IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä



IRC-Gallerian tekemän kyselyn mukaan 80% nuorista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Kyselyyn vastanneista nuorista ainoastaan 13% vastustaa lakiesitystä, ja 7% heistä on edelleen kannastaan epävarmoja.

Tämä antaa selkeän kuvan siitä, miten nuorten mielipiteet eroavat hieman varttuneempien kansalaisten mielipiteistä. Jos uusi avioliittolaki ei mene nyt läpi, se tulee menemään läpi muutaman vuoden päästä

IRC-Galleriassa järjestettyyn kyselyyn vastasi muutaman tunnin aikana yli tuhat nuorta. Kyselyyn vastanneitten nuorten aikuisten keski-ikä oli 23 vuotta.

Tasa-arvoinen avioliitto tarkoittaisi sitä, ettei avioliittoa enää määriteltäisi vain miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Lakimuutosta kannattavien nuorten mielipide kiteytyy kyselytulosten perusteella ajatukseen siitä, miten kyse on ihmisoikeudesta, ja siksi heistä tuntuu kummalliselta, että siitä pitää ylipäänsä äänestää. Samaten nuorten kommenteissa ihmeteltiin sitä, että homoparit eivät saa hankkia yhteisiä lapsia ilman lääketieteellisiä lausuntoja ja muuta byrokratiaa, vaikka heteroparit saavat. Avioliitto instituutiona ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys nuorille, vaan rakastuneet voivat heidän mielestään olla yhdessä myös ilman mitään virallista sinettiä yhdessäololle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.