IRC-Galleria

nemo-5

nemo-5

mies jota äitisi suositteli

Kamat pakattu, reissu edessäPerjantai 29.06.2007 03:18

Huomenna ohjelmassa aamulla visiitti kyttikselle hakemaan uusi passi. Sen jälkeen edessä uusien aurinkolasien osto, piipahdus handeliin ja sitten Lidliin lastaamaan auto pullolleen ruokaa. Seuraavaksi kahden kaverin nouto ja sitten nokka kohti Hankoa. Saas nähdä miten saadaan autoon mahtumaan kolmen jätkän isot rinkat, pari läppärilaukkua, yksi perämoottori (unohtui viedä se veneeseen ennen kuin vene oli jo lähtenyt stadista) pari kaljalavaa, joku 15 muovikassillista ruokaa ja lopuksi vielä kolme äijää :) Onneksi on kaverin farkkuvolvo alla.

Hangossa kamojen kanto autosta veneeseen ja rinkkojen & kassien purku ja asettelu ympäri venettä (varmaan =2h urakka). Illallinen nautitaan varmaankin Hangon Classic Pizzassa jonka jälkeen ohjelmassa varmaan 'piipahdus' Q-Klubilla jossa huomenna kait puikoissa Mr. A. Jotkut sällit pyörittävät kuulemma vanhan Joonatanin tiloissa kyseistä klubia ja ainakin viikonloppuisin ihan nimideejiitä soittelemassa.

Lauantaina kun silmät aukeaa ja aamupala on syöty, on tarkoitus tempaista köydet irti ja suunnata kohti Kööpenhaminaa. Ensin nokka kohti Gotska Sandöniä josta sitten Gotlannin länsirantaa alaspäin. Länsipuolella on todennäköisesti aika paljon vähemmän rahtilaivoja ja tankkereita. Gotlannin jäätyä taakse on seuraava kiintopiste Utklippan niminen saari johon ajattelimme pysähtyä jos vaan kuljemme joskus päiväsaikaan siitä ohitse. Pikainen saarikierros (se ei todella kestä kauaa, saari on niin skidi ettei se edes näy Google Earthissa :) ja matka jatkuu kohti Köpistä. Köpiksessä sitten juhlintaa pari päivää. Seuraavaksi yksi kavereista lähtee himaan ja saamme tilalle toisen kaverin vaimon, skidin ja appiukon. Voi muuttua läpän heitto hieman toisenlaiseksi kuin alkumatkasta :) Köpis-Göteborg väliä emme ole vielä suunnitelleet, tehdään se sitten Köpiksessä. Silloin ei onneksi ole tuollainen hoppu, voi pysähdellä enemmän.

On kyllä todella kiva päästä pitkästä aikaa taas matkapurjehtimaan. Tänä kesänä takana pelkkää kilpapurjehdusta + treenejä, ei varmaan kertaakaan yli 5h veneessä :). Jotenkin avomerellä on vaan sellanen oma fiilis kun ei näy kuin ulappaa... Tosin tuolla nyt näkyy varmaan laivoja ruuhkaksi asti ja jos vaan säät suosii niin aika usein on manterekin näkyvissä. Tyynellä merellä näimme 7 vuorokauden ylityksellä yhden laivan! Ainoa mitä sen lisäksi näkyi, oli lentokaloja silloin tällöin. Edes lintuja ei ollut kun olimme niin keskellä ei mitään. Siinä oli rauhaa kelailla juttuja ja lueskella.

Valitettavasti sää näyttää lähivuorokausina vähän sellaiselta että todennäköisesti sadekamoille on käyttöä... :(

Hiio-hoi ja rommia pullo!

Kamojen pakkausTorstai 28.06.2007 23:57

Pakattavien kamojen lista on nyt valmis. Seuraavaksi kaikkien kyseisten kamojen etsiminen, ja rinkkaan tunkeminen. Rinkka on kyllä loistava keksintö! Matkalaukkuja olisi todella mukavaa säilyttää veneessä. Tai no, jos ne pitäis vettä ni voishan niitä aina hinata :)

KauppalistaKeskiviikko 27.06.2007 17:04

2,5 kg jauhelihaa
2,5 kg kanasuikaleita
2 purkkia lihapullia
3 pakettia riisiä
2 kg pastaa
2 kg perunoita
20 sipulia
5 valkosipulia
1 paketti lihaliemikuutioita
1 paketti kanaliemikuutioita
5 litraa tuoremahua
9 litraa kivennäisvettä
8 levyä suklaata
10 säkkiä karkkia
2 pussia sokerikorppuja
3 rasiaa suolatikkuja
1 litra maitoa
1 paketti näkkileipää
8 pussia ruis- tms. tummaa leipää
2 pakettia oivariinia
10 pakettia erilaisia leikkeleitä
2 kg edamia
6 kurkkua
15 tomaattia
25 banaania
2 sitruunaa
4 boksia pussikeittoja
2 pakettia pekonia
3 kartonkia rösöä
6 litraa punkkua
2 lavaa olutta
1 litra giniä
3 litraa tonickia
1 litra rommia

Ei taida mahtua ihan kahteen muovikassiin...

Noilla 3 äijän tulisi elää 6 pv merellä. Jos loppuu ruoka niin silloin ajetaan maihin hakemaan lisää :)

Kesäpäivä #1. Pankaa paremmaksi.Tiistai 26.06.2007 01:34

Noniin.... tänään on jo puucee maalattu, saunan ovi korjattu jne.... perus kesää. Sauna lämpiää, nyt on aikaa kertoa lomapäivä nro 1 tarina... Tämän päivän tarinaan kuuluvat minä, eli IsoVeli (V), PikkuSiskoni (S), siskoni työnantajayritys (C), kaksi vakutusyhtiötä - siskoni auton vakuuttaja (A) ja paikka jossa omat vakuutukseni ovat (B). Lisäksi joku vi*un landecity (X), en tiedä onko kaupunki vai kunta. En välitä. En mene toiste. Paska mesta.

Kävin tänään päivällä hakemassa landelle uutta varaston oven lukkopesää kaupungista (X) koska varastoa ostettaessa annettiin aikoinaan mukaan väärät avaimet jotka eivät tietenkään sopineet (!) oven lukkoon. Vi*un landet!

Sain asiani hoidettua tässä persreikäcityssä (X) ja sain uuden lukkopesän ilman korvausta. Marssin uuden lukon saatuani tyytyväisenä uusi lukkopesä kädessäni siskoni (S) autoon. Siskoni (S) sai upouuden työsuhdeauton tammikuussa. Hän lähti 3 pv sitten kuukaudeksi lomalle Australiaan ja jätti autonsa minulle. Purin lukkopaketin autossa, tarkastin että kaikki oli siellä (kaupungin/kunnan X tyyppeihin ei ole luottamista) ja laitoin pakin päälle. Peruutin viistoparkista ulos kadulle kuten aina ennenkin. Ainoa erotus edellisiin kertoihin oli se, että kuskin takana oleva sivuikkuna räjähti sisään. Vitullinen säikähdys, hetken ihmettely (lähes kakka byysassa säikähdyksen takia) ja sitten toteaminen että takasivuikkunan kohdalla on joku vitun valotolppa.

PERUUTIN PUOLI AUTOA PÄIN JOTAIN VI*TUN TOLPPAA!!

Nousin autosta ja totesin että onneksi ei tarvitse vaihtaa 'kuin' puoli kylkeä 5kk vanhasta autosta.

Ainoat osat jota ei tarvitse vaihtaa ovat vasen etuovi sekä vasen etulokari. Muuten menee kaikki kyljestä uusiksi. Teippasin ikkunan jollain muovilla umpeen ja ajoin landelle. Vitutti. Join konjakkia. Vitutti silti.

Seuraavaksi vuorossa (tuhannen vi*un huudon jälkeen) soitto siskoni autosta löytyneeseen vakuutusyhtiöön (A). Vakuutusyhtiö otti chillisti. Ilmoitti että kaikki ok, aja auto huoltoon kunhan vaat saat luvan auton omistajalta eli siskoni (S) työnantajalta (C). Soitto siskoni (S) työnantajalle (C) tuotti epälupaavan tuloksen. "Jos annamme vahingon mennä kaskosta, putoaa firmamme bonukset kahdeksi vuodeksi ja se näkyy suoraan firman tuloksessa koska kulut kasvavat... Voit siis joutua maksamaan kaiken itse..."

Vitu**ista kiroamista.... ihmettelyä.... Luuri kiinni. Konjakkia ja kaljaa. Kohta tulee soitto siskoni
(S) työnantajalta (C) joka oli jutellut heidän yhtiön (C) vakuutusmeklarin kanssa. "Koitappa saada kulut menemään sun (V) omasta vakuutusyhtiöstä (B) , kai sulla joku koti-, matka- tai vastuvakuutus on...". No on tietty. Soitto omaan vakuutusyhtiöön (B) jossa ensin yhteys vastuuvakuutukseen. Sieltä ilmoitettiin että "koska auto on luovutettu käyttöönne, raukeaa vastuuvakuutus kohdan 4.2 mukaan...". Seuraavaksi yritys että "Entäs kotivakuutus?". "Ei käy, koska kotivakuutus ei korvaa muualla vakuutettuja esineitä" (=autoa!). Sitten vielä viimeisenä yritys matkavakuutuksesta (koska olen landella yli 50km päässä kotoa eli matkavakuutus on voimassa). Sieltä taas ilmoitettiin että "Auto ei ole suoranaisesti mikään matkatavara..." ja tämän takia matkavakuutuskaan ei korvaa. Näin siis vakuutusyhtiöni (B) jätti minut (V) oman onneni nojaan. Toistaiseksi se on aina ollut hyvä yhtiö (B), kaikki on pelannut enmmän kuin hyvin. Nyt onni on ehkä kääntynyt... Tällä kertaa maksajaksi joutuu ehkä peruutuskyvytön isoveli (V).

Seuraavana vuorossa oli taas soitto siskoni (S) työnantajalle (C) ja sopimus että soitan huomenna stadiin palattuani ja kustannusarvion saatuani että mitäs tehdään. EI TODELLAKAAN NAURATA. Voi tulla vi*un kalliiksi.

Siskoni (S) työnantaja on asianajajatoimisto jota vastaan järjestelmäasiantuntijan (V) on tunnetusti hyvä taistella jollain säälittävyyspointilla. En (V) osaa mitään kieroja lakitekstejä niin kuin te!!! Antakaa armoa... Pliiiiiiiiiiis! Olen sentäs ajanut 14vuotta autoja ilman kolhuakaan. Alla varmaan 100 (?) eri autoa + ehkä joku ~20 isoa jäteautoa (aina kun AKT:n vellipersepullakuskit lakkoilee niin tosi nörtit ajaa paskaa kaupungilla Helsingin pelastamiseksi).

VITTU!!

Nyt olen syönyt, sauna on lämmin ja on konjakkia, punkkua ja bisseä. Taidan mennä sinne saunaan. Katsotaan huomenna uudestaan.

ps. Sisko (S), jos luet tämän (?), niin älä ole hädissäsi. Soita mulle, kaikki on hyvin. Autosi odottaa sinua ehjänä lentokentällä nöyrän kuskin (V) kanssa kun palaat.


-V-

edit: tässä kuva: nemo-5

LandellaLauantai 23.06.2007 22:55

Eilen mökki täytti 40v ja sen takia oli iso ilotulitus :D Tällä hetkellä sauna kuumana ja vihta tehtynä, kohta löylyihin ja uimaan. Sen jälkeen varmaan grillausta yms. landetouhua.

Tänään jo kahdet päikkärit takana :)

-kesämies-

ps. saa tulla kylään. tiedätte numeron.

Oodi viinille...Perjantai 22.06.2007 07:07

....laaaaaddddaaaadiiiiiiddaaadiaddaaaaaaaaaaaaa.

Jes.

Viisasten juoma.

Go. Go.

I rock.

You not.

Bläää bläää, vinkkuuu ja rösöö.

Nyt se on jo alkanut - LOMATorstai 21.06.2007 21:58

Ekat päikkärit takana! :D Lomalla PITÄÄ nukkua päikkäreitä! Niiiiiiiiin siiiiistiiiiii!

ainiin.... unohdin sanoa että PMMP / Kesäkaveri rokkaa :D :D

Tänään se alkaa - LOMA!Torstai 21.06.2007 13:18

Vika duuniherätys takana ja loma häämöttää!! Niin siistiä!!!!!

Vene jota me lähdemme viemään ens viikolla Köpiksen kautta Göteborgiin piti saada purjehduskuntoon täksi aamuksi jolloin se lähtee jo matkalle kohti Hankoa. Meinasi mennä 'hieman' tiukalle kuntoon laiton kanssa. Kauden neitsytpurjehdus tehtiin eilen 23:20-00:50 :D :D Ajoimme 1,5 h lenkin Katajaluodolle ja takaisin, kaikki tuntui toimivan niin kuin pitääkin. Onneksi tuuli. "Siivous" tuli tehtyä lenkin jälkeen periaatteella 'työkalut ja suuret esineet paikoilleen' ja loput jäi nyt varustamon huoleksi. Kaikkea ei vaan voi ehtiä.

Huomenna suunta landelle. Mökki täyttää huomenna 40v, taidan paukauttaa pullon skumppaa kuistilla juhlan takia. Ja ehkä toisen Jussin takia :) Toissaviikonloppuna oli järvessä vesi 22, eli luvassa myös paljon uintia.

Ainiin, tänään pitäis vielä ehtiä kyttikselle hakemaan passi, vanha mennyt umpeen.

Hyvät jussit kaikille, ottakaa chillisti!

-kesämies-

Menin baariin hetkeksi...Lauantai 16.06.2007 16:38

...se muuttui juopporetkeksi.

M.A. Numminen / Di Di Wah-Didi

Rok On!

Arkigänät kunniaanPerjantai 15.06.2007 01:48

Kyllä se vaan toimii. Jos on kotona ennen 23 ei mitään hätää :D