IRC-Galleria

nemo-5

nemo-5

mies jota äitisi suositteli

@ home againPerjantai 27.07.2007 05:20

Kotona ilman puukkoa tai vatsatautia! :D Kirgisia oli rok, seuraavaksi joku vielä hämärämpi mesta, kuka ehdottaa parhaimman? Paras vastaus palkitaan matkaseuralla ;)

Maikki, kiitos tästä reissusta kuuluu sinulle! ISO KIITOS!

Deathrow, don't go...Torstai 26.07.2007 23:41

Alkaa ikina matkustako Heathrown kautta jos vaan voitte valttaa. Tama paikka on perseesta once again. Nyt on yllattaen lento myohassa jo toista tuntia ja tupakalle mennakseni piti menna taas ulos kentalta ja sen jalkeen takaisin uudestaan security checkista. Kun vastasin tullissa kysymykseen "where are you coming from?" jouduin yllattaen sivulinjalle passintarkasteluun.... Go Kirgisia :)

Fuck Deathrow!

Bishkek, Kyrgyzstan vol IIIKeskiviikko 25.07.2007 20:38

On tämä kyllä aika ihme mesta :) Esim. Tavaratalo koostuu pienistä kopeista joissa jokainen myy vähän mitä sattuu. Samaisia koppeja on tunneleissa ja katujen varsilla vieri vieressä. Valikoimat ovat aika kirjavia.

Eilinen illallinen Four Seasonsissa oli jo huomattavasti parempi kuin Old Edgarsissa nautittu. Sen söin jo kokonaan :)

Tänään kävimme Alamedin kanjonissa patikoimassa. Mesta oli todella upea, sinne on matkaa noin 40 kilometriä. Valintamme oli luonnollisesti taksi, sillä paikalliset bussit ovat Mersun pakettiautoja jotka on aivan tupaten täynnä jengiä. Taksissa oli kyllä turvavyöt, mutta ei niitä vastakappaleita joihin ne voisi kiinnittää. :) Liikenne on aika hätäistä kuten voi odottaakin. Jengi suhailee vähän minne sattuu ja teiden on kunto on mitä on. VUoristossa tie oli paikoin todella heikossa hapessa, hirveitä monttuja joka puolella. Itse kanjoni oli todella mahtava. Kävimme patikoimassa parin tunnin lenkin ja vastaan tuli paljon lehmiä, hevosia, lampaita ja jopa yksi käärme :D Meillä ei vaan ollut mitään karttaa niin vaeltelimme vähän minne sattuu välillä läpi piikkipensaiden ja kivikoiden :) Onneksi ylempänä oli jo viilempää. Lämpötila oli ihan inhimillinen, joskin kiivetessä jyrkempiä kohtia tuli aika hiki.

Paikallisesta hintatasosta pari sanaa. Kaupasta pullo calvadosta, pullo vodkaa ja kartonki tupakkaa 483 somia, eli karvan alle 10 euroa :D Samaisella 500 somilla saa ravintolasta alkupalan, pääruoan ja pari tuoppia olutta. Ravintolat joissa olemme kaupungilla käyneet ovat varmasti kalleimmasta päästä.
Hotellimme on koko valtion hienoin hotelli, joten täällä hintataso on luonnollisesti vähän toinen. Pullo Moet & Chandonia room servicestä 8000som eli n. 160eur. (ei, emme ole tilanneet sitä kun paikallista kuohuvaa saa 650 somia pullo eli ~12eur). Pullo paikallista olutta hotellilta 200 somia, kaupasta tuolla hinnalla saa siis kaksi pulloa vodkaa :) Aamupala kahdelta hengeltä maksoi hotellissa 1000 somia, eli noin 20 eur.

Tänään söimme vuoristossa todella ökykalliissa mestassa. Sama setti (alkukeitto+pääruoat+parit kaljat) maksoi yhteensä kahdelta hengeltä 1500 somia, eli jo huimat 15 euroa per henki :) Paikalliset business manit ajelevat kuulemma sinne viikonloppisin isoilla maastureillaan ja tipauttelevat vodkaa aika huolella.

Huomenna aamulla aikainen herätys ja paluu kohti kotia.

Kirgisia hiljenee tältä erää,

-erikoisseikkailija V-

Bishkek, Kyrgyzstan vol IITiistai 24.07.2007 16:51

Mua on kusetettu! Olen lähestulkoon ainoa viiksekäs jätkä Kirgisiassa!

Tänään ohjelmassa on ollut kaupungilla kiertelyä ja lounas Fat boys nimisessa ravintolassa. Ruokalistat ovat käytössä, mutta niitä ruokia ei vaan kuitenkaan usein ole tarjolla :D "Sorry, we don't have that one..." Mikään kulinaristinen kliimaksi tämä mesta ei tosiaankaan ole. Toivottavasti pysyy pakki kondiksessa, en haluisi juosta kaupungilla etsimässä vessaa. Tai no, se olisi varmasti ikimuistoinen kokemus :D

Itse kaupunki on todella vihreä. Paljon puita ja puistoja. Patsaita on todella paljon. Muuten mestat on aika nuhjuisia kuten osasi odottaakin. Pari hienoa rakennustakin näkyi. Kadunvarret on täynnä pikku kojuja joista saa mitä vaan. Käytiin yhdessä tavaratalossa kiertelemässä, sieltä sai mm. Patek Philippen kelloja :D Piraattikamaa oli todella paljon.

Huomenna lähdemme porukalla vuoristoon syömään. Siellä on kuulemma joku todella kauniissa mestassa oleva ravintola Twelve Chimneys.

Bishkek!Tiistai 24.07.2007 11:43

Tääl ollaan :D Eilinen meni altaalla keitotellessa (lämpöä joku 35) ja illalla käytiin porukalla syömässä Old Edgarsissa. Ruoka oli mitä oli, alkupalaksi lihapullia jotka maistuivat kalalta. Pääruokana erittäin mielenkiintoinen esitys kanasta :)

Hotelli on kyllä todella lux, joskin vaihdoimme yöllä huonetta kun edellisessä oli torakka :D

Seuraavaksi kiertelemään kaupunkia ->

Newsflash!Sunnuntai 22.07.2007 17:44

En sitten saanut ainakaan vielä lippua koneeseen (vaikka piti) koska se on ylibuukattu. Great. Fucking great! Stuck in fucking Deathrow...

Onneksi koneessa ei olekaan kuin 5 lentoemoa 6 sijaan, joten pääsen todennäköisesti matkustamaan 'jump seatilla' eli sellaisella lentoemon jakkaralla ensimmäiset 4-5 tuntia Tbilisiin.
Siitä eteenpäin pääsen sitten nauttimaan business classista JOS vaan pääsen siihen koneeseen... Mukava raahata näitä laukkuja mukana vessaan, ulos rösölle, baariin, jne. Voisin jo nyt heittää ne koneeseen, mutta olis kai aika outoa lähettää matkatavarat Kirgisiaan ja lentää itse takaisin Stadiin tai jonnekin muualle lomailemaan pelkillä käsimatkatavaroilla :)

Luvassa siis 4-5h mukavassa 90 asteen kulmassa oleva selkänoja ja nelipistevyöt :) Joskaan siinäkään en voi pitkään istua, kun alkaa tarjoilut etc, joudun luonnollisesti väistämään. Taidan mennä vessaan koisimaan tai jotain... Jotkut lentosäännöt kai kieltää lattialla nukkumisen?

Pidelkää peukkuja no-show-asiakkaille. Ne mahdollistavat mulle mukavamman istumapaikan! :)

@ DeathrowSunnuntai 22.07.2007 15:59

Istuskelen Heathrown kentällä vetämässä lounasta ja olutta. Vielä 4 tuntia seuraavaan lentoon... Tää Heathrow on kyllä hirveä mesta, onneksi tänään ei ollut kiirettä koneen vaihdossa (=6h!). Kerran mulla kävi täällä kusisesti. Olin tekemässä check inniä automaatissa niin kone imaisi mun lipun! No, sain sitten jonkun henkilökunnasta paikalle ja hän aukaisi koneen, sillä se oli syönyt myös yhden naisen lipun. Liput saatuamme jatkoimme eri suuntiin ja hetken käveltyäni huomasin kauhukseni että mulla oli sen naisen lippu!! Silloin ei ihan hirveästi alkuun naurattanut kun oli aika kireä vaihtoaika. Palasin takaisin sinne koneille ja toivoin että nainen tekisi samoin ja vaihtaisimme liput. Päätin että jos häntä ei näy 5 minuuttiin menen pyytämään kuulutusta. Onneksi nainen ilmestyi ja pääsin takaisin himaan.

Anyways, seuraavaksi siis kohti Tbilisiä. Katsotaan miten äijän käy, koneeseen on ylibuukattu 5 paikkaa :)

Cheers, mate!

Huomenna mennään!Lauantai 21.07.2007 16:13

Nyt alkaa olla matkavalmistelut ja tarvittavat hankinnat hanskassa, valuutatkin on jo vaihdettu. Forexin tyyppi ihmetteli kun tilasin "300 eurolla vuoden 1994 jälkeen valmistettuja ehjiä dollareita, kiitos". Keski-Aasiassa ennen 1994 valmistetut dollarit ei toisinaan kelpaa tai sitten kurssi on ainakin 30% heikompi. Kysyi vielä erikseen että "Saako kysyä mihin olet näitä dollareita viemässä?", vastaus hieman hymyilytti :)

Massia on siis perus Bishkekiläisen 8 kuukauden palkan verran, eiköhän sillä pärjää 5 päivää :) Maaseudulla 300eur vastaa jo yli vuoden palkkaa.

En puhu sanaakaan venäjää enkä kirgiisiä, luvassa varmaan ikimuistoisia rupatteluja paikallisten kanssa :D Onneks vedän kai aika sujuvaa kansainvälistä viittomakieltä ;)

Hotellihuone on varattuna, varausvahvistus tuli Nurizat Bimyrzaeva nimiseltä tyypiltä. Onkohan toi nainen vai mies, itse veikkaisin naista? Jos toi on mies, niin mielestäni aika neitimäinen nimi.

Universaalin sähkökonvertterin käyn vielä Sokokselta hakemassa, sitten on kai kaikki kasassa!

Skype, GPRS & HämeKeskiviikko 18.07.2007 01:16

Vitun sikkii. Istun landella peilityynen järven äärellä Hämeessä ja saan Skype puhelun Lontoosta. Yhteydet GPRS:llä webiin ja sen nopeus vittu toimii jopa Skypelle! Teknologia, ai lav juu! Ohi soutava naapuri varmaan ihmetteli kun äijä istuu yksin kuistilla calvados lasi kädessä ja juttelee läppärille joka vastaa naisen äänellä :D :D