IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

opetellaan ohjelmoiintia - kylla tai eiPerjantai 24.09.2010 00:29

[valitallennus, niita pitaa teha, oli upsi tai ei. ensimmäisenä pitää oppia se]

ohjlemointi on helvetin helppoa, mutta sen keksiminen on kovin hankalaa. ohjelmoinnissa on kysymys siitä että osaa asettaa vastauksen valmiiksi kysymykseen, eli tehdään vastaus ensin.

oikeastaan tehdään kaksi vastausta, kyllä ja ei.

ohjelminti on niin helppoa, mutta pitää keksiä se mitä on ohjelmoimassa. kuka tahansa voi tehdä jonkun saatanan cd-luettelon tai kirjanpito-ohjelman, jos tietää kirjanpitoa, sitä on sellasta ja tällasta jos on ky tai tm ja sitte on vielä yksinkertaista ja kaksinkertaista kun mennään isojen firmojen tai isojen säätkiöidenll.....plahalhpalh...

tllaisen editorin voi ohjelmoida kuka vaan. milloin tahansaa. näppäimistöä voi lukea windowsissakin helvetin helposti ja editoitiruudun saa auki visii vaikka exelistä... minul ei ole exeliä. en osa sitä käyttää enkä halua, pyydettiin minua että olisin vetänyt kansalaisopistolla kurssin execelin macroilusta, kun tulin opiskelleeksi ton visual basicin 4 kanssa miten teen käyttöliittymän kun pusasin cellä kirjastot. ja on tälläkin hetkellä vb4 se millä käyttöliittmäni olen pusaillut. eli ihan on laiillinen versio eikä mikän piraatti, mutta mitään julkastavaa ei ole... mutta mitenkäs se ohjelmointi, jokos se tuli opeteltua vai onko jotain opettelemista?

pitää valita kieli, jolla ohjlemoi. jos minä neuvoisin, niin minä sanoisin että kaivaa jostain vapaasti levitettävän assemblerin ja opettelee pikkasen assemblya, myös suomen helsingin yliopiston matemaattis- luonnonteieteellisentiedekunnan tietojenkäsittelytieteen laitoksen sivuilta voi hakea sellaisen ohjelman joka matki keskusyksikköä eli sillä pääsee tekeämään ohjelmointia tietokoneen alimalla tasolla ja se on minusta paras tapa pästä ohjelmointiin kiinni, siinä on todella kysymys siiätä että asiat eivät ole vaan ovat.

taisi olla tietokoneen toiminta ja kokonaiset 4ov se on ihan sufffelia jos on jotain ohjelmointia harratanut, mutta siinä voi aueta ihan uusi maailma.

kuten sanoin ohjelmointi on kutsumusta, siitä joko pitää tai ei pidä, ja sen oppii vaikkei pitäisi jos on pakko, kuten joillekin on, mutta jos siitä ei pidä sitä ei pidä koskaan tehdä, ja harva tekee tathtomattaan. mutta nykyään raha houkuttelee ohjelmoimmaan sellaisiakin ihmisiä jotka sitä eivät halua tehdä ja syntyy niinsanottuja mustia laatikoita eli tehdään jotain projektiluontoista työtä jossa kukaan ei yksin ole koodin haltijana ja ylläpitäjänä vaan on projektipäällikkö joka jakaa tethävän osiin, usein aikataulun mukaan ja ohjelmijat ovat epäpäteviä, hitaita ja haluttomia (sanoinhan että kukaan ei halua ohjelmoida esim. cd-arkistoinitohlmeaa, enää) ja huonoa koodia pitää suojella ja siinä on pari reikää, mistä yhdellä pääsee sisään ja toisella saa sitten jotain ulos mutta kukaan ei tiedä miten se tehdään ja sen vuoksi sieltä voi välilä tullal vähän mitä sattuu tai ohjlema kattuu kun ei ole osattu hallita vaikkapa jotain sellliasta tilannetta kun haettavaa tiedostoa ei löydy eli on noi exceptionit tai muut virhetilanteet sellasia että ei ole oikein homma hanskassa niin sitte ihmetleellään että minkä takia ei näy www-sivulla sitä ja tätä kikkaretta ja kokkarettaa. witttu.

älkää menkö töihin ohjelmoimaan, ohjelmoikaa vain jos haluatte. jos ei toi tollanen paskakoodaaminen lopu niin miä rupian konsultikis ja tulen teidnän typaikalle ja sanon että sinulle pitää antaa lopputili kun miä olen kattonu cvsästä sun mustaan laatikkoon, vittu, miä ioboxkilla kattelin noita juttuja kun hain testiryhmään ja joudun (huom. pääsin kun oli niin hyvä pomo, ja pari työkaveria pirun hyviä, mutta sitte muut mullkut oli sellasia että joko ne ei tienny tai sitte ne esitti viisaampaa kun oli eli ei hallunneet kertoa kun piti olla ite niin saatanan tärkiä. it-ala on niin huonojen ja kateellisten ja pätemisentarpeessa olevien ihmisten täyttämä että itkettää. iobox järejsti paljo ryyppyiltoja ja miä olin selvinpäin jokaisessa, koska miä juon silloin kun muut ei tai silloin kun minua huvittaa ja silloin en kun kiinnostaa nähä minkalaisia ihmiset on...vittu, joku toi siskosa sinne ja se oli malli ja voi sitä kuolan määrää ja sitte hortoilee vaimo toimistolla ettimässä koopiokonetta ja esittelee rintojaa... voi apua, jos miä nukuin toimistolla alastomana! tietäsivätpä silloset esimieheni, viakka minulle ei tuosta mitenkään pahasti sanottu, kun näkihän sen logista että olin miä olin aina käyny käynnistelemässä palveluita silloin kun olin selvinpäin yöllä tomistolla, niin joskus oli viinapullo sitte päivällä auki... toimistolla ihmetellään krapulassa kun makso kuulemma 16kmk se ilta firmalle. meitä on kaksi, late ja miä miä vedän kolemna kuukauten peräkkäin yli 55kmk ravitoloihin ja kolmatta ihmeteltiin että etti tonni lisää eli 65 niin olis saanu stokkalta sellasen littanan mitä ei vieläkään suomessa myydä, rahaa oli ja se käytettiin, viimistä penniä ja viimistä senttiä myöten niin nopiasti kun sitä tuli ja sitä tuli kun osasi sijottaa ja joka pennistä ja sentistä on kuitit vieläkin. hähä. tollasia on kiva muistellla kun sellasta ei enää koskaan tule, mutta jos joku ei ajattelisi että miä leuhkin, niin ajatteles niin että tohon voi päästä ja enempäänkin, tee niillä mitä vaan, mutta kaikki on mahollista!)

no se oli ylläpitoa, jota ei jaksanu oikein tehä kun tuli vähän ongelmia puhelmen kanssa kun en osannu espanjaa, mutta kyllä sitä ylläpitäessäkin saa ohljemointia harrastella.

ei se niin paljoa eroa ohjlmoinnista siirella tiedostoja hakemistosta toiseen (vai onko ne kansioita ja linkkejä mitä lie) ja vähän muutella niien sisältöä, mutta pientä rajaa siinäkin miten noita puurakenteita tehään ja rakennellaan. ei toi binaaripuu ole ihan niitä nopeimpia juttuja ja sitä ms-käyttää menkääs kattomaan tota rekisteri-systeemiä... wittu näistä ikkunoista puhumattakaan:P

ohlmeointia rahasta,
raha kiinnostaa, ohjlmeointi ei, sampopankkia ja varma-sampo, laki määrää llähettämään kirjeen. miä sanon että bitti on nolla

ykköstä ja nollaa, ykköstä ja nollaa, ykkästä ja nolllaa...
maantai ei mittää, tiistai ei mittää, keskiviiko torstai ei mittää -heikki harma aka hector

--kahdemkymmen ohjlmeointkielen mies, ja 4 assemblya ja muutama apuprosessori (6 miljoon dollarin mies, en koskaan nähny jaksoakaan sarjasta, olin vain kateellinen kun 1. lukalla muut siitä puhui :P

(taukopaikakllasaapolltta, sano kouluttaja marssilla)

ja miä poltin, ittenkin poltin ja nyt kun olen polttanu vaatteitani niin on ääni toinen...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.