IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

flutter-by butterflyTiistai 31.01.2006 15:17

Mielenkiintoinen huomio, ei sinänsä mitenkään tietämisen arvoinen..
Engl. Butterfly ei ole ollut alkuperäinen sana perhoselle, vaan flutter-by. Ilmeisesti jälkimmäinen oli liian hankala lausua (?) ja taipui jossain vaiheessa muotoon butterfly.

Flutter-by, o' butterfly.

Irreality.net <-> http://irreality.net/

- Piski

Greg Palast Banned BBC DocumentaryMaanantai 30.01.2006 12:41

BBC:n dokumentti, jota ei jenkeissä näytetä. Kiitokset vapaalle medialle.
http://currentera.com/blog/?p=495

Eli kuinka luotiin profiili demokraattien äänestäjistä, ja estettiin heidän äänien laskeminen leimaamalla heidät rikollisiksi.

Henkilökohtaisesti, jenkkien laki jonka perusteella rikoksesta tuomittu menettää äänioikeutensa, on järjetön. Onko tuomittu rikollinen yhtään sen vähempiarvoisempi kuin tuomitsematon rikollinen/ei rikollinen?
Tästä ei liene tarvitse kenenkään suomalaisen kanssa kiistellä.

Lisäksi Current erasta löytyy linkki toiseenkin dokkariin, Beyond Treason Depleted Uranium Medical Experimentation
http://currentera.com/blog/?p=494

- Piski

Hamas vaalivoittoonTorstai 26.01.2006 16:17

Terroristijärjestönä tunnettu Hamas on saanut vaalivoiton Libanonissa. Tästä ei Israel tykkää, ja voisinkin kuvitella jatkossa kiristyneitä tunnelmia (ja laukausten vaihtoa) Gazan alueella.

Tämä tarkoittanee sitä että Israel yrittää mahdollisimman nopeasti ratkoa Hamas -ongelman, ennenkuin pääsee pureutumaan Iran -ongelmaan. Ehdotetut ratkaisut Iran -ongelmaan tulevat olemaan pitkäkestoisia. USA:lla ei pitäisi olla intressejä Libanonin suhteen, mutta pitävät Hamasia kuitenkin terroristijärjestönä.

- Piski

Iranian Oil BourseTorstai 26.01.2006 11:18

Pentagonille teetetty tutkimus:
"Andrew Krepinevich, a retired Army officer who wrote the report under a Pentagon contract, concluded that the Army cannot sustain the pace of troop deployments to Iraq long enough to break the back of the insurgency."
Pentagon on viime aikoina myös nostanut värvättävien ikärajaa 35 vuodesta 42:een sekä korottanut etuisuuksia (samalla tehokkaasti jättäen vanhat veteraanit heitteille).
Tähän voidaan tietenkin lisätä Murthan lausunnot, joka kuitenkin veteraanina saa arvostusta congressilta.

Mitä luulette, miten jenkit pärjää tällä hetkellä konkreettisesti Irakissa?

No, Iran sitten. Todennäköistä on että jenkeillä olisi kova hinku pitää kiinni Iranin petrodollarista, kun taas Iranissa on jo valmistelut aloitettu petroeuron käyttämisestä (Iran oil bourse).

Amerikkalaisia sotilaita ei riittäisi hyökkäämään Iraniin, vaikka tie pohjustettaisiin ydinaseilla. Tämäkin olisi huonoa öljypolitiikkaa, sillä öljyntuotannon vähenemisen myötä pienestä kakusta tappelisi liian moni, mikä todennäköisesti johtaisi uusiin kansainvälisiin kriiseihin.
Sotilasapua jenkit eivät enää tule saamaan (ehkä Australiasta) ja omankaan maan kansalaiset eivät pidä siitä että National Guard, jolla oli toimivalta toimia vain USA:n rajojen sisällä, on passitettu tarvikkeineen Irakiin (USA:n armeijalla ei ole toimivaltaa toimia rajojen sisäpuolella).

Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan mielenkiintoisia. Toisaalta, USA:n Federal Reserve, joka toimittaa valtiolle dollareita velaksi, painaa ne itse, ja on pankkien omistama järjestö.
Eli siis Federal Reserve on valtion ULKOPUOLINEN järjestö, joka myy ITSEPAINAMIAAN dollareita velaksi Yhdysvaltain hallitukselle.
Näkeekö kukaan mitään vikaa tässä?

USA:n congressi voisi ostaa FED:n takaisin 450 miljoonalla dollarilla, mut kun ei niin ei. Congressilla ei ole selkärankaa.

http://www.energybulletin.net/12125.html - Iranian Oil Bourse, 18.1.2006
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=federal+reserve+prints+dollars&btnG=Google-haku&meta= - Googlehaku FED:stä

- Piski

ps. Dollarin omistavista pankeista löytyy myös Israelilainen pankki

Steiner-koulutTiistai 24.01.2006 13:19

So... There was this guy called Steiner, Rudolf Steiner.. He was into occultism and stuff..

Eli, Suomen Steiner koulut, jotka ovat päässeet esille varsinkin useilla keskustelupalstoilla.
Ote Lahden Steiner -koulun sivuilta:
"Opetussuunnitelma sisältää tiedollista, taiteellista, toiminnallista, moraalista ja sosiaalista kasvatusta. Menetelmät pohjautuvat Rudolf Steinerin kokonaiskäsitykseen ihmisestä ja tämän kehityksen lainalaisuuksista. Steiner elvytti uudella tavalla käsityksen ajattelevasta, tuntevasta ja tahtovasta ihmisestä.
Lasta ja nuorta pyritään ohjaamaan niin, että hän voi löytää oman persoonansa ja tasapainoisen suhteen maailmaan. Tarkoitus on auttaa nuorta kasvamaan niin, että hänestä tulee kykenevä itse luomaan, valitsemaan ja arvioimaan tietoa."

Henkilökohtaisesti, olen sitä mieltä että nykyinen peruskoulu ei ole hyvä ratkaisu lähteä kasvattamaan lasta. Niistä lapsista tulee kilpailuvietin ja epätodellisten auktoriteettien hallitsemaa työläismassaa. Lukiolaisista palvelualojen energiasta rahaa -koneita.

En kuitenkaan tunne Steiner -kouluja, mutta ilmeisesti näissä pyritään antamaan lapselle enemmän tilaa kasvaa. Tuossa nipsauttamassani tekstissä viimeinen lause on tärkeä, "..tulee kykenevä itse luomaan, valitsemaan ja arvioimaan tietoa." Valtion koulussahan auktoriteetin omaava opettaja kertoo "kuinka asiat on" ja siitä ei sen enempää keskustella. Tämä heijastuu lapsen tulevaisuudessa ja kantaa oman kortensa kekoon yhteiskunnallisiin ongelmiin. Esimerkkejä on.

Ymmärrän myöskin kritiikin vanhempien puolelta, sillä onhan normaalia että kaikkea mitä ei ymmärretä, pelätään (viittaan tässä Rudolf Steinerin kirjoituksiin).
Ymmärrän myös sen että opettajat ovat kykeneväisiä virheisiin (jokainen tekee virheitä työssään) koulusta riippumatta.
--

En pysty näillä resursseilla tarkemmin erittelemään asioita, toteanpahan vain että olen hitusen viisaampi. Tiedän steiner -koulujen olemassaolosta, ja olen muodostanut alustavan mielipiteeni tietojeni perusteella.

you know :)

- Piski

January 23rd.Maanantai 23.01.2006 17:42

Toteamuksia.
Generation Hex ja Join my Cult toimii hyvin yhdessä luettuna. Rewiring in progress. Pitäisi kai pitää päiväkirjaa? Kunhan saan silokkeja.

Tekoja.
Tilasin Didgeridoon.

- Piski
http://www.kauppalehti.fi/4/0x1000907ac/uutiset/etusivu/juttu.jsp?oid=2006/01/20/1749109&request_ahaa_info=true

Kiväärien kiillotus saa siis alkaa. Henkilökohtaisesti, mä en ainakaan missaa niitä bileitä.

- Piski

Kommunikaation kehittämistäTorstai 19.01.2006 12:08

Eilen meitä oli kolme;
Yksi joka lähinnä kuuntelee - Kuuntelija, syistä ei voida olla varmoja
Yksi joka puhuu, ja usein lähtee selittämään asiaa ja jatkaa vielä pitkälti pointin saavuttamisen jälkeenkin - Puhuja, syistä ei voida olla varmoja
Yksi joka pyrkii kehittämään olosuhteita kommunikaatioystävällisemmäksi - Kehittäjä, jonka motivaationa toimii kahden edellisen henkilön erot kommunikaatiossa, itsensä kehittäminen, asian katsominen toisesta perspektiivistä.

Ensinnäkin, haluaisin välttyä egoismilta, jonka oma henkilökohtainen perspektiivini luo kun katson tätä asiaa, mutta uskon että osa ratkaisua on nimenomaan sen hyväksyminen.

Mitä käytännön tasolla tapahtui, oli se että kehittäjä tiesi puhujalla olevan tapa, että hän jatkaa puhumista tarpeellisen jälkeen, vaikka pointti on jo saavutettu. Muiden oli hankala päästä keskusteluun mukaan, kun puhuja jatkoi tarpeetonta puhumista.
Kehittäjä ei tiennyt kuuntelijan näkökulmaa, mutta oletti, että kuuntelija haluaisi myöskin kommunikoida, kuten puhuja.

Täytyi siis rakentaa järjestelmä, joka antaa selvän merkin siitä kun tarvittava informaatio on saatu puhujalta kuuntelijalle ja kehittäjälle, voidaksemme siirtyä seuraavaan olennaiseen asiaan.

Aina kun muut ymmärsivät puhujan pointin, he sanoivat 'hep'. Ja se toimi.

Voin vain spekuloida niitä syitä, miksi puhuja jatkoi vaikka oli saavuttanut pointin. Ehkä kyse oli epävarmuudesta, siitä että ei pysty lukemaan näistä muista ihmisistä merkkejä milloin pointti on mennyt perille.
Tai syitä miksi kuuntelija tai kehittäjä kumpikaan ei halunnut ottaa suunvuoroa puhujalta, kun pointti oli jo saavutettu. Ehkä sen takia ettei halua loukata? Ehkä puhuja jatkoi päälle puhumista, väärinymmärryksen pelossa?

Olosuhteista johtuen, olimme tilanteessa että täytyy korjata osa kommunikaatiosta. Rakensimme siis assosiaation sanaan 'hep', että puhuja ymmärtää kuulijoiden jo ymmärtäneen pointin. Assosiaatio toimi, mutta vain siksi että kaikki ymmärsivät sen merkityksen ja tarpeellisuuden.

Freaky?

Yes.

- Piski

Tähän mennessä..Keskiviikko 18.01.2006 09:38

Varsinkin tuo generation hex on tuntunut pelottavalta. Olen löytänyt omasta elämästäni esimerkkejä, jotka ovat suoraan verrannollisia kirjassa esitettyihin.

Pitäisikö siis minunkin ympäröidä itseni aktiivisilla ihmisillä? Töissä vieressäni istuu bemarin tuunaaja, kaverit lähinnä pelaajia. Ehkäpä pitäisi tehdä vielä reissu savonlinnaan, keskustella ehkä ainoan ihmisen kanssa toivottavasti yhteisellä kielellä.

Rakentaa mielipuolisuuden temppeli, valmiiksi seuraavaa koitosta varten.

There is the ingenious, but will my brain handle it?

- Piski

PetrodollarTiistai 17.01.2006 16:28

http://telecidal.blogspot.com/2006/01/truth-behind-iraq-invasion-and.html

Tästä olen puhunut ennenkin, mutta selventääkseni:

Kun Yhdysvallat loi kauppasuhteet lähi-itään, tehtiin sopimus.
Jos maa suostui tekemään öljykauppaa muiden maiden kanssa vain dollareilla, USA toimittaisi heille aseita.
Tällaisessa tilanteessa kolmas osapuoli joutuu ensin myymään yhdysvalloille tuotteitaan, saadakseen dollareita, joilla sitten pystyivät ostamaan öljyä. Luonnollisesti valuuttakaupan kasvot ovat muuttuneet vuosikymmenien aikana ja valuutanvaihto onnistuu nykyään helposti, mutta rahavirta vie edelleen samaan suuntaan.

Ennenkuin Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin, Saddam oli jo alkanut myydä öljyä eurolla.
Tällä hetkellä Iran harkitsee samaa vaihtoehtoa.

Yhdysvaltojen talous on siinä tilanteessa että se ei kestäisi suurimman kulutustuotteen menettämistä. Oikeastaan, voin tehdä ennustuksen, että seuraavien vuosien aikana tulemme näkemään paljon muutoksia.
1. Maailman kyllästyminen Amerikkalaisuuteen ja kaikkeen mikä edustaa sitä.
2. Amerikan romahtamisen ja (toivottavasti) itsepetoksen loppumisen.

Mitä Iraniin tulee, vaikka Presidentti Ahmadinejad onkin päästänyt sammakoita suustaan, heillä on silti täysi oikeus jatkaa uraanin jalostamista. Täytyy muistaa että Iran on kuitenkin allekirjoittanut, eikä ole koskaan rikkonu NPT:tä, toisin kuin Israel, jolla on hallussaan arviolta 200 ydinkärkeä (jenkkien avustuksella).

EU:n tilanne on kanssa mielenkiintoinen. Nähdään edut ja haitat, täytyykö pelätä että USA rupeaisi uhkailemaan meitä, jos me ilmoittaisimme julkisesti että meillä on täysi oikeus ostaa öljyä eurolla? Noh, britit pitää meidät kurissa. Mutta se tarkoittaisi EU:n talouden elpymistä.

- Piski