IRC-Galleria

Who own's the bar?Torstai 27.09.2007 19:20

How many times have I wondered what would it be like to live in a small town like this when you are a person who comes from a foreign country? Today I got the chance to interview one foreigner with a happy smile on her face.

Me suomalaiset käytämme miten monta typerännäköistä "suu auki" -katsetta ihmisiin, jotka ovat erilaisia kuin me itse peilin perusteella näytämme olevan? Pienissä kaupungeissa vilkuileminen on hyvinkin tavallista; osaltaan se on jopa suotavaa.

Kun kaupunkiin saapuu uusi kaksimetrinen tumma koripalloilija, jopa hädin tuskin puolitoistametriset vaahtosammuttimet ovat valmiita haastamaan heidän kanssaan riitaa pimeässä iltaisin. Miksi me katsomme pitkään? Miksi erilaisuus on kummallista? Miksi universaalisuus ei voi olla rikkautta? Miksi se on häpeäpilkku kadulla ja kaupassa? Miksi se on kohde, jota täytyy typerännäköisenä unohtua tuijottamaan?

For me it's always a great new day when I get to meet a person who comes from a different country. It feels like you'd collide with this different culture, a whole new different world. If I went to Africa, I would also be like some silly painting into what everybody likes to lose their eyes. Not because I would be pretty, but because I'm different. In some other country I'm only another foreigner. I am just like this little green something that falls down from the sky.

Joku viisas sanoi joskus jossakin: "Me voimme kuvitella omistavamme maan, vihreän nurmikon talomme ympärillä, kukkapenkin ja lasten puisen hiekkalaatikon. Me voimme ja me myös teemme niin. Mutta lopulta me lähdemme, ja maa ja nurmikko ja talo ja kukkapenkki ja jopa hiekkalaatikko ovat yhä paikoillaan."

-Suuse-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.