IRC-Galleria

möhmöh

möhmöh

Angel Outside, Naughty Inside

[Ei aihetta]Keskiviikko 25.10.2006 21:43

Josko sitten päivittäis...

Ruotsissa oli kivaa :) Ihmiset oli mukavia, ponit oli hienoja ja meillä oli todellakin hulvatonta :D

Perjantai 20.10

Herätys 05 jotain ja tallilla oltiin jo ennen 06. Ponien tarkastus, viimeisiä pakkaamisia, ponit autoon ja nokka kohti Naantalin satamaa.

Matka meni hyvin ja ponit oli ihan rauhallisia. Kapelskäristä Solvallaan oli tuota tuota, erilainen matka tällä kertaa. Käytiin pyörimässä vähän Solnan keskustassa, kun ajettiin epähuomiossa yhden risteyksen ohi. Kun saatiin kartta nenän eteen, niin johan löytyi oikea tie ja sen kautta myös oikea paikka :)

Purettiin ponit ja taluteltiin niitä tovi jos toinenkin. Sama talli ku viimeeksi ja Henu kulmaboxiin seisomaan ja Amppa-ruuna viereen. Purettiin tavarat ja sit lähdettiin käymään kaupassa. Tuli ostettua yhtä sun toista, kuten seuraavan päivän ruoka ja halloween kamaa naamiaisia varten :)

Kun tultiin takas, tallialueen portti oli jo kiinni ja hyppäsin autosta ulos naputellakseni koodin. Ei tapahtunut mitään. Pikkasen tuli vittuunnus ku satoi kaatamalla ja portti ei aukea, vaikka kuinka yritettiin. Mä kiipesin lopulta aidan yli ja koitin toiselta puolelta, josko koodi toimisi. Ei toiminut. Merja koitti portteja ja tosesi hymyssä suin, että "Tästä sä olisit päässy, ei olis tarvinnu kiivetä" eli portit aukesi sen verran, että hyvin olisi siitä mahtunut :D

Me lähdettiin Merjan kanssa poneja katsomaan, kun muut jäi soittelemaan oikean koodin perään. Ehdittiin talliin, kun kuokki tuli perästä :D selvisi siis soittelemalla tuo koodi ;)

Laiteltiin siinä sit vielä kärryihin pyörät kiinni ja laiteltiin kaikki valmiiksi aamua varten.

Lauantai 21.10

Liian hulluja ihmisiä, herätys varmaan jotain 06. Ponit ruokkimaan ja pikkasen kävelytystä. Sit ihmisille aamupalaa ja pikkuhiljaa ajokammpeita päälle. Viimeiset viritykset ennen itse kisaa.

Annoin Henun hölkätä tai no koitin pitää hänet hölkällä, mut virtaa oli pojassa ku missäkin. Radalla oli samaan aikaan isoja hevosia ja kun sellainen tuli ohi, pullasi pieni ja pippurinen niin pal helkkaristi ja eiku perään. Menin kierroksen väärään suuntaan ja sit yksi nopeampi kierros. En käskenyt ponia, vaan annoin mennä reipasta ravia "omaan tahtiinsa". Kierroksen ajaksi tuli 3.22, minä olin todella tyytyväinen, sillä poni tuntui rennolta ja halukkaalta liikkumaan.

Hoideltiin ponit pois ja päätettiin lähteä Tukholmaan Tunnelbanalla ;) Tukholmassa oli paljon katsottavaa, voimat ja aika vaan loppui kesken tai no oikeestaan vaan voimat. Hanitsu osti mulle kellon (joka on muuten mielettömän hieno) ja takin (joka on myös ihan mielettömän hieno). Käytiin myös hevostarvike liikkeessä, jossa oli ihan kivoja juttuja, muttei mitään sallista mikä olisi ollut pakko saada (ihme kyllä) ;)

Voisi melkein sanoa, että se naamiaiskauppa oli kaikkein paras juttu ;D Mukaan tarttui loput halloween puvusta ja paljon naurua ainakin riitti :DD jos Vesa olisi hurri xDDDD

Illalla vielä taluteltiin poneja 30min, kun kuitenkin olivat vaan karsinoissa. Henu tuntui todella pirteälle ja energiselle :)

Sunnuntai 22.10

Kisa päivä. Herätys _taas_ ennenkuin kukko lauloi ja aamu talliin. Ponien talutusta taasen joku 20min, Henu oli ihan nuutunut (johtui varmaankin siitä, että oli jo tottunut "omiin" kavareihinsa, eikä jaksanut enää riekkua niille tai sit oli vaan niin aikanen aamu, et poika oli uninen) ;) ja sit aamupalalle.

Poneja alkoi saapua paikalle vaikka kuinka. Oli tammaa, jolla alla maitovarsa (ei tietenkään kisaannut ja ihmeteltiinkin miksi oli mukaan raahattu), oli mustaa, rautiasta, ruunikkoa, kirjavaa ja kimoa shettistä sekä hallakkoa, mustaa, ruunikkoa ym russia. Paljon poneja isoja, pieniä, hoikkia, lihavia, kaikenlaisia siis. Henukin alkoi päivän mittaan herätä ja kun myöhemmin vielä taluttelin häntä ulkona, oli jo pientä riehumista havaittavissa.

Ponikuskikin saapui paikalle ja lämmittelyt ym valmistelut alkoivat. Mun oli määrä laittaa Henu valmiiksi lähtöön 7 mennessä, kun Henu juoksi lähdössä 12. Laittelin ponia karsinassa kuntoon ja kärryt perään sitten käytävällä. Henu huusi, huusi ja huusi ja kun oli huutanut, huusi vähän lisää. Sain kärryt perään kuitenkin suht helposti. Kypärä päähän, piiska käteen ja kärryille istumaan, kun mun oli määrä kävellä ponin kanssa.

Vesa auttoi meidät ulos ja talutti vielä vähän matkaa. Pojalla taisi ola aikamoiset paineet, kun ei mitään muuta tehmy kun huutanut, pukitellut ja keulinut. Oli aivan kamalaa istua kärryillä kun toinen vaan loikkii ku sammakko kärryjen edessä. Onneksi Joni tuli pian ja pääsin pälkähästä.

Vesa talutti ponia sen aikaa jotta Joni pääsi hyvin kärryille. Kun Vesa päästi irti, poni rauhottui huomattavasti kun pääsi juoksemaan. Joni verkkasi varikolla hetken ja totesi, että pakko mennä radalle tekemään pari kierrosta, jotta saadaan liiat höyryt ulos. Henu kun ei keskittynyt lainkaan.

Radalla taas huudettiin vähänsen ja sit juostiin. Pari kierrosta ja hyvä tuli. Kysyin miltä tuntui ja tehdäänkö muutoksia ja vastaus oli "Mitään muutoksia ei tehdä, poni on jäätävän hyvä!" "Selvä!" totesin ja vein ponin talliin palautumaan ja pieni hymyn häive kävi naamalla, vaikka jännittikin ihan pirusti.

Päätettiin ottaa ponilta kärryt irti ja laittaa se seisomaan valjaat päällä karsinaan, kun aikaa ei starttiin enää niin paljoa ollut. Kun lähtö 10 starttasi aloin laittaa kärryjä perään. Pääsimme ulos ja kuului ihan kuin ambulanssin ääni. Joni lähti viimeistelemään Henua ja minä menin katsoman mitä oli tapahtunut.

10 lähdössä oli joku 7-vee russi potkinut kuskinsa kärryiltä alas siten, että kuskin jalka oli jäänyt toiseen jalkaramppiin kiinni ja hän oli raahautunut hyvän matkaa villisti laukkaavan ponin perässä, jalka kiinni kärryissä :/ Pahalle näytti ja kuulosti. Ambulanssi tilattiin paikalle ja minä juoksin kertomaan mitä oli tapahtunut ja päätimme viedä ponin talliin seisomaan siksi aikaa, että tyttö saataisiin hoidettua. Ambulanssia odotettiin varmasti joku 45min!! Ambulanssi kun ei ole Ruotsissa pakollinen ravien yhteydessä :(

Tyttö saatiin lopulta turvallisesti Piipaa auton kyytiin ja jälkeenpäin saimme kuulla, ettei tytöllä ole mitään hengenhätää ja että koko tapahtuma näytti pahemmalta kuin mitä oli. Onneksi näin.

Kun lähdöt pääsivät taas jatkumaan, Tuli Joni verkkaamaan vielä Henua, joka oli edelleen ihan hyväntuulinen, eikä mihinkään suuntaan hapan, kuten olisi ehkä jo voinut odottaa.

Kun startti tuli, minä olin niin hermona, etten kyenyt edes tupakkaa polttamaan ;) Lähtö tapahtui ja Henu sai ihan hyvän lähdön. Lasketteli toisena menemään ja kuoleman paikallakin melkolailla ensimmäiset 500m. Henu ohitti numeron 1 ja takaa tuli suunnilleen siinä kohtaa ohi yksi poni ja se poni olikin sitten ainoa, joka Henun ohitti. Eli kakkosena tultiin maaliin ja upealla ajalla 3.10!!!!! :)

Jälkeenpäin Joni kertoi, että oli luullut että heidät oli hylätty, kunnes varikkokaarteessa kuului "...C.X. Hercules toisena..." Siinä kohtaa oli kuullemmas vasta alkanut ajaa :D No samapa tuo, minä olen tähän erittäin tyytyväinen, oli meinaan muikeaa ilmettä munkin naamalla startin jälkeen :)

Team Nuutti, nappasi hyvät sijoitukset 2, 3, 4 ja 6 :)

Maanantai 23.10

Kotimatka sujui hyvin ja ponit olivat ihan pirteän oloisia kun ne otettiin Liedossa ulos autosta. Henu ainakin jaksoi vieläkin huutaa, eikä äänikään ollut laisinkaan mennyt :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.