IRC-Galleria

_Rausku

_Rausku

U wanna run that by me again?

PULLAMÖSSÖNUORET!!Tiistai 05.12.2006 01:24

Nykyajan nuorilla ei ole mitään tapoja.

Johtuuko se siitä, että vanhemmat antavat lapsilleen huonoa esimerkkiä tai huonoa kasvatusta, vaikea sanoa. Vai ovatko teinit nykyään niin fiksuja ja filmaattisia, että "ajattelevat" ihan itse, tekevät säännöt itse ja viis veisaavat niinkutsutuista "hyvistä tavoista".

Noh, eipä olla liian ankaria. Jos mallikoulun oppilas ei erota hedelmäveistä rapuveitsestä, ei äidin tai isän vielä ole syytä saada harmaita hiuksia. Myös valko- ja punaviinilasit oppii kyllä erottamaan ajan kuluessa, joskin nykyään viinit naukkaillaan rippikouluiässä nurkan takana suoraan pullosta, joten ennen täysi-ikäisyyden Alkon ovet avaavaa voimaa koko lasietiketti on tarpeeton.

Sensijaan julkisilla paikoilla ja julkisissa liikennevälineissä käyttäytyminen on asia, jota olisi syytä vielä nuorisolle teroittaa. Tulin juuri pääkaupunkimme keskustasta kotiin bussilla, jossa joka ikinen istumapaikka oli varattu. Mutta kenelle? Nuoret urheilijatytöt ja lökäpöksypojat istuivat sählymailoineen ja kauppakasseineen penkeillä, ja varttuneemmat aikuiset ja vanhukset seisoivat hiljaa bussin käytävillä, yrittäen säilyttää edes jonkinlaisen tasapainon (itselläni koetuksella oli sekä fyysinen että henkinen tasapaino, kun seisoin käytävällä ja myötähäpesin oman sukupolveni edustajia).

"Valtteri, sulla on ihan yhtä iso oikeus kun kaikilla muillakin, ja Jenniina hei, kyllä niiden aikuistenkin on ansaittava sun luottamus". "Ota vaan kylässä kolmaskin keksi kun kerran ilmaiseksi saat".

Ei jumalauta, lapset. Kyllä asia on niin, että kun vanhempia ihmisiä nousee bussiin, niin pikainen tilannearvio on paikallaan: Jos istumapaikat ovat täynnä, nosta oma hemmoteltu perseesi ylös ja anna istumapaikka jollekin joka on maksanut veroja aika monta vuotta sinua enemmän, tehnyt töitä parikymmentä vuotta pidempään kuin sinä. Niin. Nouse. Seiso. Kunnioita aikuisia ihmisiä. Se, että olet täyttänyt kahdeksantoista, ei riitä tekemään sinusta aikuista.

Anna se istumapaikka ja hymyile. Hyvä mieli on kanssamatkustajille taattu eikä verota viikkorahoja yhtään.

p.s. ensi kerralla kun bussissa sattuu vastaavaa, ryhdyn toimenpiteisiin.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.