valvovasta puolueesta. Silmät ei saa liikkua, keho ei saa liikkua kun seisot asennossa, ylemmille ei voi sanoa vastaan koska vaikka he olisivat selvästi väärässä he ovat sinua hierarkiassa ylempänä joten he ovat aina oikeassa. Se joka muuta väittää syylistyy ajatusrikokseen.

Tässä nyt oli murto-osa kirjoiista jotka olen ehtinyt lukea, laitan lisää kun jaksan jos jaksan. Kommentoikaa jos olette lukeneet ko. kirjoja tia muuten vaan :)

ElämäntilanteeniMaanantai 09.10.2006 22:11

Tänään huovirinteen leirikeskuksessa oli tehtävänä kirjoittaa essee jossa piti kertoa tiettyjä asioita. Yksi osatehtävistä oli kertoa elämäntilanteestani ja mitä opin tällä hetkellä. Tiivistin sen lyhyeen:

"Elämäntilanteeni tällä hetkellä on se ettei elämää ole. Pidän siitä välivuotta. Ihmissuhteet, työ- ja opiskelupaikka on stand by-tilassa ja opin arvostamaan niitä yhä enemmän."

Kirjoitettuani tämän käytin loput kolme tuntia aiheseen varatusta ajasta noheviin kolmen tunnin päiväuniin.

Saa nähdä millaista palautetta tulee :)

Mitä olen oppinut intissäLauantai 19.08.2006 18:10

1. Nukkumaan. Aina kun on mahdollisuus, missä vaan, koska vaan, miten vaan. Olen nukkunut poteron pohjalla, neljän jakkaran päällä, männyn alla (kuusi oli varattu) ja tietenkin myös ampuradalla kesken kovapanosamuntojen. Öisin nukutaan tietenkin päiväpeitteen päälle jottei aamulla joudu laittamaan punkkaa kuntoon.

2. Syömään nopeasti. Ruoka täytyy pureskella my ass. Ruoka räjähtää lautaselle, ruoka räjähtää suuhun. Voita ei jaksa ottaa ku sen levittämiseen menee aikaa, taidan kylläkin olla ainoa joka ei ota voita. Yritin keksiä tästä vitsiä pohjalta tuntematon sotilas-tule sinä hakemaan voita sen leiväs päälle-olen venäläinen mutta en saanut puettua vitsiä sanoiksi, saa auttaa.

3. Arvostamaan omaa vessaa. Sitä että siellä voi käydä silloin kuin haluaa, eikä kahden tunnin päästä jos ehtii.

4. Huutamaan niin että kurkkuun sattuu. Oikeastaan aika hauskaa.

5. Suomessa asuu ihmisiä aivan käsittämättömissä paikoissa! Oulu, Eurajoki, Rovaniemi, Kajaani! Huh-huh!

6. Opin miltä maksalaatikko, musta makkara ja hernekeitto maistuu. Syötävältä. Lisäksi olen syönyt lakua aina kun sitä on ollut tarjolla, miettikää sitä.

InttijuttujaPerjantai 04.08.2006 19:12

Jep. Nyt niitä tulee, inttijuttuja. Kirjoittelen näitä päiväkirjamielessäni ja saadakseni purkaa ne paperille jotta niitä ei tarvitse purkaa läheisten korville. Kaikki inttijutut ovat tylsiä ja puuduttavia, eivätkä minun jutut ole valitettavasti poikkeus.

Lopeta lukeminen.

Nyt! Kiitos...


Suomessa on voimassa laki asevelvollisuudesta. Se tarkoittaa sitä, että jokaisen täysi-ikäisen miehen on mentävä armeijan palvelukseen vähintään puolekis vuodeksi. Jos on tosi etevä huutamisessa ja käskemisessä ja sen semmoisessa, niin sinne voi jäädä vaikkapa loppuelämäksi.

Ensimmäisenä vuonna työsopimus on surkea. Palkkaa saa noin 5e per päivä. Majoitus kahdentoista työkaverin kanssa huoneessa jonka ovi on aina auki. Työaika on 0530-1830, ja se on joustava ylöspäin. Hyvin joustava, ihana mitä pomo keksii, se kans tehdään.

Pomoa sanotaan "everstiksi" ja "prikaatinkomentajaksi". Eversti on arvo. Kaupassa tavaroiden hinta ilmaistaan rahassa, armeijassa ihmisten arvo ilmaistaan sotilasarvoissa, joita on kymmenkunta erillaista. Armeijassa ihmisten hihassa on paikka johon voi kiinittää keltaisia viivoja. Mitä enemmän ja mitä paksumpia viivoja, sitä korkeampi on sotilasarvo. Kaikki tahtovat kovasti lisää keltaisia viivoja. Silloin voi käskeä useampaa ja on harvemman käskettävänä.

Minulla ei ole yhtään viivaa. Niille on tosin paikka vaatteissa jos joskus sellaisen saan. Kaikilla on. Se on huomiota huutava poikkeavuus puolustusvoimien muuten niin positiivisessa ihmiskuvassa.

Ihmiset joilla on muutama viiva hihassaan opettavat meitä viivattomia tekemään kaikenlaista. Kävelemään tahdissa, tervehtimään, juoksemaan ja järjestäytyä muotoon, eli kaikkea mitä sodassa tarvitaan.

Eniten opiskellaan aseen käyttöä. Saimme sellaiset melkein heti kuin saavuimme, niinkuin puutarhuri saa pensassakset ensimmäisenä työpäivänä. Jokaisella on henkilökohtainen ase ja olen purkanut, putsannut ja koonnut omani muutaman sadan kerran jo. Muistuttaa aika lailla legoja. Metalliset ja öljyiset legot. Ne pitäisi osata purkaa ja koota kolmessakymmenessäviidessä sekunnissa. Lego-nostalgia kesti yhtä kauan.

Legot on keksinyt eräs herra Neuvostoliitosta. Hänen kehittämät legot ovat erityisen hyviä. Helppo koota ja purkaa, ampuvat satoja luoteja minuutissa. Vain giljotiini on varmempi tappoväline, muttei läheskään yhtä nopea.

Jos legot keksinyt herrasmies olisi syntynyt jossain muualla, hänestä olisi tullut hyvin rikas. Hänestä tuli Kansansankari. Tuhannesensimmäinen syy mennä Suomen armeijaan.

Legot keksinyt herrasmies kuoli Venäjällä vähän aikaa sitten. Venäjä on maailman isoin maa kahden päivän pyöräilymatkan päässä meiltä. Venäläisille Venäjän koko on pakko mielle. Valtion ja sen kansan suuruus ja mahtavuus on heille yhtä kuin pinta-ala. Ymmärtäähän sen, kun on kerran asunut Helsingissä ei voi kuvitella asuavansa esim. Pudasjärvellä.

Venäjä on sotinut Suomen kanssa aika usein.

Suomi on maa jossa asumme. Se on kovin pieni Venäjään verrattuna. Suomalaisille tämä on pakkomielle. Jos jokin toimii tällä hyvin, niin siitä ollaan kovin ylpeitä, asutaanhan me niin pienessä maassa, mutta silti! Eli oikeastaan suomalaiset ja venäläiset ovat aika samoilla linjoilla: Valtion koolla on merkitystä siinä asuvien ihmisten elintasolle. Luxemburissa molempien maiden parhaat lehtikirjoitukset käännetään ja niistä toimitetaan vitsikirja.

Suomessa ei olla sodittu kuutenkymmeneen vuoteen. Vuonna 2003 Suomi käytti 1 800 000 000 maanpuolustukseen ja saman verran maatalouden tukemiseen. Asiat tärkeysjärjestyksessä.

Olipa kerran...Sunnuntai 30.07.2006 19:28

...toinen maailmansota. Mummoni asusteli seitsenhenkisen perheensä kanssa inkerinsuomalisten kylässä Leningradin laidalla. Saksalaiset tulivat ja ottivat heidät sotavangeiksi. Heidät vietiin Klogan keskitysleirille Viroon. Mummoni oli tähän aikaan saavuttanut varhaisteini-iän. Saksalaiset lääkärit tartuttivat heihin erilaisia tauteja; ripulia, kuumetta ja kaikkea muuta kivaa ja kokeilivat sitten erilaisia rokotteita ja lääkkeittä heihin. Jotkut kuolivat, jotkut selvisivät vähäisillä oireilla. Jotkut sairastivat vakavasti ja jäivät loppuelämäkseen invalideiksi, kuten mummolleni kävi.

Sota loppui, Saksa hävisi ja häviäjät joutuvat aina vastaamaan tekemistään vääryksistä, jos ei muiden painostuksesta niin aiankin omatunnon takia. Niinpä Saksa on viime aikoina maksanu korvauksia pakkotyöhön tai vastavaan joutuneille. Niinpä koko mummoni perhe haki korvauksia kun sellaiseen tulio mahdollisuus 90-luvun puolessavälissä. Mummoni anomus hylättiin kahdesti, mikä oli aika jännää koska hänen kolme leirillä ollutta sisarta saivat korvaukset heti ensimmäisellä kerralla.

Pari viikkoa sitten postitse tuli kirje että toinenkin hakemus on hyväksytty. Mummo on kyllä kuollu puoltoistavuotta sitten, joten hän ei koskaan saanut sitä anteeksi pyyntöä jne. Sekki kyllä tuli. Sen arvo on vajaat 6700 euroa. Mummoltani poistettiin toinen munuainen lääketieteellisten kokeiden seurauksena. Nykyään mustasta pörssistä saa 30 000 euroa omasta munuaisesta: Mummoni sai aika huonon diilin siis.

No joo, mennyt on mennyttä, tulevaisuus on tärkeintä. Kaksi kuukautta aikaa lunastaa korvaukset. Mutta eipä sekään ole helppoa. Vaari ja mummo muuttivat Suomeen 91, jolloin väestörekisteriin ei tullut merkintää heidän täysikäisistä lapsista (isäni) koska heistä ei lukenut mitään passissa. Vaarini ei rahoja voi ottaa koska silloin kaikki hänen saamat tuet loppuvat. Tätä ajatusta voi jalostaa eteenpäin. Suomen valtio saa rahaa koska sen sodanaikainen liitolainen teki lääketieteellisiä kokeita ihmisillä. Aika jännä :D

KuningasajatusTiistai 04.07.2006 01:03

Sain sellaisen tänään duunissa. Sekoitin itselleni illaksi drinkin ja päätin viedä pullon varastopakastimeen jotta se jäähtyisi sillä aikaa kun olen töissä. Mutta sitten aloin pelätä että unodan pullon sinne joten asetteli repun pullon viereen, sillä enhän olisi niin uuno että lähtisin kotiin ilman reppua, enhän? No en. Kännykkä ja mp3-soitin eivät vaan oikein viihtyneet -20 asteessa.

HuoltotyöilmoitusSunnuntai 02.07.2006 16:27

Arvoisat asiakkaat, tuote "Anton Nikolenko" tuotenumerolla 270386-233L vedetään 10.7.2006 pois markkinoilta kolmesadankuudenkymmenkahden päivän ajaksi huoltotöiden vuoksi. Aivotoiminta kytketään pois päältä ohjelmistonpäivytyksien vuoksi ja jotta mahdolliset ulkomuotopäivitykset voidaan saavuttaa. Tuote on välillä nähtävillä joka toinen viikonloppu osoitteessa Kulmavuorenkatu 2 b, 00500 Helsinki. Aivotoiminta ei tällöinkään ole käytössä, mutta palaute mm. rasvaprosentin muutoksista otetaan tuolloin mielellään vastaan jatkotoimenpiteitä silmällä pitäen.

7.7.2007 tuote paluatetaan markkinoille. Ohejlmistopäivytys saattaa lisätä "elämänkokemusta" ja "kypsyyttä", mutta tämä on epätodennäköistä. Varmasti ilmeneviä uusia ominaisuuksia ovat ainakin osaaminen ihmisten tappamiseen mitä eriskummallisimilla välineillä, sekä kyky käydä sissipaskalla.

Mahdollisiin vieroitusoireisiin suosittelemme "Petri Vilskaa" (tuotenumero 111286-358D) joka löytyy myöskin edellämainitusta osoitteessa. Siltä saa ilmaiset drinkit, selkähieronnan ja sille saa avautua tarpeen mukaan. Tuote on samanpituinen ja painoinen, mutta rungoltaan uudempaa sukupolvea. Henkisten ominaisuuksien testaamisen jätämme kuluttajille hyvin hajanaisista arvostuksista johtuen, mutta voimme todeta molempien saaneen samat poliittis-ideoloogiset ja elämänfilosoofiset päivitykset.

Kiitämme teitä vuosien yhteistyöstä, pahoittelemme häiriötä ja toivomme saavamme teidät takaisin asiakkaaiksemme huoltotöiden valmistauduttua.

Sydämellisin terveisin:
Valeri ja Olga Nikolenko
Helsinki, 2.7.2006

ApinatKeskiviikko 28.06.2006 05:22

Maikkarin teksti-tv: Espanja antaa apinoille oikeuksia?

"Espanjasta saattaa tulla ensimmäinen valtio, joka takaa oikeuden elämään ja vapauteen myös eläimille. Maan parlamentti aikoo esittää hallitukselle, että Espanja osallistuisi niin sanottuun ihmisapinaprojektiin.

Se tarkoittaa, että Espanja hyväksyisi ihmisapinat "ihmisten kanssa tasa-arvoiseksi osaksi yhteiskuntaa" ja myöntäisi niille oikeuden elämään vapaana ja ilman kidutusta...

...Ihmisapinaprojekti on filosofikaksikko Peter Singerin ja Paola Cavalierin vuonna 1993 aloittama hanke. Heidän mukaansa ihmisapinat, simpanssit, gorillat, orangit ja kääpiösimpanssit, muistuttavat niin paljon ihmistä, että ne ansaitsevat oikeuden elämään.

Espanjassa on ainoastaan muutama sata ihmisapinaa, pääasiassa simpansseja..."


"ihmisten kanssa tasa-arvoiseksi osaksi yhteiskuntaa" eli apina olisi tasa-arvoinen ihmisen kanssa samalla tavalla kuin nainen on tasa-arvoinen imiehen kanssa. Tästä on lyhyt matka päätellä: apinoille kuuluuvat ihmisoikeudet. Ihmisoikeudet kuuluuvat määritelmällisesti ihmisille ja biologit määriittelevät eri yksilöt samaan lajiin kuuluuviksi jos nämä pystyvät saamaan lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä (esim. koira ja susi eivät voi ja ovat siksi eri lajia).

Ihmisoikeuksien myöntäminen ei voi perustua tiedostamiseen tai kykyyn vaatia niitä, koska ihmisioikeudet kuuluuvat vammaissillekin. Eli jos biologinen selitys ihmisioikeuksien kuuluumisesta ihmisille jätetään huomioimatta, niin ihmisoikeuksien voi katsoa kuuluuvan niille jotka pystyvät suomaan samat oikeudet myös muille tasa-arvoisille. Kuvitelkaapa vain apinoiden noudattavan omistusoikeutta tai sananvapautta laumassa, tai kun joku ihmisviranomainen alkaa tutkimaan mahdollisia ihmisoikeusloukkauksia laumassa. Tai ehkä se olisikin kiintiöllä hankittu apinaviranomainen.

Otetaan vielä ajatusleikki: Sen sijaan että keski-ikäinen suomalainen mies hakisi itselleen vaimon Thaimaasta tai Venäjältä, hankkisikin itselleen apinan jonka kanssa se saisi lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä. Kuvitellaan että tästä liitosta syntyisi 50/50 ihmisapina joka sitten päätyisi tekemään lapsia toisen ihmisapinan kanssa. Kun yksinkertaistetaan että on olemassa apina-geeni ja ihmis-geeni, niin joka neljäs tämän pariskunnan lapsi olisi täysin apina, vaikka sen esi-isistä 50% olisivat ihmisiä. Tässä tapauksessa ihmisoikeudet olisi tietenkin pakko antaa koska onhan moni apina tosiaan fiksumpi kuin kehitysvammainen.

Emmä kyl tiedä mikä ton koko jutun pointti oli...