IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

murresanaLauantai 26.09.2009 16:47

miä olen kymenlaaksosta ja siksi kirjoitan näin.

usein kun kymenlaaksolaisena kirjottelen juttuja, niin ajattelen vain ja kirjoitan vain sen mitä ääneen puhun. mutta tuossa ei vielä oikein puhuttu kymenlaaksolaisittain.

meil on murtees sellanen vika että sanojen päätteet jää monest sanomata tai on kirjotusviheellisii, kuten sanomata sanotaa ja sanotaa on kuten kaikki mikä sanotaa on nykyhetkessä. noin sain itelleni aivan uuen puheenaiheen kun tuli nykyhetki. katos, siis ei katos vaaan katsos, kuinka nykyhetkessä voi elää kuin hauki kaisilikossa tai kissana meillä: meil on ain takaovi auki että kaverit pääsee sisään.

ennenvanhaa(n) - kun miä olin vuosissa lapsi - nii esimerkiks mummolle kun mentiin niin ei ollu puhelimia kaikissa tal9oiss (anteeksi typo) ja ajettiii paikalle ja sitte huomattiin että sielä oli luuta, eli sellainen koivunvittoista tehty luuta millä nopiast lakas ne portaat, niin oli se ovea vasten merkkin että ketään ei ole kotona. siis miä tarkotan kodilla ja kellää sitä että talo oli tyhjä asukeista ja kukaan, paitsi naapurit, ei tienny missä he ovat, asukkaat siis. eikö jännää? aina pitää kyksyä kun on heikko itsetunto ja siten parantaa sitä, ja tietämisiinsä eli tietämiään.

noin, nyt miä kirjotin jo aika kohtalaist kymenlaaksoa, jos siä tätä kohtaa luet niin. kerro minulle, älä päiväkirjalle. miä en lue niitä huomautuksia kun olen huomannu että ei niissä ole muita kui minua, on aika turhaa )åperkele, oli virustorjunta juuri tossa ajossa niin peälstyin melkein kun meni vähä kone jumiin kun kirjottelin tätä kappaletta, mutta siitä selvittiin olisi hiton kiva muistaa mitä miä olin sanomas ennen kun ja miähän voisin luntata nyt ja kattoa kappaleen alkua.

katosta tuli mileen että minulla kattotuoleja, jos joku tietää, nauloessa tuli melko jykevä runkkaajan lihas. miä kyllä olin iteki vähä ihmetelly yhtä lihasta, mutta se on jo surkastunut, ja oli silloinkin kun pinkero siitä minulle snoi :P

ei mulla nyt sit oikee muuta olekaa sanottavan, koitin vaan kertoo että millasta oikia kymenlaakso on, ja hyvin miä mielestäin onnistuinkin. mut saa vittuilla jos en.

tänää ja tähän ainakaan en tee mitään jälkikirjotusta,
Antti Ala-Turkia

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.