IRC-Galleria

Lisätty matkaviestimestäMaanantai 30.04.2007 19:20

Murheilu, S2E02Maanantai 09.04.2007 02:12

18:43, 10,4 km, 333 kaloria. Huomenna toiset 333 niin tulee taas 666 täyteen.

Paino muuten tällä hetkellä 109 kg. Iltapaino ja koko viikonloppu ahmineena ja ryypänneenä mut kuitenkin. Tavoite vois nyt olla aamupaino 95 kg juhannusaattona. Saas nähdä, onnistuuko.

Gustavsonin JukkaLauantai 07.04.2007 05:15

On yli vitun voimaisesti paras urkuri!!!

WigwamLauantai 07.04.2007 05:04

Wigwam bittu on vaan ylivoimaisesti maailman paras bändi.

Ei lisättävää.

Murheilu, season 2, part 1.Perjantai 06.04.2007 16:15

Joo, tuli tossa oltua melkein vuosi lähes olemattomalla liikunnalla, onneksi lihoin vain 10 kg.
:----D

Ostettiin tossa kuntopyörä ja päätin ottaa tavoitteeksi vähintään 4x vko 666 kaloria (SATAN).
Ajelin nyt sen ekan kerran. 666 kaloria vastaa ysivaihteella (tossa on 18 vaihdetta) myöskin 21 kilsaa tai 44 minuuttia. Tietäkää se.

Roima kankkunenTiistai 20.03.2007 14:19

Vittu mulla on kauhee olo. Ei kantsis juosta dösään kankkusessa.

Paha karma?Maanantai 19.03.2007 19:45

Ei vittu, mun on pakko blogata tää juttu nyt koko kansalle, koska tää on vaan niin vitun uskomatonta.

Muutettiin siis syksyllä emännän kanssa tänne Vesalaan omakotitaloon. Tuli myös aika äkkiä huomattua, että täällä periferiassa olisi oikeasti sangen kätevää omistaa auto - toisin kuin kantakaupungissa, jossa olin asunut viitisen vuotta ennen tänne muuttoa.

No, tutun tutulla oli kaupan edukkaasti ikäisekseen siistissä kunnossa ollut, hyvin pidetty VW Golf. Ei muuta kuin kokeilemaan ja paalua tiskiin. Autossa ei siis ns. ikinä ollut esiintynyt perushuoltojen ulkopuolella olleita vikoja ja sen piti mennä katsastuksesta laakista läpi.

Sovittiin, että maksan auton vasta, kun se on katsastettu. Vein siis kärryn katsastukseen, ja ylläri ylläri, ei mennyt läpi. Selvitin läheisen huollon, mutta myyjä halusi, että veisin sen hänen tuntemaansa "halpaan ja hyvään" huoltofirmaan. Kerrottakoon muillekin, että kyseessä oli Matinkylän auto -niminen puulaaki.

Operaatiossa piti kestää päivä. Auton oltua huollossa ma-pe, hain sen pois. Puolet hommista oli tosin vielä tekemättä. Pakko oli kuitenkin päästä hautajaisreissulle, joten seuraavan viikon puolivälissä auto takaisin sisään. Auto luvattiin taas samana iltapäivänä. Lopulta huolto valmistui perjantaina. Yhteensä Golf oli siis sisällä 8 päivää - työ itsessään kesti yhteensä alle 3 h.

No, katsastus oli ja meni läpikin, ja olin vihdoin innoissani toimivasta autostani. Muutamaa viikkoa myöhemmin huristeltiin Helin kanssa Lahteen koiranäyttelyyn, kun puolimatkassa vitonen pomppasi pois päältä. Ajettiin auto varovasti lähimmälle huoltikselle ja käytiin tuttavan kyydissä siellä Lahdessa eestaas. Lopputulos: Golfin vaihdelaatikko käytännössä entinen, ei kannata korjata. Ajellaan siis pelkästään nelosella - se kyllä riittää Suomen nopeuksissa.

Seuraava onnenpotku iski, kun olin parkkeeraamassa autoa duunipaikan parkkihalliin. Kyydissä ollut Gravitas kommentoi, että "joo, hyvin mahtuu". Kaasua ja RUNTS. Kunnon lommo kylkeen. No, se ei menoa haitannut onneksi, vanha auto kuitenkin kyseessä.

Aikaa kului jopa kuukausi ja tultiin marraskuun alkuun. Lähdettiin Golfilla hakemaan meille toista koiraa, Kainoa, Lahden takaa. Oli talven siihen mennessä kylmin päivä, muutama aste pakkasta ja maisemat kuin postikortissa... paitsi yhtäkkiä ne lakkasivat näkymästä, kun tuulilasi huurtui umpeen ja auton sisälläkin alkoi olla sangen viileä keli. Niin viileä, että piti pistää hanskat käteen. Selvittelyä, käy ilmi, että lämmityssysteemi vuotaa. Uudet nesteet sisälle ja toimii, mutta litkua saa lisätä vähän jatkuvasti. Sama juttu öljyjen kanssa. Pakkasten tultua myös pelkääjän puolen ovenkahva jää käteen. Totean, että nyt saa riittää ja auto menee vaihtoon.

Isi lupaa lainata rahat ja uusi potentiaalinen kulkupeli löytyy lohjalaisesta autokaupasta. Mennään faijan kanssa paikanpäälle ja koeajetaan vm. 2000, vähän (88000 km) ajettu Toyota Yaris Verso, vieläpä paremmalla Sol-varustelulla. Kaara on huollettu säännöllisesti ja edellinen omistaja vaikuttaa reilulta & rehdiltä kaverilta. Koeajolla vehje tuntuu suorastaan luksukselta Golfiin verrattuna. Faija tinkaa: Golfista saadaan 1300e hyvitys (maksoin 1400 - eli aika hyvin siihen nähden) ja mukaan vielä tuliterät nastarenkaat alla olevien kitkarinkuloiden tilalle.
Tehdään kaupat.

Ajellaan Helin kanssa Lohjalla kauppaan. Kaupan parkkipaikalla huomaan, että auto onkin spekseistä poiketen Linea Luna -mallia, siis halvemmalla varustelulla. Käytännön eroja: kasettisoitin CD:n tilalla, vähemmän airbageja, ei sähköikkunoita. Pientä, selvitellään myyjän kanssa ja saadaan 500e lisää alennusta hinnasta, ihan jees. Lisäksi huomaan, että keskuslukitus toimii takaluukun osalta satunnaisesti, välillä siis toimii ja välillä ei.

Seuraavana yönä meillä käy kotona eteisessä varas, joka vie huoltoavainta lukuunottamatta kaikkia Yarpan avaimet. Hätävilkut vilkkuen Toyota Itäkeskuksen huoltoon, jossa vaihdetaan autoon lukot. Vakuutusyhtiö lupaa korvata viulut. Pari viikkoa myöhemmin tulee kuitenkin kirje, jossa todetaan, että korjaustoimenpiteet ovat kovasti liioitellut ja että he korvaavat pelkästään kaksi kadonnutta avainta.

Lukkorempan valmistuttua ajan Yariksen Lohjalle uusien renkaiden vaihtoa varten. Homma sujuu näppärästi ja käy ilmi, että uudet renkaat ovatkin paremmat kuin mitä oli luvattu, hienoa! No, ei tässä mitään. Pari päivää myöhemmin Heli ajaa kotipihalla vuokraisännän ansiosta siellä lojuvissa laudoissa sojottavaan naulaan. Eipä muuta kuin vararengas alle ja rengasliikkeeseen, eipähän tarvitse muuta kuin kympin maksavan paikkauksen. Tai siis olisi tarvinnut, jos naula ei olisi ollut juurikin siinä kohdassa renkaan pohjaa, josta sitä ei vaan voi paikata. 0,5 cm oikealle, niin reiän olisi voinut paikata. 0,5 cm vasemmalle, niin reikää ei olisi tullut. Eipä siis muuta kuin uusi rengas alle. Laskukin on säälittävä, 100e. Vakuutusyhtiöstä soitellaan samoihin aikoihin uudelleen ja todetaan, että lukkoremontti menee sittenkin vakuutuksen piikkiin. No, onneksi se 2000e potentiaalinen menetys ehti vituttamaan vain pari viikkoa.

Kurakelit iskivät joulun jälkeen ja vien auton läheisen huoltoaseman pikapesuun, jota olin käyttänyt pari kertaa aiemmin hyvällä menestyksellä. Tällä kertaa kuitenkin huonommalla: vasemman takarenkaan edestä irtoaa koristelista. Vaikuttaa simppeliltä korjata, mutta vaatii kuitenkin sen, että auto saadaan nostettua ylös parin ruuvin kiinnittämistä varten. Koristelista pyörii takaluukussa pari viikkoa, sen jälkeen auto menee taas Lohjalle tällä kertaa reistaavaa takaluukun keskuslukitusta ja vähän myöhemmin hajonneen lämmityslaitteen ilmansuuntaimen säätimen takuuhuoltoa varten.

Lista paikallaan, keskuslukitus toimii, lämppärikin pelittää ainakin toistaiseksi. Auto on kuitenkin taas pesun tarpeessa ja tällä kertaa edelliskerrasta viisastuneena päätän viedä sen duunipaikan parkkihallin käsinpesuun, se ei edes maksa kuin pari eskoa enemmän kuin pikapesu.

Lähden duunin pihalta kiiltelevällä, ehjällä autollani. Hienoa! Viikonloppuna kuitenkin huomaan, että takaluukun lukko toimii jälleen about yhtä luotettavasti kuin aiemmin. No, pientä kuitenkin sen rinnalla, että maanantaina totean unohtaneeni toiset avaimet parkkihallin pesulaan. Kysyn avaimia sieltä. Selvittelyn jälkeen käy ilmi, että he laittavat rutiiniluontoisesti avaimet aina pestyjen autojen katolle. Unohtivat vaan sanoa asiasta meikäläiselle, joten toinen avain ja keskuslukituksen kauko-ohjain ovat siis kadonneet. Rules!

Viime perjantaina ajelin Mäkelänkatua, kun kojetauluun syttyy moottorin merkkivalo. "Vie auto huoltoon", ohjeistaa manuaali. Ei muuta kuin varaamaan aikaa ja tällä kertaa saankin värkin näppärästi Toyota Itäkeskuksen merkkihuoltoon heti maanantaiksi, siis täksi päiväksi. Pirssi sisään aamulla ja iltapäivällä soi puhelin, että homma kunnossa. Hienoa! Pyysin samalla vaihtamaan lämmityslaitteen vaijerin ja tsekkaamaan takaluukun.

Haen auton. Takaluukun "vikaa ei ole saatu toistettua", mutta muuten kaiken pitäisi olla kunnossa. Paino sanalla pitäisi: lämppärin säädin on jälleen jumissa.

Vittu, mä en tiedä itkeäkö vai nauraa tälle hommalle enää.

HuijaustaKeskiviikko 14.03.2007 23:25

Edellisestä merkinnästä poiketen 3.3. keikka siirtyikin ylihuomiselle, eli siis: tänä perjantaina, 16.3., Pin Ion, Edward ja The Columbus Circle täyttävät Club Volumen (Pohjoinen Rautatienkatu, Kauppatieteiden Ylioppilaiden talo) ehdalla rokkenrollilla. Jotta tulkaapa sinne, riipaskaa kova känni ja bailatkaa rajusti. Liput vissiin 4e.

Saattaapi olla, että tämä on viimeinen tilaisuus nähdä Pin Ion tällä kokoonpanolla.

Keikkaa pukkaaMaanantai 26.02.2007 14:49

Tulipa akuutisti toinenkin veto tälle viikolle, eli Pin Ionia olisi tarjolla kahteen otteeseen:

Huomenna 27.2.2007 soitamme olutravintola Bruuverissa Kampin Keskuksessa pari settiä alkaen klo 20:00. Luvassa sellaisiakin biisejä, joita ei ole hetkeen soiteltu + pari uutta coveria. Tarjolla myös erinomainen valikoima olutta!

Ensi lauantaina 3.3. olemme Edwardin ja jonkun kolmannen bändin kanssa Club Volumessa pitkästä aikaa kunnon rokkikeikalla. Soittovuoromme on viimeisenä, eli tuskin ennen 23:30. Tulkaapa sopivassa perskännissä diggailemaan!

+15 cTorstai 15.02.2007 09:35

Nähtävästi 2000 litraa lämmitysöljyä kuluu viidessä kuukaudessa ja täällä on +15 c sisällä. Kohta hakemaan kanisterilla hätätäydennystä huoltoasemalta.

Herää vaan kysymys, että toimiikohan toi tekniikka ihan kuten kuuluu? Lisäksi tän talon eristykset ovat lähinnä huono vitsi. Jos uskoisin asuvani tässä useamman vuoden, tilaisin samantien myös öljypolttimelle huollon, pari sähköpatteria tiloihin, joissa ei lämmitystä ole, vaikka syytä olisi (eteinen ja vaatehuone) sekä jonkun asiantuntijan eristämään ikkunat ja ovet uusiksi. Vetää vähän.

Omakotiasumisen ihanuuksia.