IRC-Galleria

VitutusTiistai 22.01.2008 20:48

Vituttaa niin ettei veri kierrä. Saatana.

Sairaslomalla tapahtuuMaanantai 21.01.2008 00:25

Jep, tulipa vietettyä viikko saikkua. Ja täytyy sanoa, että paikoitellen aivan hirvittävästä olosta huolimatta, se teki kyllä hyvää myös henkisesti. Elokuun jälkeen ei ole kunnolla tultua lomailtua - joulunpyhätkin menivät miten menivät.

Nyt tuntuu siltä, että energiaa riittää mihin tahansa. Tässä loman aikana olen saanut aikaiseksi mm. seuraavaa:

- 150-wattinen putkivahvistin bassokäyttöön - testattu treeneissä, ihan helvetin hyvä (tää siis tuli tehtyä tyhjästä valmiiksi asti parin päivän aikana)
- Virtalähde Rhodesin etuasteelle - nyt toimii taas stereotremolo
- Pariin efektipedaaliin uudet virtaliittimet
- Vm. 1960 stereoputkivahvistimeen uusi virtalähde ja perushuolto (vielä pitäis putket vaihtaa). Tää olis muuten mahdollisesti myynnissä uusilla putkilla sanotaanko 600 euron hintaan, kiinnostuneet kertokoon :)
- Leslieen uudet pääteputket ja diskanttielementin puhdistus ja säätö
- Pesukone pois nurkista pyörimästä Ernolle
- Uusi lamppu soittohuoneen kattoon - nyt näkee uruttaa!

Olinkin jo pitkään kaivannut aikaa, että ehtisi olemaan ihan keskenään ja hoitamaan noita pitkään seisoneita elektroniikkaprojekteja eteenpäin. Olen tyytyväinen.

Nyt vois syödä vähän ja sitten mennä nukkumaan.

Ps. Olen laihtunut kuun alusta n. 4 kg. Viinaa ei tee mieli ollenkaan?

Voi helvettiTorstai 17.01.2008 03:50

Yritin mennä nukkumaan tunti sitten ja takaakseni helpon nukahtamisen, päätin olla ottamatta teetä.

Oli pakko nousta keittämään sitä teetä kuitenkin. Sattuu niin saatanasti keuhkoihin, että yskiessä tulee vedet silmiin ja on pakko purra huulta, ettei huutaisi. Ei vittu.

Lääkäri määräsi antibioottikuurin "jos oireet jatkuvat". Ratsasin lääkekaapin ja löysin sieltä Helin perintönä korkkaamattoman Kefexin-latingin. Kiitos, Heli, kiitos. Heitin ekan napin huiviin samantien. Vittu ihan sama, en mä kuole siihen, jos syön antibiootteja vaikka tää ei olisikaan keuhkoputkentulehdus. Sen sijaan jos tää on se, niin haluan siitä eroon välittömästi.

Ei perkele.

PerseestäMaanantai 14.01.2008 20:14

Jep, kylläpä on perseestä. En ole ollut kipeänä melkein vuoteen ja olin totaalisesti unohtanut että miten vittumaista on se, kun ei jaksa yhtään mitään, joka paikkaa särkee, on kylmä ja väsyttää. No, kauanhan tässä selviskin ilman flunssaa, vaikka se tuntui olevan duunissa jo kaikilla muilla.

Kävisin myös torstaina ja lauantaina uimassa. Matkaksi on vakiintunut 2 km putkeen vedettynä. Aikaa tähän kuluu melko tarkkaan 45 minuuttia. Voisi ehkä pidentää tuota pikkasen, niin että operaatio kestäisi tasan tunnin. Perkele, huomenna vaan ainakin jää uiskentelut väliin.

Eilen rakentelin pitkästä aikaa putkivehkeitä. Pitäisi synnyttää Markulle bassonuppi. Projekti on ollut jäissä pitkään, mutta lähestyvät levysessiot edellyttävät kingiä soundia parin viikon sisällä, joten ei muuta kuin kolvi käteen. Kasassa on tähän mennessä virtalähdeosio ja kaikki nihkeät ym. poraus jne. hommat on jo suoritettu. Toisin sanoen jäljellä on mukavin osuus: itse signaalitien kasaaminen.

Viikonloppuna oli Tarun (vadelma) koira hoidossa. Ruuti on 3 kk vanha whippetpoika. Aika ällöttävä vaan riiviömäinen. Yritettiin katsoa Karin kanssa leffoja, mutta hommaa hieman häiritsi pieni musta otus joka yritti järsiä mm. kaukosäätimiä, sormia ja tietysti popcorneja ja lisäksi yritti kaivautua sohvan sisälle. Jep.

Eipä tässä kai sen kummempaa. Vittu kun väsyttää.

MurheiluaTiistai 08.01.2008 23:44

Mitäköhän tässä on muka tapahtunut.

Lauantaina kävin heti aamusta polskimassa pari kilsaa, sen jälkeen tsiigaamassa Markun kanssa Tali-Ihantalan (joka sivumennen sanoen oli mielenkiintoinen ja hienosti tehty historiakuvaus ilman keinotekoista ihmissuhdejuonikuviota - sen sijaan panssarivaunuja ja lentokoneita oli runsaasti!) ja vielä rokkaamasssa treenikämpällä.

Tuli hankittua viikonloppuna myös uusia soittopelejä ja myytyä vanhoja. SCI Pro-One lähti matkoihinsa ja "romukuntoinen" Yamaha CS-15, jonka remontoimiseen meni sunnuntaina pari tuntia, tuli taloon. Petrin kanssa soiteltiin ja tsiigailtiin leffoja.

Sunnuntai-iltana tänne muutti n. kuukaudeksi punkkaamaan velipoika (niidel) joka tuli duuniin Helsinkiin. Saas nähdä, miten tuota sietää samoissa nurkissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Toistaiseksi ei ole kummaltakaan mennyt hermot. :D

Tänään on ollut V-käyrä lähellä maksimia. Loma meni niin perseelleen, että duunit stressaavat aivan älyttömästi. Tilannetta ei todellakaan paranna se että olen kohta ollut kuukauden erossa Laurasta, joka on reissussa Dominikaanisessa. Eikä varsinkaan se, että se on siellä vielä melkein kuukauden. Iltapäivällä alkoi hermot kiristymään siihen malliin, että kun en voinut kiskaista akuutteja vitutusjurreja, niin oli pakko lähteä uimaan. Jotain ilmeisesti on jo nyt tapahtunut, koska kahden kilsan uiminen ilman ainuttakaan taukoa ei tuottanut minkäänlaista ongelmaa ja lisääkin olisi vielä jaksanut. Aikaa tuohon kului tasan 45 minuuttia.

Kävin äsken vaa'alla ja painan yli puoli kiloa vähemmän kuin sunnuntaina. Joskin tuon ostamani vaa'an mittaustarkkuus on jotakuinkin surkea. Vaan vaikuttaa lupaavalta.

Idän ihmeitäLauantai 05.01.2008 03:09

Tänään tapahtunutta: legendaarinen äänittäjä-tuottajamme, vuoden Suur-Keuruulainen, Aku Rannila soittaa ja ilmoittaa nähneensä muusikoiden.netissä "venäläisen moogin" myytävänä. Valitettavasti kalastuskilpailun voittorahoja ei kuitenkaan ole enää jäljellä, joten Aku ryhtyy haasteelliseen tehtävään, nimittäin allekirjoittaneen ylipuhumiseen ko. laitteen ostoon. Lähes mahdoton tehtävä on ohi lauseen "mitäs jos ostaisit tuon ja myyt mulle jos et tykkää" jälkeen.

Mailaan härveliä myyvän tahon sähköpostiosoitteeseen ja muutaman hetken kuluttua puhelin soi. Langattomuuden päästä löytyy tiettävästi yksi niistä harvoista suomalaisista, jotka ovat oikeasti lyöneet rahoiksi pelkästään rallien teolla, mies mm. Nylon Beatin takaa, siis Risto Asikainen. Olen ollut ensimmäinen TOM-1501-nimellä kulkevaa "moogia" kysellyt henkilö, ja se on päätetty myydä allekirjoittaneelle.

Töiden jälkeen otan mukaan roudariksi Petran ja kaahaamme Asikaisen studiolle Vallilaan. Melkoinen kompleksi se onkin, härveliä on niin maan saatanasti. Pikaisen arvion mukaan pelkästään tarkkaamon räkeistä löytyy yli vanhan miljoonan arvosta äänensotkentahärveleitä.
Asikainen osoittautuu rennoksi äijäksi, jonka kanssa on hauska turista musavehkeistä. "Moog" on jo esillä ständillä ja sitä pääsee samantien testaamaan. Yllätys yllätys, kyseessä ei kuitenkaan ole mikään soolosyntikka vaan ehta viulukone - vaan perkeleen hyväsoundinen, joten kaupat syntyvät hujauksessa. Etenkin, kun kaupantekijäisiksi Asikainen heittää mukaan myös K&M:n asiallisen synaständin.

On aika viedä roudari himaansa ja sen jälkeen mahdollisia tutkia uhmaten hurauttaa kotiin. Ei muuta kuin Tomppa ständille ja kokeilemaan. Vitutuksekseni huomaan, että yksi ääni haluaa jatkuvasti soida, vaikka ko. kosketinta ei painettaisi. Johan on perkele. Muutamaa tuntia myöhemmin olen merkittävästi viisaampi: paljastuu, että TOM-1501 on aitoon neukkutyyliin ei suinkaan omaa insinööritaitoa esittelevä laite vaan ehta kopio italialaisesta 70-luvun Crumar Multiman S -viulukoneesta. Viisivuotissuunnitelmat ovat kyllä olleet hienoja, koska Tomppa on kuitenkin kondensaattorien päivämääräleimoista päätellen valmistettu vasta 90-luvulla.

Crumarin ja Tompan skemoja tutkien ja miettien totean yhden ko. häiritsevään ääneen liittyvän diodin olevan oikkarissa. Siitä huolimatta, että yleismittari näyttää kyseisen osan olevan ehjä. Uhkarohkeasti kaivan sivuleikkurit esiin ja napsaisen diodin piirilevyltä helvettiin. Ja kas, johan soi taas viulut kauniisti. Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Jotta pääsisin joskus taas ryyppäämään, niin en ole tänään syönyt juuri mitään (lounasta Juuressa ja himassa puuroa) ja huomenna menen taas uimaan.

Ps. Eikö tullutkin ihan kohtuullinen markkuhalis-pastissi?

persoonallisuus TestiPerjantai 04.01.2008 10:24

Määki tein.

Olet mieleltäsi avoin, sinulla on mielikuvitusta, olet huolehtiva ja ulospäin suuntautunut. Ihmistyyppisi nauttii elämän suuren näytelmän seuraamisesta, ja pohtii mielellään ihmisten motiiveja ja tarkoituksia. Kaltaisellesi ihmiselle mikään asia elämässä ei ole merkityksetön. Siksi toisten ihmisten mielestä saatat toisinaan olla liian varuillasi, herkkä tai epäluuloinen. Olet valloittava, karismaattinen ja nerokas supliikki-ihminen. Olet lahjakas moniosaaja, ja voitkin menestyä useilla alueilla elämässäsi. Sinua stressaavat ammatit, joissa on selvät säännöt ja toimintaohjeet ”tee tämä tällä tavalla.” tai joissa vaaditaan logiikkaa, faktoja ja yksityiskohtia. Ihmistyyppisi ei jaksa keskittyä kauaa samaan asiaan, ja monet mielenkiinnon kohteet saattavatkin vahingoittaa menestystäsi pitkäjänteisyyttä vaativassa työssä. Parhaiten sinulle soveltuvat ammatit, joissa voit aloittaa projekteja ja sitten innostaa toisia saattamaan ne päätökseen.

Breaking news? :D

Parempi elämäTorstai 03.01.2008 21:32

Lienee aika avata blogi vuodelta 2008 allekirjoittaneenkin puolesta.

Tammikuu on perinteisesti ollut allekirjoittaneella tipaton jo vuosia ja niin nytkin, 7. kertaa peräkkäin. Raivoisaa juopottelua lukuisista eri syistä sisältäneen syksyn jälkeen alkoi tuossa jo aiemmin kehkeytymään ajatus, että josko sitä laajentaisi alkoholittomuutta hieman pidemmällekin kuin pelkästään tammikuun ajaksi.

Juopottelutaukoon on syitä lähinnä kaksi. Kankkusessa tuhrautuu aikaa aivan helvetisti, ja hommia olisi niin paljon, ettei ehdi tekemään millään. Toisekseen parin vuoden aikana on taas tullut kerättyä kiloja sen verran reippaasti, että verenpaine on noussut ja suvussa on hieman taipumusta tälle muutenkin. Ja kyllähän se vituttaa myös, että tuntuu siltä, että vuosi sitten ostetut releet hieman ahdistavat.

Näinpä lopullinen päätökseni onkin seuraava: Matin suuhun ei alkoholia lirahda, ennen kuin paino on tippunut alle 90 kilon. Tällä hetkellä se lienee jossain 105 kg paikkeilla. Pitänee ostaa vaaka.

...no pari poikkeusta: Jos on ns. ilmaisen viinan bileet, voi juopua. Samaten kännit saapi vetää yllä mainituista tavoitteista riippumatta silloin, kun Pin Ionin levytyssessiot valmistuvat. Levynjulkaisukeikka olisi tarkoitus soittaa toukokuussa, ja tavoitteeseen pääseminen sitä ennen on kaiketi realistista, joten silloin voipi taas aloittaa rappiollisen rokkarin elämän.

Jotta pääsisin joskus taas ryyppäämään, kävin äsken uimassa kaksi kilometriä.

Viestintäjohtajan lomaMaanantai 31.12.2007 04:25

Olen nyt ollut viikon lomalla.

Pe: Ajatuksena oli, että lähtisin vähän aikasemmin pois. No, teen duunia 7-20.
La-su: Kärsin jouluostosruuhkassa, teen musaa ja juopottelen, olen krapulassa.
Maanantai: Jouluaatto. Tunkkaan noin neljä tuntia Galtsua ja puhun puhelimessa.
Tiistai: Tunkkaan Galtsua satunnaisin väliajoin.
Keskiviikko: En tunkkaa Galtsua, enkä itseasiassa juuri mitään. Olen kännissä!
Torstai: Käyn viemässä pari serveriä konesaliin ja kytken ne verkkoon ja sähköihin. Olen kännissä!
Perjantai: Korjaan Hammondia koko päivän, olen kännissä!
Lauantai: Kauhia olo. En pysty tekemään mitään.
Sunnuntai: Tunkkaan koko päivän mailiserveriä. Illalla käyn konesalilla arpomassa.

...lomailinko mä vai en?

LuettuaKeskiviikko 26.12.2007 01:25

Tulipa kahlattua sitten melkein yhdeltä istumalta joululahjaksi saatu uusin Ilkka Remeksen (tai mikä äijän oikea nimi nyt olikaan) tuotos läpi. Itse romaani oli perinteiseen tyyliin äärimmäisen koukuttava eikä siitä sen enempää (suosittelen lukemaan), mutta ehkä kaikkein mielenkiintoisinta eepoksessa oli liitteenä olleet historialliset selvitykset asioista, joita romaanissa käsiteltiin fiktion kautta.

Tiesitkö esimerkiksi seuraavia asioita:

- Amerikkalaiset ensimmäisenä kuuhun vienyt raketti oli saman saksalaisasiantuntijan suunnittelema, joka suunnitteli V2 -raketin, jollaisia lennäteltiin mm. Lontooseen toisen maailmansodan lopulla
- Samat ukot olivat jo tuolloin suunnitelleet mannertenvälisen ohjuksen, jolla Saksalaiset olisivat saaneet jysäytettyä ydinlatauksen New Yorkiin
- Ja ydinpommikin oli jo melkein valmiiksi suunniteltu
- Keskitysleirivangeilla ihmiskokeita tehnyt gubbe mm. suunnitteli avaruuspuvut tuolle aiemmin mainitulle kuulennolle

No, ei tässä mitään:

- USA:ssa suoritettiin 40- ja 50-luvuilla ihmiskokeita radioaktiivisilla aineilla
- Suomessa (olikohan nyt 50- vai 60-luvulle asti) ja Ruotsissa (vuoteen 1975 asti!) kastroitiin ihmisiä siksi, että haluttiin estää tiettyjen geenien periytyminen!

Ee hele. Ehkä joku muu tiesi nämä jutut jo aiemmin, mutta itselleni olivat kyllä hämärän peitossa aiemmin.