IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Perjantai 17.04.2009 12:31

Nolla on parillinen kokonaisluku, jonka seuraaja kokonaislukujen joukossa on yksi. Nolla ilmaisee lukumäärää "ei yhtään". Nolla on suurin ei-positiivinen luku ja pienin ei-negatiivinen luku. Nolla itse ei ole positiivinen eikä negatiivinen.

Mikä tahansa luku kerrottuna nollalla on nolla. Nolla jaettuna millä tahansa nollasta poikkeavalla luvulla on nolla. Mikä tahansa luku jaettuna nollalla on määrittelemätön. Nollalla ei siis voi jakaa. Mikä tahansa nollasta poikkeava luku korotettuna potenssiin nolla on yksi. Joskus määritellään myös 00 = 1. Nollan kertoma 0! on määritelmän mukaan 1.

Mikä tahansa luku lisättynä tai vähennettynä nollalla on luku itse. Nolla on siis yhteenlaskun neutraalialkio eli nolla-alkio.

PääsiäinenTiistai 14.04.2009 02:33

Tuli vietettyä päivin kanssa pääsiäinen, ja saatiin kaikenlaista tehtyä. Oikein onnistunut olo.

To: LEPO. Katottiin tripodien ajan ensimmäinen tuotantokausi. Kävin mikon (torttu) kanssa yhdellä.

Pe: ITÄ. Ajettiin sompasaaren entiseen satamaan ja kierrettiin hylättyjä rakennuksia sisältäpäin. Ei kiivetty nosturiin, koska paikalla oli vielä satunnaisia yksittäisiä satamatyöläisiä. Sitten ajettiin itä-itä-helsinkiin eli ex-sipooseen tutustumaan vallattuihin alueisiin. Illalla katsottiin tripodien ajan toinen tuotantokausi.

LA: LÄNSI. Lähdettiin aikaisemmin ajelulle. Ajettiin kuninkaantietä pitkin suurinpiirtein seuraavaa reittiä: Helsinki -> Espoo -> Latokaski -> Kirkkonummi -> Siuntio -> Mustion linna -> Fiskars (Käytiin syömässä) -> Pohja (Löydettiin autiotaloja, missä seikkailtiin sisällä!) -> Tammisaari (Käytiin hiekkarannalla) -> Helsinki. Käytiin katsomassa paikallisia nähtävyyksiä. Illalla mentiin xnode kanssa redrumiin, jossa oltiin kolmeen asti reivailemassa :).

SU: KRAPULA. Maattiin kotona, tehtiin hyvää makkarakeittoa. Katsottiin lollittavaa tv-sarjaa "Suomen Tyypit" missä etsitään suomen uskomattomimpia tyyppejä. Illalla käytiin iquanassa syömässä.

MA: POHJOINEN. Autoreissu: Talvipuutarhassa -> KORSO (Tankattiin auto) -> KERAVA (Kuvailin graffitteja) -> JAKOMÄKI (Käytiin syömässä) -> mukle + onre (Pelattiin carcassonnea) -> Lentokenttä -> Koti

Hyvin onnistuttiin. Ehkä tuossa sunnuntain kohdalla olisi voinut muutakin aktivitteettia tehdä, mutta hyvä välillä olla paikoillaan.

Nyt on sauna vielä lämpiämässä, joten ei huolta huomisesta työviikosta!

ps.kuvia huomenna

ÄänimerkintäPerjantai 03.04.2009 00:43

Viikonloppu turkulaisittainMaanantai 30.03.2009 02:01

Tuli tämä viikonloppu vietettyä maaseudulla. Lauantaina käytiin tätini 50-vuotispäivillä Turussa ja sunnuntaina setäni 50-vuotispäivillä rymättylässä (ovat kaksoset). Serkut olivat hieman kasvaneet, ainakin äänet olivat muuttuneet jo. Kohta voi viedä jo mukana bilettämään :).

Oikeastaan tuli ihan hyvä ja puhdas olo. iPhonesta loppui akku, kun laturi unohtui, joten ei tullut käytettyä ylimääräisesti sosiaalisia medioita. Oikeastaan koko reissu oli 24h + 2x 2.5h matkat, joten ei paljoa ehtinyt tehdä kontaktia sukulaisiin. Pitää paremmalla ajalla käydä tuolla, vaikka kesällä.

Certified Product OwnerTorstai 12.03.2009 19:04

Hieno aamuKeskiviikko 11.03.2009 10:27

Aurinko ja kevät tulee. Oli miellyttävää tulla töihin kasiksi kun oli valoisaa. Enää 5 sprinttiä kesäkuuhun!

Isi palaa kotiinTorstai 05.03.2009 10:03

Yo!

Hyva matka, mutta tulipahan tehtya. Nyt on vikakin ilta biletetty, olen hereilla, kamat pakattu ja aika alkaa lahtea. Kone lahtee kolmen tunnin paasta, tuosta vieresta menee taksilla 15 minuuttia kentalle, ei muuta kuin kiireettomasti lentoon kohti kotia!

Espanja on mukava paikka, mutta niin on Suomikin. Tuntuu hyvalta paasta turvallisen pimeyden aareen katselemaan lumipyrya :).

ÄänimerkintäTorstai 05.03.2009 02:17

Lisätty matkaviestimestäKeskiviikko 04.03.2009 14:18

saavuttiin just takas malagalle. Nakyy jo lopputekstit silmien edessa ja elokuvan vika biisi soi paassa. Oon nyt opiskellut matkan aikana espanjan historian lapi vuosina 400-1600. Viela ois nykyaika ja roomalaisaika luettavana. Tanaa on vika ilta, huomenna takas.