IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

_Anton

_Anton

Parempaa et löydä

Sosiaalinen paineKeskiviikko 31.10.2007 02:25

Peruskoulussa puhuttiin aina että ole oma itsesi, älä aloita tupakanpolttoa sosiaalisen paineen takia. Mutta mitä jos oletkin aloittanut ja jatkat tupakointia omasta tahdosta? Jos sosiaalinen paine vaatii sinua lopettamaan, niin eikö siinä tapauksessa lopettaminen ole yhtä typerää kuin samasta syystä aloittaminen?

Kun S-tieteilijöillä loppuvat argumentit kansantalouden lakeja vastaan he usein vetoavat siihen että kansantalous on ainoa tiede jossa Nobel-palkinto on menny ihmisille jotka ovat täysin eri mieltä asiasta (tämän on sitten kumoavinaan kaikki kansantalouden lait). Totta, mutta he olivat eri mieltä asiasta joka ei liittynyt itse Nobel-palkintoon, jonka he myöskin saivat eri vuonna. Tänä vuonna rauhan Nobel-palkkinnon jakoivat IPCC ja Al Gore. Al Goren dokumentissa uhkaillaan kuuden metrin pinnannousulla, sadat miljoonat joutuvat evakkoon, Alankomaat häviävät maailmankartalta jne. IPCC (siis tämä satojen tutkijoiden instituutio) arvioi meren pinnan nousuksi 0.18-0.59 metriä sadan vuoden aikana.

Kauhun hevosella on niin kivaa ratsastaa, katsokaa nyt meitä pelastamaan tullutta ritaria. Ketä nyt kiinostaa 20cm sinne tai tänne? Uhkaillaan nyt kunnolla niin ihmiset asettuvat ajamaan asia jota pidämme tärkeänä. Olen parin viime kuun ajan ihmetellyt mitä tapahtui Irakille, missä on jokapäivänen 120 ihmistä tappanut autopommi? Eihän se voi olla niin että media/yleisö olisi turtunut jatkuvaan tappamiseen, kun Israelin jokainen
tee-se-itse-murha-isku on raportoitu ihailtavalla tarkkuudella jo viimeisen kolmenkymmenenvuoden ajan? Eräs yhdysvaltalainen lehti julkaisi viikko sitten raportin kuinka irakilaisen Wadi al Salam-hautausmaan sadat työntekijät ovat joutuneet nielemään palkansupistukset kun haudattavien määrä on laskenut kolmanneksella viimeisten kuukausien aikana. Niinpä. Maailmassa on köyhyyttä, nälkää, sotia ja tauteja... vähemmän kuin koskaan, nukkukaa yönne rauhassa.

Jouduin työpaikallani viikko sitten kiivaseen väittelyyn keski-ikäisen miehen kanssa huumeiden vaarallisuudesta. Muistin kakskymppisen varmuudella ettei yksikään ihminen kuollut Suomessa huumeisiin 2004. Hän väitti että viime vuonna Suomessa kuoli satoja ihmisiä huumeisiin. En suostunut uskomaan moista kasvua kuolleiden määrässä muutamassa vuodessa, kai siitä olisi tehty isompikin juttu? Otin selvää, näin puhuu sosiaali ja terveysministeriö, tiedot vuodelta 2004: "Huumausaineiden aiheuttamat haitat ovat kääntyneet laskuun 2000-luvun aikana. Huumausainesairaudet ja huumekuolemat ovat vähentyneet. Poliisin tietoon tulleet huumausainerikokset eivät ole kokonaisuutena kasvaneet. Myöskään huumausainekokeilut eivät näytä enää lisääntyneen". No mut sepä kiva. Mutta lukuja kiitos, mistä on kyse?

Tämä keski-ikäinen kaveri toi esille tapauksen jossa 19-vuotias tyttö oli kuollut huumeisiin, piti siitäkin ottaa selvää: "Espoolainen Ilona kuoli elokuussa. Hän on yksi niistä noin kahdestasadasta suomalaisesta, jotka kuolevat tänä vuonna huumeisiin. Viime vuonna heitä oli 184". Vau, järkyttävää, mutta luetaanpas eteenpäin: "Huumeiden käytön takia muita diagnooseja ei koskaan tehty. Ei siis tiedetä, kumpi oli ensin, huumeet vai mielenterveysongelmat... ...Alkuvuosina hoitopaikat eivät Ilonan mielestä olleet hänelle sopivia. Hän piti ongelmiaan mielenterveydellisinä, ei huumeisiin liittyvinä (HS 13.10.07)." Niin, ja Ilonahan teki itsemurhan tarkoituksella, lääkkeillä eikä huumeilla (veteen piiretty viiva siinänsä, mutta kuitenkin). Jotenkin jännä että kun mielenterveysongelmista kärsivä ihminen tekee itsemurhan niin syy on sairauden, mutta kun saman diagnoosin omaava sattuu käyttämään huumeita niin syy on täysin niiden.

No Helsingin Sanomat kun on Hesari, niin he tuovat myös laajemman perspektiivin mukaan: "Huumeisiin kuolleiden määrä lisääntyy Suomessa edelleen. Viime vuonna huumausaineita löydettiin alustavien tietojen mukaan 184 vainajan verestä, vuonna 2005 heitä oli yhdeksän vähemmän." Okei, unohdetaan ministeriön raportti vuodelta 2004 ja todetaan että suunta vaihtui. Vai vaihtuiko? Mikä oikeastaan on huumekuolema? "Viime vuonna huumekuolemiksi tilastoiduista puolet kuoli huumemyrkytykseen tai yliannostukseen. Lopuissa tapauksista uhrin verestä löytyi huumetta, mutta kuoleman aiheutti esimerkiksi hyppy parvekkeelta tai autokolari. Huumekuolemista 30 oli itsemurhia. Tämän lisäksi kuusi surmattiin... ...Kannabista löytyi 99 uhrin ja korvaushoitolääkettä eli buprenorfiinia 89 uhrin verestä. Buprenorfiinia, esimerkiksi Subutexia, on käytetty opiaattiriippuvaisten hoitoon". Vau! Jos olet käyttänyt kannabista kuukautta ennen kuolemaasi, ja joku tappaa sinut tai joudut onnettomuuteen, kyseessä onkin huumekuolema! Sittenhän alkoholikuolemia on varmaan yli 80% koko Suomen kuolleisuudesta! Työtapaturmat on sitten varmasti ne kaikki kuolemat joissa vainaja on tehnyt pallka- tai pihatöitä viimeisen kuukauden aikana?

Tarinan opetus on lähinnä siinä, että kun näet jonkun tilaston joka tuntuu oudolta tai uskomattomalta, ota siitä selvää. Jos Tarja Halonen sanoo että "puolet leivästä tulee kuitenkin kotimaasta" tarkottaen että Suomen viennin suhde BKT:hen on 50% ei tarkoita että puolet Suomen BKT:stä tulee viennistä, vaikka arvostettu presidenttimme niin luulee. Silloinhan Hong Kongin saa viennistä 210% bruttokansantuottestaan, ja 110% ylimääräistä heitetään mereen, ettei nyt turhaan rahalla rehvastella.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.