IRC-Galleria

ou jeah.. Torstai 31.01.2008 22:52

Spinninkii spinninkii, jee jee!!!<tuuletus>

RistiäisetSunnuntai 27.01.2008 20:01

Dodiih.. Nyt on juhlat takana ja on aika julkistaa neiteen nimi: Hänestä tuli sitten Inka Karoliina ja sukunimi isänsä mukaan. Hyvin oli onnistuneet juhlat ja ahhh niin ihanat voileipäkakkuset.. njam! Neiteekin oli tosi nätisti ja nukkui itse toimituksen ajan.

VillellePerjantai 25.01.2008 11:38

Tässä tulee vanha stara läpi elämän
Mä muistan viisi-kymmenluvun joka iskelmän
Jo silloin opin temput joita täällä tarvitaan
Mä pääsin miesten tavoille jo aikanaan...

Mä oon kolmekymppinen, oon kolmekymppinen
Takana on luja putki rillu-vuosien
Olen kolmekymppinen, kolmekymppinen
En oo enää sinisilmäinen, mä oon kolmekymppinen

Mä jumaliste tiedän mitä on se raskas työ
Ja muistan miten valvotti niin työttömänä yö
Ei maahan ole lyönyt mua päivä yksikään
Nääs harva meistä rautaa on se tiedetään

Ja naisista mä pidän niin kuin miehen tuleekin
Ja kavereiden kanssa joskus otan pilsnerin
Pois heikot tieltä väistyköön kun meikä elää nyt
on sydämeni tuleen vasta syttynyt

Mä oon kolmekymppinen, oon kolmekymppinen
Takana on luja putki jatsi-vuosien
Olen kolmekymppinen, kolmekymppinen
En oo enää sinisilmäinen, mä oon (aaa, aaa, aaa) kolmekymppinen


Onnea Murulle <sydän>

10 KÄSKYÄ LASTEN SUUSTATiistai 22.01.2008 16:36

1. Älä varasta köyhiltä, jos he huomaavat.
(Frida 6 v.)

2. Älä anna vauvoille sipulia. Minä olen kerran kokeillut.
(Thea 7 v.)

3. Lyö toista vain jos on ihan pakko.
(Henriette 7 v.)

4. Älä puhu pahaa kenenkään selän vieressä.
(Oscar 7 v.)

5. Ole niin kiltti kuin pystyt, mutta muuten voit tehdä mitä
haluat.
(Glenn 6 v.)

6. Kuuntele aina äitiä, ja sitä mitä äänensävyä hän käyttää.
(Thomas 7 v.)

7. Varjele itseäsi.
(Kristin 8 v.)

8. Jos joku lyö sinua, niin ole kuin et kuulisikaan.
(Sebastian 6 v.)

9. Rakasta Jumalaa tosi paljon, vaikka se on vaikeaa eikä häntä näy vaikka huutaisi "Tule esiin! "
(Robin 6 v.)

10.Älä himoitse aviopuolisosi asioita. Ja Äitienpäivänä pitää laulaa, muuten alkaa jumalaton meteli.
(Tom 9 v.)

MÄÄRITELMÄ

Vauvaksi kutsutaan ihmisolentoa, joka on hyvin pieni jo syntyessään.

MERKKI

Vauvoja on kahta eri merkkiä, tyttöjä ja poikia. Ne ovat rakenteeltaan miltei samanlaiset ja niillä voidaankin osoittaa vain yksi eroavaisuus jonka perusteella ne on tunnistettavissa: pojilla on siniset tossut ja tytöllä punaiset.

IKÄ

Vauvat ovat yleisesti ottaen hyvin nuoria. Ryppyisyys ei suinkaan merkitse, että vauva olisi käytetty. Sitä paitsi rypyt voidaan tehokkaan ruokinnan avulla helposti poistaa.

VÄRI

Mikäli rajoitumme Koti-Suomen oloihin, on vauva syntyessään väriltään punainen, keltainen tai punakeltainen. Myöhemmin vauvat muuttuvat ihonvärisiksi.

HANKINTAKUSTANNUKSET

Vauva on kallis sijoitus. Hankintaa helpottaa suuresti se että nykyisin vauva voidaan hankkia jopa ilman käsirahaa ja erittäin pitkällä maksuajalla. Maksuaika on tavallisesti 20 - 25 vuotta, jopa enemmänkin. 2 - 9 kappaleen erissä hankittuna vauvat tulevat halvemmiksi.

TEKNISET TIEDOT

Pituus ja paino ovat suureita joihin kiinnitetään ensimmäisenä huomiota. Nämä loppujen lopuksi hyvinkin epäolennaiset mitat vaihtelevat vauvakohtaisesti, eräänlaisina karkeina ohjearvoina ovat 45 - 55 cm pituudessa ja 3 - 5 kg painossa.

Tilavuus on erittäin suuri. Vauva tarvitsee polttoainetäydennyksen 4 - 6 tunnin väliajoin. Aluksi polttoaineena käytetään erikoisainetta, mutta kun sitä ei ole enää saatavissa, käytetään maitoa, jonka oktaaniluku on 50. Vauvan vanhetessa lisätään oktaanilukua 66,6:een ja lopuksi 100:aan.

Tiheys on äärimmäisen huono, sillä vauva vuotaa molemmista päistä, ja varsinkin alapäästä vuoto on runsasta. Sen vuoksi tiivisteet on vaihdettava muutaman tunnin välein.

Maksimikosteus on verrattain helposti saavutettavissa. Tällöin on syytä ryhtyä erikoistoimenpiteisiin (kts. tarkemmin kohta Huolto).

Äänitaso on alussa verrattain alhainen, mutta kasvaa suoraan verrannollisena ryppyjen häviämisen kuutioon.

Hajukynnys, kuten esim. äänitaso, ovat suureita, joihin vanhempien ohella myöskin naapurit kiinnittävät erityistä huomiota. Hajukynnys säilyy kuitenkin maksimiarvossaan vain parin ensimmäisen käyttövuoden ajan.

Vielä on huomattava että toimintayksikössä merkkiä vauva vaikuttavat energian ja aineen häviämättömyyden lait sekä myöskin vaimentamattoman värähtelijän ja pyörähtelijän laki.

HUOLTO

Vauvaa käytetään määräaikaishuollossa neuvolassa. Tavallisimpina huoltotoimenpiteinä ovat tällöin katseleminen, venyttäminen mittausta varten, reikien pisteleminen vauvaan sekä kehuminen. Lisäksi annetaan käyttäjille ohjeita eri tilanteita varten.

Määräaikaishuoltojen välisinä aikoina ovat tärkeimmät huoltotoimenpiteet pesu, voitelu ja ilmaus. Pesu suoritetaan päivittäin kehonlämpöisellä vedellä ammeessa. Pesukonetta ja "hohtavan valkoisiksi" tekeviä pesuaineita ei ole syytä käyttää. Pesun jälkeen vauva kierretään hellävaraisesti kuivaksi. Narulle ripustaminen on tarpeetonta. Voitelu suoritetaan välittömästi pesun ja kuivauksen jälkeen sivelemällä vauva öljyllä. Erityisen huolellisesti on öljyttävä vauvan alapää sekä nivelet. Ilmaus suoritetaan aina polttoainetäydennyksen jälkeen kohottamalla vauva pystyasentoon. Ilman mukana poistuu usein myöskin liika polttoaine - ilmaajan kauluksille.

TAKUU

Synnytyslaitos ei anna vauvalle minkäänlaista takuuta. Em. Ohjeita seuraamalla vauva kuitenkin kesyyntyy suhteellisen helposti ja syö jo muutaman kuukauden ikäisenä kädestä. Myöhemmin se lopettaa myöskin epäluuloisen tuijotuksen ja lakkaa murisemasta vieraille.

Dementia nostaa päätään.Maanantai 21.01.2008 18:19

On se myönnettävä että muksun mukana menee täsmällisyys ja muisti. Nyt sitten läksin kärryilemään likan kans kohti kauppaa ja muistin et kotiavaimet jäivät sisälle.. Äärgh! Soitto Villelle joka hoiti asian niin että isänsä haki avaimet häneltä töistä ja toimitti ne räntäsateessa värjöttelevälle dementikolle.
Kiitos ja kumarrus.

kallista..elämä onSunnuntai 13.01.2008 22:04

Pääsin pitkästä aikaan tänään nedonkeitaaseen uimaan. Mukana oli mun oikea käteni ( morsan) ja hänen tyttärensä.. Olipas virkistävää ja mugavaa.. useammin pitäis päästä, mut uintihinnat hirvittää!!! Ei näil kelan korvauksilla siellä käy kun 2xvuos.. Niin ja ruoan hintakin on hilannut sitten nyt pilviin. ei helvata.

diu..Lauantai 12.01.2008 19:47

Ollaan käyty tytyn kans nyt kolme kertaa vyöhyketerapeutilla ja haettu sitä kautta apua masuvaivoihin.. Jotkut voi pitää huuhaana, mut kyllä meil on nyt hieman helpottanu yökukkumiset ja nukkumiset..Tyttö pirteä ja hyväntuulinen ja ei kiukkuu niin paljoa kuin yleensä.. Kestää jopa istua sitterissä katsellen mun touhujani..ainakin hetken, mikä ennen ei onnistunut ilman huutoo.
Toivottavasti tämä helpotus olisi pysyvää ettei palattaisi samaan pisettessen kuin alussa..

KyläreissuTiistai 08.01.2008 13:29

Eilen käytiin tytyn kans mun työpaikalla... Ja voi että kun olikin hauskaa kun monen monta ihastunutta naamaa tuijotti ja löperteli.. Kierrettiin sylistä syliin jne... Neiti selvästi nautti huomiosta. Oon alkanu huomaamaan et kyläreissut onnistuu peloista huolimatta ihan hyvin.. Hän nauttii uusista naamoiista.
Mut auta armias kun jäädään taas kaksin.. se on sit pääasiassa yhtä valitusta ja kitinää..Eihän tämä vanha sama naama jaksa ikuisesti miellyttää..

Käväistiin viel sissolla kyläs ja sen jälkeen likka olikin ihan naatti.. Himas sit nukkui melkee koko illan.