IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

[kuinka niin ja miten niin... soitapa infected doors people are strange http://www.youtube.com/watch?v=5FCA1sP3biE kun luet minua]

[kirjoitan sen ilosta ja siksi että en ole paikalla kun on assembly, olisin kyllä, jos olisin saanut aikaiseksi postikortteja, vähintaan - kai - kaksi, mutta politiikkaan]


erkkiliikanen, suomen pankin johtaja, vaatii että heinäkuussa eun huippukokouksessa tehdyt päätökset saatetaan välittömästi toimeen, koska se on nopein markkinoita rauhoittava toimenpide. myös ulkomailla vieraileva valtiovarainministeri riitta urpilainen kirjoittaa blogissaan jotain samantapaista. tuossa viikollahan saman asian puolesta kävi ylen aamutv:ssä punastellen hikoilemassa saman asian puitteissa pääministeri jyrki katainen. jyrki, miksi sinä sinä hikoilet ja punastelet nykyään niin helposti ja niin paljon? oletko sinä alkanut sairastaa paniikkihäiriötä vai puetko liian kuumasti näillä helteisillä päivillä, joita suomessa ei ole koettu lähes viiteenkymmeneen vuoteen, vai onko sinulla omatunto, joka kolkuttaa niin että se näkyy noin kun tiedät että et pysy totuudessa, joka on ilmeistä kun sinä sanot neuvotelleesi kokouksessa ja todenneen (näin jälkikäteen, kuka sen vahvistaisi, paitsi sinä, kuten sasi konsaan) että suomessa eduskunta vahvistaa päätökset? örf. risto ryti oli martyyri.

tahdotko sinä, kuten pappi kysyy ja sinuttelee, eikä teitittele, enkä minäkään sinua teitittelisi: sinä olet keltaiseen lehdistöön verrattava ja rinnastettava kaikkien sanottujen tekemättömyyksien puolesta ja minä kohtelen sinua sillä kunnioituksella ja tuttavuudella. sillä ja nini minä tahdon ajatella että minä tunnen sinua niin kuin sinä olet kansanomainen ja minulle siten läheinen. sinun onnellinen perhe-elämä, josta ns. naistenlehdissä annat kuvaa ja haastattelua, tekee sinusta kansanomaisen. minun tekisi mieli olla ilkeä ja häijy, mutta minusta tuntuu että sinä olet oivaltanut sen että toimimalla, omassa mielessään, oikein on vilpitön ja pahaa tarkoittamaton. minä vaan en pidä siitä, että se vaikuttaa kovin harkitulta, vaikka seuraukset ovat kovasti, jopa lähes täysin, ennakoimattoman oloisia, mutta vain oloisia. rakas jyrki, onko sinulle tuttu sellainen henkilö kuin esko aho? onko tuttu puoluetoveri sauli niinistö? minusta on kummallista, että meediassa teitä, sinua ja niinistöä eritellään, ikäänkuin.

miksi sauli haluaa ja tekee halutessaan niin että varaa jostain kalliilta venesatama-alueelta kahvilasta tilan ja kerää lehdistön paikalle sanoakseen että hän tahtoo presidentinvalleihin ehdokkaaksi laajan kansanosan tuella. miksi tuollainen pesäero puolueeseen? onko kysmyksessä politiikka vai puoluepolitiikka? jos minä olisin ojku anttilan make, joka häpeää isäänsä niin että teitittelee Tyttöystävänsä Koiraa, niin minä en esiintyisi sitä teitittelemässä jossain paperiosasto xyz kesämökeillä valkjärvellä, vaikka olisinkin ensinmäinen poika sihteeriopistolla, ja siksi lehdissä, iltapäivälehdissä. minä itkisin blogissa, mutta kun minä tahdon ajatella että tämä on vain_ päiväkirjamerkintä. minä voin ajatella, toivoakin, mutta kaikkina vuodenaikoina asiat eivät tapahdu kuin jouluna, jona saan lahjatoiveeni läpi, toivomuksina. toteutumiseen voi mennä sitten - täysin - arvaamaton määrä vuosia, kuukausia päiviä tai tunteja, sen mukaan mitä satun rikkomalla hajottamaan: ajoneuvosta, huonekaluun tai itseeni.

niin, asiat tapahtuvat. asiat tapahtuvat varmasti, niin varmasti että joskus se on epävarmaa, eli paljoa varmemmaksi ei voi asioiden, ajatusten tai toiveiden toteutuminen tai toteuttaminen käydä, tai tulla. ja jos voisi, niin enpä vielä sitä paljastaisi, joku tolkku sille mitä minä trumputan, ja kuinka. mutta asioita tapahtuu ja asiat tapahtuu, kuin itsestään, mutta niin että on ne tapahtumat ja tapahtumiset kuitenkin, jotenkin, itsestä kiini tai oman itsen toimiin sidottua, siis siottua riippuvuussuhteessa. minä vaan olen se tyhjä tynnyri ja se koira ja se lehmä, joka juoksee, älähtää tai kolisee, tyhjää kumpua kavutessa ja itteään kurittaessa.

te, jyrki, make (anttila) ja arvon sauli, miksei vaikkapa olli rehnikin. entinen mahdollinen presidenttinvaaliehdokas. miten joku voi olla kuin katainen ja "ennakoida" että lähiaikoina eu:n huippukokouksissa tullaan tekemään todella suuntaamuuttavia ja ennakoimattomia päätöksiä, jos sinä et ole ollut osallistumassa joihinkin keskusteluihin, vaikkapa vain kuuntelijana, että sinä vaan voit ennakoida kovin varmasti noin. kuinka olli voi hypätä yht'äkkiä huutelemaan alporusin puolustukseksi jostain stasi-kytkentä syytöksistä jos sitä yhtä paperia ei ole nähnyt kuin mauno koivisto ja elisabeth rehn ja ehkä pate mustajärvi? rusihan oli ahtisaaren puheenkirjoittaja, miksi puolustaa sellaista keskustademaria? ja nyt sauli on vetänyt sellaisen pesäeron politiikkaan että se tekee mahdottomaksi ollilan (nokian rotat jättää uppoavan öööh, no ei porauslauttaa, vielä)... minkä takia joku soini rupiaisi presidentiksi, tai sellaiseksi ehdokkaaksi, kun presidentiltä on viety kaikki valtaoikeudetkin? halonen on juristi.

minä äänestin halosta presidentiksi. ja äänestäisin vielä kolmannellekin kaudelle. halosella on jonkinlaista kompetenssia järjestää jotin kauppavaltuuskuntia muassaan valtiovierailuille tai emännöidessään niitä; hänellä on hyvä tausta, kytkösten puolesta, ammattiyhdistysliikkeisiin. sellaista presidenttiä ja niitä kytkentöjä on tarvittu tänä aikana kun kauppasuhteita on pitänyt parantaa venäjää kohtaan ja luomaan niitä (kauppasuhteet) kiinan ja esim. baltian maiden suhteen. Ehkä brysselin käytävillä tutustuu makarooneihin, mutta katsokaa nyt millaista paskaa sieltä tulee. junat jäätyy radalle. elintarvike-virasto menee italialle ja kemikali-virastokin pitää jakaa. missä on suomen osaamisen hyödyntäminen. lainataanpa tähän väliin jouko ahoa: puunjalostusteollisuudessa se Suomen osaaminen kuitenkin on. ja aivan taanoin kuulin uutisista tiedon, jonka mukaan Suomesta on tullut raaka-aineen tuottajamaa. Siis Suomen vienti nojaa raaka-aine -vientiin. Miettikää nyt vähän, millainen naapurimaa meillä on Venäjässä?!

mistä raaka-aineet mahtavat tulla ja mihin viedään? katsotaanko esim. paperi ja kartonki, kun vaikkapa kartonki on jalostettu niin pitkälle että sitä voi käyttää lääkeaine- ja elintarvikepakkauksissa - lasketaanko se raaka-aineeksi vai valmisteeksi, jos vain painotyö ja stanssaus pakkausmuotoon tapahtuu vientituottelle, joka on pitkän, tarkan ja tarkkaan valvotun valmistusketjun tuote? kuinka vaikeata oli arvata että mitä ollila tiesi kun hän ilmoitti jättävänsä nokian hallituksen puheenjohtajan toimen? en tiedä kuinka hyvin tunnetaan se asia että esim. microsoftin käyttöjärjestelmiksi sanotut mekanismit syövät helvetisti akkua. miksi niin? ajatellaanpa että minulla on käytössäni vaikkapa xp. xp siksi että pystyn käyttämään vanhoja, 95 tms. tms. ohjelmia, mutta esimerkiksi 98-pelejä ei riitä minun koneissani teho ajaa vaikkapa jonkin linuxin emulaattorin alla. hyvin yksinkertaista eli käytännön syistä. aion kyllä luopua noista käytännönsyistä. pyhittän pari "romua" dos-käyttöön mm. master of magicille.

tämä hajanaisuus, tämä hajanainen arvonta, jota kirjoittelen ja nimet joiden mukaan koitan pitää arpomani ajatelma yllä, en tiedä kuinka tämän pitää kossa tai saako tästä kukaan mitään irti, mutta elän siinä ajatuksessa että esittämästäni syntyisi jonkinlainen intuitiivinen kuva siitä että jokin, joku muukin kuin minun esittämä, on jotenkin pielessä. asiat esiintyvät samoissa uutisissa, monta kertaa päivässä, useat peräkkäin (ylellä) eli asioita pidetään esillä, mutta kukaan ei tunnu reagoivan niin että asiaa pitäisi ehkä katsoa tarkemmin. katsoa mistä uutiset tulevat tai esittää omaa näkemystä tai tulkintaa uutisoinnista tai aiheista. ei. annetaan asioiden mennä, annetaan asioiden tapahtua ja kataisen säätää. tai holkerin tai esko ahon. ollaan innoissamme kun ylen johtaja toteaa että kanava meni so fuckin what? ja sitte se kaivelee jotain pääministerin lautakauppoja esiin ja menee vaan kun se menee vaan demareihin puoluesihteeriksi. ööh... otetaan vaan hallitukseen joku aleksander stubb...

ööh... miten vitussa tämä edustuksellinen demokratia toimii? jos joku lapin ehdokas tai pohjois-karjalan, on vetäny projektin tai kaksi tietä omalle vaalipiirilleen, jolla on pikkasen pinta-alaa, niin se on isomman uutisen ja suuremman arvostelun arvonen juttu kun se että joku pelle ottaa rahaa joltain äijältä, joka rahottaa oman vaalikampanjan firmansa rahoilla ja kaverin kampanjan jollain yhdistyksellä, ja se kolmas mies kun näkee ne rahasummat niin se ajattelee että nuorisotoimesta voi leikata itelle vähän vaan ja siksi että kun kerran pääsin eduskuntaan ja ei se palkka kaikkea kata niin on mulla oikeus vähän ottaa ja miksei, jos miä tulen sellaselta paikalta, jolla saa ne samat äänet kun se kavallus on tehty eteläkarjalan tai kaakkoissuomen rahoista ja ittte on pohjalainen... hyvin menee.

niin kauan menee hyvin kun ei äänestä ja jos äänestä niin menee vielä paremmin, jos äänestää sitä mitä kaveritkin. joku taksikuski vaikka, tai sikafarmari, jolla on "oma" kaatopaikka ongelmajättelle... jooh. kansallinen kokoomus on kyllä tosi yhtenäinen. ainakin se on yhtenäisempi kun demarit ja keskusta.

aina voi ihmetellä,
ja tehä sitä helpommaksi,
itelle

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.