IRC-Galleria

_Anton

_Anton

Parempaa et löydä

Muistiinpanoja kuukauden ajalta. vol. 1Torstai 14.12.2006 21:34

Kuukauden putki armeijassa on takana. Suurin osa siitä oli metsässä, joten en kauheasti päässyt purkamaan sydäntäni nettiin. Mutta tein muistiinpanoja, tein niitä ahkerasti. Suurin osa on kirjoitettu aamuyöllä vartiovuorossa, välillä lyhdynvalossa, välillä kännykänvalossa. Tässä ne tulle, kronologisessa järjestyksessä, kaikki muistiinpanot kuukauden ajalta muokkaamatta ja sensuraimattomana, kaikki vastuu on lukijalla.

Miltä tuntuu olla kuukauden poissa? Aika lailla maanisdepressiiviseltä. Tai ehkä naiset kokevat samaa vaihdevuosien aikana, en tiedä. Välillä on ihan innoissaan, ei tässä mitään, tää kuukaus ja sit pahin on ohi. Väillä on vaan tyytyväinen jun saa vaan hengähtää, ruokaa ja lepoa lämpimässä teltassa. Koti on tarvehierarkiassa niin kaukana ettei etäisyyttä voi mitata edes laaseretäisyys mittarilla (luulen että se on syy miksi niin moni alkaa polttaa tai käyttää nuuskaa intissä. Saa itselleen yksinkertaisen riippuvuuden, jonka tyydyttäminen pitää ajatukset vain seuraavassa tauossa, eikä tarvitse ajatella muuta) Välillä taas mikään ei kiinosta yhtään: ei ole nälkä, ei väsytä: On vain briketti, kivihiilipölystä puristettu möykky, mahdollisimman helppo kuljettaa, varastoida ja polttaa. Ei liiku, ei tee yhtään mitään ennen kuin joku käskee. Puhsasta olemassa oloa vaille haluja ja tarpeita. Motivaatio on hukkunut jonnekkin metsään, tahtoisin kovasti löytää sen, mutta taskulampun käyttö on kieletty. Välillä tulee toivoton olo. Vielä 17 aamua, tämä ei lopu ikinä.
Mikään olotila ei kestä kauaa. Henkisesti tämä on kuin yrittäsi nukkua kivisellä maalla: mikään asento ei ole hyvä, stä on vaihdettava jatkuvasti. Mutta on nukuttava. Pakko nukkua.

Naisten käsilaukut on mainioita. Niihin mahtuu niin paljon kaikkea. Ne jää toiseksi vain sirpaleliivin etutaskulle, se on varsinainen logistiikan ihme, siinä kulkee koko elämä: kirja, tasovälineet, muistiinpanovälineet, pakkipussit, lusikkaharukka, kertakäyttöhaarukat, päivän ravintolisät (suklaata), kännykkä, taskulamppu, kartta, kahta eri nuuskaa (tavallinen ja lakritsinmakuinen), kompassi, ja kaikkee muuta...

Ne jotka ovat lukeneet psykologiaa lukiossa muistavat varmaan sen kokeen jossa joukko kadulta poimittuja ihmisiä laitetaan vankilaan, osa vartijoiksi, osa vangeiksi. Kaikki kokeseen osallistujat omaksuivat roolinsa hyvin nopeasti ja koe jouduttiin keskeyttämään parin päivän kuluttua vartijoiden ylilyöntien takia. Varusmiespalvelus on tämän kokeen jatkoa. Vartijoiksi tulevat ne jotka ovat olleet ensin vankeina puoli vuotta. Heille annetaan monta laillista keinoa tuottaa vangeille mielenpahaa. On myös monta laitonta keinoa tuottaa mielipahaa ja sitä tehdään kun tutkijat eivät ole näkemässä. Kuukauden sisään minäkin saan vartijan hierakisen aseman. Onneksi minulla ei tule olemaan vankeja vartioitavana. Olen jo nähnyt intin tuovan minun (ja kaikkien muidnekin) huonoimmat puolet esille. Olen muuttunut laiskaksi olennoksi joka valittaen tekee niin vähän kuin mahdollista. Itsetuntoni romahtaisin jos muuttuisin vielä kusipääksi joka kiduttaa ihmisiä vain sen takia että se on mahdollista.

7447 5857 lähtö
30-90 I
30-60 I 20
47-80 III 20
(TJP 32-50 I 30)
47-80 IIII
48-50 I
-11 -23 TJP 7436 5834
+9 -41 SP 7456 5816

Lilleri Lalleri punkalla makasi,
Lilleri Lalleri punkasta putosi,
Lilleri Lalleri palaksi hajosi.
Ei sitä ole koko Suomen maassa
joka Lilleri Lallerin parantaa.
Ei yksikään laitos sen psykeettä kasaan saa.
Jätkä hajos. Huh huh! Rajuu touhuu.

Jatkuu...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.