IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

[ olen nyt kuunnellut aikani tuota radio - miten sen nyt määrittelee ettei ole jollain tapaa niin että ei olisi millään tapaa leimaava, jos ajattlen leimautumisella eri asiaa kun leimaamisella enkä tahdo ketään verrattavan itseeni... niijoo heitänpäs noi hiton minus-merkit hiton hittoon ja pilkut sekaan ja pisteet perään ja totean että jos en olisi koko asiaa tai osaakaan siitä tullut ottaneeksi puheeniaiheeksi en olisi tullut edes ajatelleeksi ja nyt sitten kävi taas näin että miä kun sanoin poliiseille että niillä on varmaan hommia (HoMM Heroes of Might and Magic) tarpeeksi ilman minuakin ja vähä niinkus lupasin sillä tapaa että en olisi enää työlistämässä niin nyt sitten tuli tämä mutka tähän matkaan... tai miä kerron siitä matkasta sitte myöhemmin ja se mutka oli vaan göstan laulussa, jos oikein tarkkaan muistelen... no oli kuten on ja nyt kyllä laitan takaisin madonnnan forozen kun toi serbi-radio soittaa whamin freedomia, se on niin joulusta musaa että ei jaksa, etenkin kun tietää että joulu, kirottu joulu, aina kirottu joulu pursuaa ihan hetkenä minä tahansa ja tulikin jo ja noin arvaamatta ja minulta vahingossa... maadonnaa - fortsen [ ei tossa whamissakaan oikeastaan mitään wikaa ole, paitsi typot, mutta kiirettä pitää vielä pian muillakin... se madonna ja forzen whotubesta, toki [ http://www.youtube.com/watch?v=zXFHf8xZ1CA ]]

niih ja sitäkin enemmän, ja jos on jotain lisää niin sitä kaksinkerroin, jos ei ole tolkkuttomuuksiin varaa mennä, kuten mulla: miähän en käytä maksuvälineitä, vaan elän sosialistis-solidarisen-utopiani kanssa ja alaisuudessa, mutta vain pakotettuna, pakon sanelemin ehdoin. tähän on saatava tarekennusta, mutta merkittävämmin vasta sitten kun olen kuluttanut vimmaani pois ja ajattelen hitaammin.

vaan ja niin vaan on että loppuihan se merkkitila, se merkkien määrä, kuten aina, yllätääen ja varhain, kuten oli aiheellilstakin, jos ajattelen kuinka huonosti ajatukseni pysyivät koossa tai kasassa tai keossa tai mihin muotoon ne nyt halutaan missäkin päässä asetella.

vaan on mulla ihmeteltävää kyllä. ja kun en siitä yksin selvilää niin on kai haettava apua. tässä on nyt se sana millä on etulite di, ja kun on kiusallinen tilanne niin siitä seuraa lemma. ja kun miä olen tottunut elämään siinä niin minulla on molemmat eli monolemma, jos on ihan väännettävä niin että kaikkia kirjaimia sattu ja tulee kanssa. collateral damagae, sanois jenkki, toivottavasti e-meilillä eikun meillä ei ole vileä sille ihan oikiata sanaa, sellaista sanaa, jonka saa kalliilla puhelulla varmennettua todeksi tai epätodeksi soittamalla kielitoimistoon... ai mutta multahan meni kaikki rahat sinne numerotiedusteluun kun jotain numeroa tiedustellessa kävi niin että sattui kohdalle sellanen henkilö joka osumalla, kai on sanottava, onnistu olemaan jotenkin sellanen että siinä meni aika niin että sitä huomasi harmitella vasta kun tuli puhelinlasku... tuo olisi voinut sattua keneelle tahansa ihan tapahtumanakin, mutta kun näitä käy välillä toisille muita enemmän, vaikka ei oikein yrittäisikään. ja yrittämisestä minun pitkikin puhua.

sitä kun on tullu taas sellanen pieni tunne, mikä oli josku kauan kauan ja vielä vähän aikaa sitten päälle ja siitä ajatuksesta syntyi internetti, joka tuli kotiin. nyt kun kaikilla on sellainen niin se ei tunnu kovin ihmeelliseltä. siksi minun onkin keksittävä jotain vähän haasteellisempaa itelleni, osalleni ja osattavakseni. sillä niin miä ajattelen että hommat oppii, jos on motivaatiota, tekemällä, mutta tekemistä ei pidä muitten _keksiä vaan se on ite kehiteltävä. ja kehitelty on.

en nyt jaksa siteerata tähän jotain sunin jätkää, joka webissä hämmästelee sitä kun kaikki tekee ohjelmointikieliä ja sanoo, tulkoon S-experssion. pahoittaakseni kaikkien, jotain odottavien mieltä on minun sanottava että tuo on vain joku omituinen viittaus ilmaisuun eli experssion, mutta kompuuteri-käsitelmänä ja lispissä, joka Lisp on ohjelmointikieli tietokoneitten aika varhaselta ajalta ja siloin puhuttiin jostain M-expressioneista ja S-expressioneista. miä en nyt lähe enkä käy arvailemaan noista muuta kuin sen että on ajateltava että jossain 60-luvulla ei kauhian moni tienny ja nekin vähät aika vähän tietokoneista. sen takia miä kävin sen tyypin kimpuun, joka vouhotti siitä SCUMMISTA, ja miä retuutan sitä vielä lisää kun jaksan kiinnostua niin että innostun lukemaan sen jutun ja ehkä jotain muitakin (mahd. sen) juttuja vähän lisää. niin on aika paljo vieläkin, miä olen tullut päätelmään, harmikseni, että on taas tai edelleen, no on taas niin että näiden koneiden ja vermeiden päälle, millä tämäkin on nähtävillä, ymmärtää vähän niinkus enempi semmoset _matemaatikot(1 ja "insinöörit". sehän johtuu just siitä, että järjestelmiä suunitteleee siis matemaatikot ja sitte ne toteuttaa insinöörit.

kaikillahan on aika hyvä käsitys siitä että mitä puhelimet on ja olikin kun muotoilusta vastasi insinöörit? ja jos joku on käyny stefan lindforsin "muotoilemassa" baarissa tai nähnyt bigbrotherissa sen suunitteleman tekopeniksen, niin ne on kai ihan käypää kamaa ja perusteltua ihan vaan sen nimellä sitten. mutta kun sitä jätkää vähän kattelee, siis seuraa sen touhua ja ajattelee minua niin joko alkaa tulla jonkunlaista mielikuvaa siitä että ostaisitko sinä tältä mieheltä käytetyn tekopeniksen?

tietokoneissa kävi semmonen kumma homma että ne meni ja pyysi jotain william kahania konsultiksi, intel on ne, kun ne, intel, meinasi että ympätääs matikka-prosessori tohon aluun eli aritmeettis-loogiseen yksikkön eli uniittia ympäröivään silikoniin ja mikäs siitä tulee jos hevonen panee aasia? sillä on joku on nimikin oikein biologiassa, mutta se elukka on muuli, ja muuli on semmmnen (ja sieltä se tulee) interbreeding-lajin elukka että se ei voi lisääntyä, kun se ei pysty. kun sen geenit ei pelaa. näin voidaan nyt vaikkapa ihan puhumalla siitä että miksi vitussa, piti ja tehtiin silti ja sen jälkeen tietenkin niin että kokonaislukulaskenta ja logiikka, ympättiin samaan suorittimeen ja sinne tungettiin vielä muistinhallintakin. mitä vittua sen suorittimen pitää muistia hallita. en miä satelliittiin ole laittamassa mitään inteliä.

alpha suunitteli kanssa suorittimen missä ne oli samassa yksikössä... no se piti tappaa ja jakaa jenkkien pc-ja -suoritin valmistajien kesken kun sitä rahotti pentagon. se olis kelvannut vaikka luotaimeen, siinä oli kaikki virtuaalikernelin elementitkin jo vuonna 93, kun ne intel sitte julkasi decin pantenttien omistajan vasta jossain 2006-8.

matematiikkayksinkön sumppaamisessa tohon kokonaislukuja ja logiikkaa käsittelevään mekanismiin liittyi jo silloin sellainen ajatus että luvut joissa on desimaaliosa eli se pilkun jälkeinen kappale eli vaikka 5c kolikko vois olla sellanen, ja sellanenkin kolikko on kun 2c, mutta ei käytössä ja sellanenkin on kun 1c, mutta ei käytösssssä... ja nyt ne puhuu jostain rinnakkaisprosessoreista ja multicore...

hyvät ihmiset. noi matikkayksitköt käyttää samoja rekisteriosia kuin kokonaisluku yksikkökin nykyään. nyt seisoo sitte koko logiikka jos laketaan jotain multimedia-käskykantaa.

jos teille vois jotenkin kauniisti, nätisti ja kiinnostavasti selittää että miten paljon pahaa, haittaa ja tuhoa te olette saaneet aikaan pelkästään sillä että ostatte aina vaan uudempaa ja tehokkaampaa (näennäistehokasta) teknologiaa, niin kyllähän sitä silloin myydään... ja jotta sitä voisi myydä sitä pitää valmistaa ja kyllä sitä tuotekehittelyä tapahtuu, mutta tavotteet on aika kaukana siitä, mihin todellisuudessa pystyttäisiin, kun ei ole tarvetta palkata niitä kaikkein kalleimpia matemaatikkoja ja fyysikkoja, insinöörien sijaan kun yks insinööri on inin halpa ja osaa laskea, niinkun miä osaan päätellä.

vitun idiootit, kuluttajat! vitun työläismuurahaiset ja nyt ms tosissaan hekuttaa sillä win8lla että se on aina päällä ja aina verkossa. siä tarvit vitusti sitä multihyperultrapultracoreporetta kun siä nukut kuitenkin tai olet bileissä tai olet kuitenkin pois koneen ääressä. mitäs siä teet silloin? siä lahjotat laskutehoa johonkin syöpätutkimukseen tai etit ääliö-öljyä maaimanaikkeudesta tai annat lääkefirman laskea uusia lääkkeitä että lääkeistä tulis halvempia?

tutustukaapas semmosen ison pienen lääkefirman nimeltä astra, kohtaloon. astra on joku astra-flakso tms. nykyään, mutta alkujaan ruotsalainen pienen pieni lääkefirma joka kehitti lääkkeen silloin maailman myydyimpään lääkkeseen, joka paransi sen _sairauden, sen sijaan kun kilpailijat möivät _hoitavia tai _oireita_hoitavia_lieventiäviä lääkkeitä. kuulostaakos käytäntö siltä että ruotsalaiset meinas parantaa potilaat niin että muilta loppuu asiakkaat? ja mahtoko sen jälkeen kaikki oikiat ja isot ja oikein isot lääkefirmat, yksi toisen perään (kuten kartellissa) haastella sitä oikeuteen pantettirikkomuksista, että se menisi konkurssiin?

tollasta maailmaa ja järestelmää työ ylläpidätte kun tyä ostatte vähän tehokoneita. vittu, noista sais ohjelmoimalla tuhatkertasena sen tehon irti, jos olis alunperin rakennetu niin että matematiikkakirjastot on ohjemallisia ja kone laskee vaan kokonaislukuja ja ei ole tai on sähköä -päätelmiä. kirjastot olis tietenkin kaupallisia, mutta kyllä tuolta yliopisto- ja korkeakoulu- amk- peruskouumaailmasta tulis aina vapaita haastajia, kaupalliselle puolelle, ihmiset kehittyis, koneet kehittyis ja vois olla vähän kivempi uskotella ihmisille että tietokoneita rassaa muutkin kun ne ketkä tekee sitä kutsumuksesta. nythän kutsumusammatisa , senkin on oltava ammatti, on vaan pappeja ja lääkäreitä. miä nyt ihan työaikojen takia jätin pois rokkarit ja pokkarit ja sarjakuvat ja pornomallit...

onhan kivaa

1) matemaatikko on ihan siis matemaatikko, kun sellasia on ja se on hyvä, mutta matemaatikko voisi pysyä lestissä siinä missä se jätkä (tai heebo tai henkilö mikä lie), joka sönkötti jotain siitä manic mansion -pelistä, kerron vähän tarkemmin joskus toiste. pitää vähän eritellä mielissään näitä ja tätäkin

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.