IRC-Galleria

Minä lupasinSunnuntai 27.04.2008 00:55

On asioita, joista lupaa olla puhumatta enää milloinkaan. Asioita, jotka eivät koskaan selviä; jotka eivät koskaan anna vastausta kysymyksiin, joita ei enää milloinkaan uudelleen pysty kysymään. On asioita, jotka määrittävät meidän eromme, ihminen. On asioita, jotka kertovat minulle sinusta enemmän kuin sinä minulle sanomalla pystyt milloinkaan kertomaan.

Tänään minä ajattelin, että maailmassa on vähintään kolmenlaista rakkautta. On rakkautta, joka on pyyteetöntä ja kastijärjestelmiä murtavaa ajattelematonta epäinhimillisen käsittämätöntä rakkautta, on rakkautta, jota kutsutaan ystävänrakkaudeksi, ja lopulta on rakkautta, joka ei erota itseään vihasta alkuunkaan. Sen jälkeen minä ajattelin, että tällaisessa maailmassa määritelmiä rakkaudesta täytyy olla kolmenlaista rakkautta paljon enemmän. Pikkusisko soittaa pianoa. Elämänmuutoksen enne näkyy siinä, että päivittäiset tapahtumat muuttuvat rutiiniksi; että kaurapuuro maanantaisin on tylsää ja että samoja asioita ei jaksa hokea enää ollenkaan. Minä olen miettinyt, miksi minä en ole saanut kutsua. Minä olen miettinyt, miksi minä olen yhä tässä, yhä kenkälaatikossa kaapissa jossakin.

Lopulta on asioita, joita tahtoisi muuttaa, mutta joita koskaan ei pysty edes parhaalla tahdollaan muuttamaan. On asioita, jotka toisessa ihmisessä saavat sinut tuntemaan olosi mitättömäksi; asioita, jotka toisessa ovat aina olleet, mutta jotka satuttavat sinua niin, että parempi olisi vain olla olematta ollenkaan. On asioita, joita mieluummin toisinaan viettää iltansa yksin ihmetellen huoneen seinien vihreiden tapettien ällöttävää kuviointia; asioita, joita ei ajatustensa kanssa tahdo enää koskaan joutua kohtaamaan. On asioita, jotka tekevät toisesta juuri sen, mitä toisessa eniten rakastaa, mutta miksi oi miksi toiset päivät päättyvät asioihin, jotka tekevät mitättömäksi sanat "minä olen sinun, minä olen sinun kokonaan"?

On asioita, joiden rinnalla "minä rakastan sinua" ei saa tarkoitustaan kuulumaan. On asioita, joiden rinnalla oven sulkeutuminen voi pilata koko päivän ja illan ja yön, ja on asioita, jotka korjatakseen toinen ei milloinkaan ymmärrä sanoa sitä tai sanoa ylipäätään sanaakaan. On asioita, jotka voivat aiheuttaa kuoleman. Eilen minä kuulin, että jossain lähellä niin on käynyt jo kertaalleen. Lopulta toisinaan on siis rakkautta, joka ei erota itseään vihasta. Voi joskus miten pieni on raja lämmön ja kylmyyden välissä, raja siinä missä on onnellisuus ja missä lopulta sattuu.

-Suuse-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.