IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
Varmasti kaikki ovat jo tässä vaiheessa tietoisia tästä koko Jylland-posten - Mohammed pilakuvat -kriisistä. Tai ainakin sen että jokin kriisi on olemassa.

Tarkennetaan (minun käsitykseni tapahtumien kulusta, korjatkaa jos aihetta):
1. Jylland-Posten ilmeisesti oli pitänyt kilpailun piirtäjäehdokkaille profeetta Mohammedista kertovaan lastenkirjaan.
2. Yksi muslimien "käskyistä" kuitenkin on että ko. profeetasta tai Allahista ei saisi tehdä kuvaa.
3. Jokin Islamilaisista valtioista oli pyytänyt Tanskaa painostamaan lehteä pyytämään anteeksi, mikä ei voinut kuitenkaan tehdä tätä, koska se olisi sananvapauteen puuttumista.
4. Sananvapauden puolesta sitten muutama piirtäjä teki oikeat "pilapiirrokset" ja siitä lähti tämä "kriisi".

Varmastikkaan kukaan meistä ei voi ymmärtää muslimien tuohtumista ko. kuvista. Ymmärtämiseksi täytyy hieman muuttaa perspektiiviään.
Pyhää sotaa käyvä sotilas kuolee aina marttyyrikuoleman, josta palkkiona on ikuinen elämä paratiisissa ja seitsemänkymmentä neitsyttä. Kyseessä on ihmiset, jotka uskovat tähän satakymmenenprosenttisesti. He ovat todellisia uskovaisia.
Mekin saatettaisiin olla sellaisia, jos ei teknologinen kehitys olisi mennyt 1900 luvulla täällä niin nopeasti kuin meni. Teknologia, mediatulva ja muut "häiriötekijät" ovat vieraannuttaneet meidät tehokkaasti jokapäiväisestä annoksesta "jeesusta". Papit jenkeissä harrastavat lapsiinsekaantumista, meilläpäin enemmän ryyppäämistä ja pettämistä.
Kirkko on ajautunut vaikeuksiin uskonnonvapauden takia ja joutunut muuttamaan imagoaan "trendikkäämmäksi" nuoriin vedoten (lähdettä en muista, joku uutislehti talven aikana).

Mikä täytyy muistaa, niin aina se uskonkiihkoilijoiden määrä on vähemmistö. Ei voida sanoa että kaikki muslimit tämän takia olisi räjäyttämässä Tanskaa taivaan tuuliin (lehdistö antaa väärän kuvan, kyseessä on pieni vähemmistö), aivan samalla tavalla kuin ei kaikki jenkit haluaisi salamurhata Castroa tai Chavezia pelkästään sen takia että äärikristitty Pat Buchanan siellä julkisessa televisiossa niin ehdottaakin.

As I see it, teknologinen kehitys ensin vieraannuuttaa meidät omasta uskonnostamme, antamalla vaihtoehtoisia virikkeitä. Kun me ei enää saada ko. uskonnosta mitään (usko ikuiseen elämään?), me hylkäämme sen. Jenkit ovat eläneet pidempään vanhassa maassa kuin eurooppalaiset, muslimit pidempään kuin jenkit. Näin on saanut uskonto pitävämmän otteen siellä, ja täten ihmiset ovat herkempiä heidän uskonnollisia figuurejaan kohtaan.

Täytyy muistaa kuitenkin että muslimit ovat suurin uskonto. Liekkiä ei tässä tapauksessa tarvitse ruokkia. Nämä kiihkouskovaiset näkemykset häviävät maasta normaalin teknologisen kehityksen myötä, varsinkin jos niitä ei ruokita sodan uhkalla. Varmaan jokainen pystyy ymmärtämään miten tärkeä oli jokaiselle Suomalaiselle kristinusko talvisodan aikaan?

Alkuperäiset kuvat (lastenkirjaan) löytyvät täältä:
http://www.exilen.org/debatt/read.php?f=17&i=195024&t=195024

Jylland-postenin pilakuvat taas täältä:
http://face-of-muhammed.blogspot.com/2006/02/original-article-page-in-jyllands.html
(tarkemmat linkit oikeassa laidassa)

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.