IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

teki mieli tehä empireTorstai 23.09.2010 23:48

[taas c64, ja kadonneet pelit]

jäi vähän hämäräksi empire, mutta kun panin x:än koneeseen niin huomasin että olin melkein oikiassa.

empire oli vähä niinku Thrust eli turbo-raketti voi olla tuttu mutta kuitenkin, variantteja on. empiren ajattelin sellaseksi että siinä louhitaan ja taistellaan rajanaapurien kanssa. sillä ei kupalla eli kuusnelosella vielä oikein raknneltu sellasia mekanismeja että somlitaan liitoumia tietokoneen hallitteman hahmon knassa vaikka sillä kuuhun lennettiinkin.

no, minua kuitnekin kiinnosti että jos tekisin empiren ite ja nettiin niin se jäi sitte siihen. kun tuli tuossa melkskattua joskus tulevaisuudessakin noista vitun ääliöistä eli olioista, ja olio-ohljelminnista, kun miä en ymmärrä tollasta havaninnolista paskaaa käyttöjäjestelmätasolla niin suunittelin kuitenkin structuurin sille Empirelleni, joka olisi ollut 3d grafiikkaa mutta kuvattuna aina z-akselia jos se on pystyakseli eli lylhäältäpäin ja niin että saa vähän zoomaillakin, niin se olisi liikkuvaa, sen pystyisin tekemään trigonometerialla ja siinä voisi olla helposti luotavissa fysiikka ilman että tajuan siitä hölkkäsen pöläystä (nyt maintaan pelin nimelta space taxi).

strktuuri jonka loin oli kutakuinkin sellanen että siinä määrättin näin

{
(jahas toi tabulaattori näköjään heitti taas hevon vittun ja nyt jatektaan muokkausta. katotaas miten tässä käy, ja otetaan uudestaan...

struct shape {
int shape = 1; /* default dot */
int x = 0;
int y= 0;
int z= 0;
char red = 255;
char green = 255;
char blue = 255;
struct shape dot;
}

nnoiin, näyttää tosi simppeliltä ja onkin sitä.

kyseessä on sellanen structuuri jolla shape märää muodon, eiks je?
nolla eli 0 on ympyrä silä on position ja sillä on väri ja sillä on sisäinen structuuri joka on sen radius ja voi määrätä sen väriä halutessaan, sen väri määrää sen onko ympyrä umpeenmaalattu vai piirretty vain pixeleinä, eiks je?

yksinkertaista

ykkönen on dotti eli pixeli eli sillä on vaan x ja y positio (siis z- on kaikilla vakio, me piirrämme vain kaksiulotteisia kappaleita tässä, muta strcitssa se on vain siksi että jos samaa rakennetta joskus käytetään jossain missä on kolmas ulottuuvuskin näkyvissä KUN kuvataan ylähätäpäin 8SELLAINEN on kuvittelmani Gauntlet-Paradroid -plagiattti, joka perustuu partikkeli-tehosteisiin ja piirretään ylhäältääin vain tasoja, joilla hahmot ja maisema kuvataan, kaiken voi vetää tuusan-nuuskaksi ja partikkelit haavoittaa. homma pelaa näppiksellä ohjaten kuten doom tai half-life, ja ampumasuuntaa ja näkyvyyttää (fog of war vissii nykyää se termi eli takaapäin ei nähä ellei ole kaveria joka näkee, vähän silloin itekin sellast noin suuntaa) eli kuitenkin ihan puhasta mättöä ja räiskintää, mutta edelleen käyttöliittymä ja tapahtumat ja vättämätön visuaalisuus on olellista, animaatioon kiinniteteään erityinen huomio. kuvitelkaa että se kuvataan ylhäältäpäin niin että kulmiakaan ei sidota yhteen vaan liikuttaessa lattiataso ja "kattotaso" ovat neliöitä joitka liikkuvat paralleelisit eli peli nimeltä parallax on hieno esimerkki jos ei muuten tiedä. tässä voi jopa pyöritäää kartta katseen mukaan sen saa valita, jos tykkaa gauntelitsta niin se on sellainen, mutta jos tykkaa pyöritää niinse pyörii. kokonaisluvuilla ,)

noniin se structuuri...
nolla oli siis ympyrä ja
tietenkin piste on piste ja sillä ei ole siäsistä structuuria, tai siis on mutta se on nolla eli ei varaa muistia, mehän olemme nyt tekemisissä c-kielen kanssa, sen verran annoin periksi kun tuota vääntelin...

jos shape on 2 on kyseessä tietenkin viiva, jollin sisäinen strucuuri on taas olemassa ja on viivan toinen päätepiste. nyt selviää miksi sisäinen structuuri on sama kuin varsinainen... sanonko parent tai master upper tai super? hä? vitiun oliot...

siis 2 on viiva sisäinen structuuri on toin päätepiste ja nyt molemmilla kun on väri niin olin ajatellut että käytän gouradia tuossa värityksessä, aluperin käytin siinä yhtenä parametrina myös maalaustekniikkaa, mutta ahneudessani olisin halunnut siihen tekstuurin ja vaikka tekstuuri kahdessa ulottuvuudessa onnistuukin nin ajattelin jättää sen pois kun mieleni teki että teen "tikku-ukkoja"

jos shape lisi kolme niin silloin se noudattaisi sitä että se piirtää kolmioita. olen ylhäältä kuvattua kartaa tehdessäni huomannut että kolmio tosiaan on se muoto jota tulee käyttää ja joka on varmaan luonnossakin esintyviä kuvioita parhaiten noudattava, siinä on kaikki ne edellytykset.... kultaisia leikkauksia ja sen sellaisia...

eli shapella kolme piirretään kolmioita tämä on nopeuskysymys ja perustuu sisäsien strctuurin rakenteeseen että se osoittaa kolmannella pistellä alkupisteeseen, jota ei structuurissa siis tarvisi olla, mutta se on siellä värin tähden jos käytämme erilaisia varjostus tai tekstuurimentelmiä (siis tulevaisuudessa)

shape 4 on linkitetyn listan tapainen jatkumo viivoja, joka päättyessään johtaa alkupisteeseen ja piirtää vain viivoja, varjostuksella, jokak on goraud (ihan vaan nopeus ja perspektiivi juttu, sillä jossian on aurinkokin aina, olemmehan avaruudessa)

shape 5 on muuten kuin shape 4 mutta shpe 5 on maalattu alue ja noudattaa varjostusta jokaisen pisteen suhteen.

huomiioi nyt se että shape 5 voi olla myös kolmio, mutta se on maalattu kolmio, koska shape 3 oli viivoin piirretty kuten 4, joka voi olla myös kolmio :P

näitä on helvetin helppo specsailal ja kiva ollu tehäkkin joskus kun oli saanu aikasseksi sellasen piirtorutkun että osas leikata pinnat niin että ei tullu jotain divison by zeroa kun meni maalattavan pinnan osat ruudun yli. miä kovasti tykkään c64 pelin musiikista ja pelistäkin nimeltä zoids ja tein sen takia sellasen kartanpiirtosydeemin mikä oli vaan keskellä ruutua pien juttu ja piste liikku sitte siinä ja sitä hitaammin jos oli korkeuseroja, mutta se jäi sitte siihen. mulla tahtoo jäähä asiat aina siihen kun miä huomaan että näyttäs siltä että on mahollista, mutta kun yksin ei vaan jaksa kun alkaa mielikuvitus niin viemään pois siitä yksinkertaisesta toteutuksesta ja tarvis sen takia olla joku tai pari sellasta kaveria jotka nopiasti koodaa sen mitä miä tarvin että voin viedä ideaa eteenpäin, ilman että alan keksimään kaikenlaista vipua ja nippeliä... kyllä se joka tekee paljon tai haluaisi tehä voi tietää että samanlaista se on. vittu, ohjelmointi on kutsumusammatti. näitä pyörii tässä kavereita ja miä olen näyttäny jotain 80-luvin kirjaa missä on vuokaavioita ja basic on keksitty, mutta jos se ei nappaa niin se ei nappaa. miä teen tästä j8utun!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.