IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Suvi-Anne Siimes ja vasemmiston ongelmaMaanantai 27.02.2006 17:33

Hesari tänään julkisti vasemmistopuolueen sisäisiä ongelmia koskevan artikkelin:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Siimes+Puolueen+menetett%C3%A4v%C3%A4+joko+uudistajat+tai+vanhoilliset/1135218945033

"Pitää ratkaista mistä päin otetaan takkiin. Siitäkö, että vanhoilliset menetetään vai siitä, että menetetään uudistajat, koska molempia ei voida pitää", sanoi STT:n haastattelema Siimes.

En pysty ymmärtämään kuinka tilanne on päässyt puolueen sisällä näin huonosti, mutta ilmeisesti ongelmana on EU:n perustuslaki ja kriisinhallintalain tilanne. Kuka on vastaan ja kuka puolesta, en tiedä.

"Puolueen sisäinen kiista kiertyy Siimeksen mukaan isoon kysymykseen EU:n integraatiosta. Hänen mukaansa puolue on tehnyt yhteisen linjauksen, ettei EU:n perustuslakia vastusteta. Kaikki puolueen jäsenet eivät kuitenkaan ole halunneet tehdä työtä yhteisen päämäärän eteen."

Eli yhteinen linjaus joka ei kuitenkaan ole yhteinen linjaus? Juuri tällaisten asioiden takia olen sitä mieltä että kansanedustajan täytyy työskennellä kansan eteen, eikä puolueen. Tottakai, joukossa on voimaa eduskunnassakin, mutta se ei tarkoita sitä että kenenkään kansanedustajan pitäisi äänestää omatuntoaan vastaan, missään asiassa.
Siimes myös sanoi että "puhe puolueen linjasta kuivuu pohdinnaksi puheenjohtajan asemasta".

En pidä spekuloinnista, mutta jotenkin tästä nyt jäi sellainen maku suuhun että ongelma on puheenjohtajassa eikä puolueessa. Mutta spekulointi spekulointina.
2008 on kuitenkin tulossa eduskuntavaalit, ja tällaiset asiat pitäisi saada vasemmistopuolueen hoidettua pois alta hyvissä ajoin, jotta minullekkin jäisi syy äänestää vasemmistolaista.

Raija Kaikkosen artikkeli aiheesta:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Vasemmistoliiton+rivit+mutkalla/1135218946435
"Siimeksellä lienee halua europarlamenttiin ja sosialistiryhmään 2009. Torstain Iltalehdessä hän toisti toiveensa siirtyä muutaman vuoden kuluttua kansainvälisiin tehtäviin. Suosikkimaa on Yhdysvallat."
Eli Siimekselle jäisi mahdollisuus sabotoida eduskuntavaalit ja hakea sen jälkeen muihin tehtäviin. Vaikka yhdysvaltoihin hakemaan mallia poliittisesta pelistä.

- Piski

Killing the babiesMaanantai 27.02.2006 11:14

Etelä Dakotan kuvernööri (Reb. Mike Rounds) allekirjoittaisi lain abortoinnin kieltämiseksi, ellei sitten ole tarpeellista suorittaa abortti äidin hengen pelastamiseksi.

More meat for neo-con warmachine.
Eikö maailma ole jo valmiiksi ylikansoitettu? Haluaako kukaan huonoja teiniäitejä kasvattamassa sosiaalisia epäonnistujia?

Muissa uutisisissa:
USA jatkaa vankilaverkon laajentamista - http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/NYT+Yhdysvalloilla+toinen+Guant%C3%A1namo+Afganistanissa/1135218941538
Halosen toinen kausi lupaa ei mitään uutta - http://www.taloussanomat.fi/etusivu/5288115.asp

Tästä lienee hyvä lähteä tälle viikolle. Sentään aamut rupeavat olemaan valoisempia.

- Piski

Binding the mind with universe, seeing the machine
workers of our survival, already have lost the revelation.
Only one cube, pulsing along the very particles which is now
created in that vibration, in that place, trying to experience harmony.

Two gods, him and me. Put in that place, to find a meaning for it.
Meaning which could be anything, expressed in that space, with those vibrations,
was the revelation. The path, the universe.

Even thou we are bound in controlled space to achieve this,
and cannot radiate our understanding past those walls,
being there still has it's meaning.
Every machine needs to be recharged. To reserve the energy, to vibrate it.

Two gods, still struggling to bring down the last walls in between,
seeing the path to the harmony.
Needed is the cup,
so the altar can be built.
Wand we have for once more,
to cast the spell of all.

Coming journey will be designed to please,
scents, fruits, clothes, candles, windbells, desire to caress the five senses.
Leading our mind away from the machine,
Leaving it open for all.

- Piski


Uusimmasta kuvastaPerjantai 24.02.2006 12:56

Nyt kun olen huomannut että ihmiset huomaavat piilomerkityksiä uudesta oletuskuvastani, onnistuin sitten ruveta tekemään siitä syvempää analyysiä.

Totta, siinä on ainakin yksi piilomerkitys, joka näkyy helposti. Hahmot kuvasta kahta eri puolta itsestäni, ja muut yksityiskohdat peilaavat mainiosti nykyisyyttä. Tietenkään sitä ei tiedä ellei elä elämääni :)

Shakkilauta, asennot ja ilmeet.. eivät ole tarkoin suunniteltuja. Jokunen yksityiskohta kyllä on, jokunen tuli täysin vahingossa, mutta jälkikäteen ajateltuna, ne virheet oli tarkoitettu tuohon kuvaan.

Se mitä tulee tapahtumaan, toinen voittaa tuon pelin. Hänen karmansa pitää siitä huolen. Hän syö toisesta sen mitä haluaa ja tuhoaa sen mitä ei. Tämä peli tulee kestämään vielä ainakin 6kk.
--
Tekniseltä toteutukseltaan.. no kirjoitan siitä vaikka pienen blogauksen myöhemmin, kuitenkaan kerkee ennen ensviikkoa. Jos sittenkään. Tai ehkä otan koko jutun vielä toisen kerran, paremmilla propseilla, paremmalla kameralla.. ja leikkaan sen "helposti". Kikkailen Photarilla. juunou.

- Piski

Did they really land on the moon?Perjantai 24.02.2006 11:28

http://video.google.com/videoplay?docid=-1138935117048624484&q=conspiracy

How the F**K should I know, I'll just watch that first and make up my mind later.
Ihme ja kumma, tää on FOXin tuotos. about 45min, hyvän yhteyden päässä.
-- Update --

Joo, kuvat ja videot on hyviä todisteita. Van allenin vyöstä tullut puhe selventi minulle käsitteen, ja mitä Grissomin ja muiden kuolemaan tulee.. no saattoi erota asiayhteydestä, mutta näistä jenkkien toimintamalleista on puhuttu jo pitkän aikaa. Vakuutti kuitenkin. Ellei sitten joku menisi väärentämään aitoa kuvamateriaalia dokkaria varten?

Conclusion: Man has never walked on the moon.

- Piski

Top 25 sensuroiduinta artikkeliaTorstai 23.02.2006 14:57

http://www.rinf.com/columnists/news/top-25-censored-stories-of-2006

Paljon luettavaa, varaa pari tuntia tai lue useammassa erässä.

- Piski

Samarra - Shiiojen pyhin sortunutTorstai 23.02.2006 12:46

Samarrassa eilen tapahtunut isku Shiiojen moskeijaan näyttäisi olevan alkua Irakin sisällissodalle. Luonnollisesti tästä suuttuneena, protestoivat shiiat olivat tulittaneet mm. RPG:llä sunnimoskeijoita. Nykyinen shiajohto Irakissa syyttää al-Qaedaa.

Ja kerrataanpa taustaa:
Saddam oli sunni, samoin Irakin johto. Sunneja on vähemmistö Irakissa.
USA syrjäytty sunnijohdon, ja shiat saivat suuren enemmistön hallituksessa.
Nykyistä sisäministeriötä epäillään kuolemanpartioista, jotka ottavat kiinni sunneja ja teloittavat. Poliisiunivormuin varustautuneet miehet ovat useissa tapauksissa pidättäneet sunneja ja heidät on myöhemmin löydetty teloitettuina. Sisäministeriössä oli myös vankila, jossa oli pidätettynä yli 100 Irakilaista (ei tietoa oliko sunneja vai shioja).
Sunneissa on myös paljon Saddamin entisiä sotilaita, jotka jatkavat taistelua miehittäjiä vastaan. Miehittäjiksi siis luokiteltaisiin sekä ulkomaalaiset sotilasjoukot, että nykyinen Irakin hallitus.

22 kuoli torilla räjäytetyssä pommissa, maanantaina? Sanotaan että tämä oli tarkoitettu poliiseille, mutta kohde meni ohi.
Sunnit ovat vähemmistö maassa ja todennäköisesti tässä vaiheessa suurin osa asekätköistä on jo tuhottu. Heillä ei siis ole sotilaallista voimaa aloittaa rintamasotaa, varsinkin kun liittoutuneet ovat edelleen Irakissa. He taistelevat myös hallitusta vastaan, kuolemanpartioiden ja ääri-islamilaisen hallituksen takia. Mitä Samarran moskeijan tuhoon tulee, niin siirto oli todella huono. Järjetön suorastaan. Puhdasta vihaa tai sitten kolmannen osapuolen false flag -operaatio. Pystyisin kuvittelemaan että Irakissa asuvat sunnit tietävät mikä seuraa tärkeimmän moskeijan tuhoamisesta, vaikka me täällä pohjoisessa sitä ei ymmärrettäisikään.
Toisaalta, jos syyttömiä kuolee riittävästi, syyllisiäkin rupeaa syntymään. Eli shiat hyökkäävät syyttömien sunnien kimppuun, jonka jälkeen alkaa se koston kierre. Tai oikeastaan se on jo alkanut. Varmaan siitä asti kun CIA järjesti Saddamin Irakin johtoon.

Mikä on varmaa, al-Qaedallahan ei ole mitään tekemistä asian kanssa, ellei kyseessä ole false flag operaatio. Toisaalta al-Qaedaa syyttämällä saadaan helposti liittoutuneiden tuki, ja onhan Bush jo luvannut maksaa uudelleenrakennuksen.

- Piski

Tuloerojen kasvustaKeskiviikko 22.02.2006 14:05

Iltalehti uutisoi eilen tuloerojen kasvusta. Lähes 600 000 suomalaista elää köyhyysriskirajalla.
Käytännössä, köyhyysriskiraja on 60% suomalaisten keskituloista.

http://www.ihmisoikeusliitto.fi/julkaisut/ihmisoikeusraportti/ir105.pdf

Tartun opiskelijoiden köyhyyteen. Suurin osa opiskelijoista elää köyhyysriskirajalla (jopa lainannostajat). Ne jotka eivät elä, ja saavat opintotukea, joutuvat korvaamaan kelalle elintasonsa paremmuuden opiskelujen jälkeen.
Itse sain kelalta reilun parin tonnin laskun vuoden 2004 opintotuista. Ehkä saan asiaan korjauksen kun olen tehnyt heille selvityksen asiasta. Ehkä en.
Kummallista takaisinmaksukäytännössä on se, että vaikka opiskelut suurimalla osalla alkavat syksyllä ja loppuvat keväällä, kelan opintotukien saaminen tarkistetaan verotuloista, eli tammikuusta vuoden loppuun.
Jos opiskelija pääsee heti koulun jälkeen töihin, todennäköisesti häneltä yritetään periä takaisin keväällä myönnettyjä opintotukia. Näistä selviää ilmoittamalla että opintojen päättymisen ajankohdan (tämä luo tarpeetonta byrokratiaa).
Itse taas olen sellaisessa tilanteessa, että vaikka päätoiminen opiskeluni loppui kun palkansaaminen alkoi, olin kuitenkin koulun kirjoilla vielä vuoden tästä eteenpäin, jotta sain opiskeluni valmiiksi. Mitä kela tästä tykkää, sitä en vielä tiedä.

Voisin syyttää itseäni, miksi olen tienannut niin paljon tai miksi en ole lopettanut opintotuen nostamista, kun tiesin miten paljon tienasin. Vuonna 2003 olin tuntipalkalla töissä, eikä siis tarkkaa tietoa tuloista ollut. Opintotukia olen tästä maksanut takaisin 880e. Alkuvuosi 2004 meni samalla tavalla, kunnes pääsin vakituiseen duuniin.

Ongelmahan on se, että vaikka saat sen vajaa 400e kuussa opinto/asumistukea, se ei riitä kuin vuokraan, ja ehkä hädin tuskin ruokaan. Tämän lisäksi oletettavia kustannuksia on sähkö, vesi, puhelinlasku, internet -yhteys, tv-lupa, matkakustannukset, terveyskustannukset ja harrastukset. Ja tietenkin opintomateriaali, kallein investointi opiskelijalle, jota ei edes erikseen tueta.
Sähkö ja vesi ovat asioista joista edes voi tinkiä, ne tulevat melkein väkisinkin asuntoosi. Puhelin ja Internet -yhteys... noh, sanotaan että mielestäni nyky-yhteiskunnassa väkisinkin yksi kommunikaatioväline on tärkeä. Näitä varten ehdottaisin 30e kommunikaatiovälinelisää opintotukeen. Puhelinlaskun tai ADSL -maksun maksamiseen. TV-lupa? Ei tietenkään kellään ole pakko olla televisiota. Kuinka monella silti on käytännössä televisio? Kuinka moni katsoo televisiota päivittäin?
Matkakustannukset ovat myöskin ärsyttävä piirre, sillä vaikka on se opiskelijakortti käytössä, julkiset ovat edelleen kohtuuhintaisia. Eikä niitäkään voi maksaa jos rahat menee vuokraan ja ruokaan. Terveydenhoito aiheuttaa nopeasti lisäkustannuksia, varsinkin onnettomuuksissa ja tapauksissa jossa tarvitaan kallista tai pitkäaikaista lääkehoitoa. Käsittääkseni opiskelijoille ei ole vieläkään alennuksia lääketarvikkeista.
Ja sitten se nuoren terveeseen kehittymiseen liittyvä, terveet harrastukset. Jos juokseminen ja kaikki koti/luonto-oloissa tapahtuva toiminta otetaan pois, mitään ilmaista ei jää. Kuntosalit maksaa. Kulttuuri maksaa. Jos haluat rahoittaa vapaa-ajan toimintaasi, siihen ei rahaa jää. Jos käytät suurimman osan vapaa-ajastasi tilanteen parantamiseen niin että sinulla olisi varaa terveeseen elämään, joudut maksamaan sen kelalle takaisin. Ja tämänkään jälkeen sinulle ei jää aikaa harrastuksille opiskelujen ja työn takia.

Kyseessä on kaava mikä on mahdoton ratkaista nykyisellä lailla.
Jos tienaat yli 500e kuussa, et ole oikeutettu opintotukeen, right?
Opiskeluajasta heitän arvion 35h viikossa.
Vähän yli minimipalkkaa kaupan kassalla tienaava joutuu tekemään 21h viikossa. 6e/h henkilö saisi 504e/kk.
Viittä vuorokautta kohti tästä tulisi yli 11h/vrk.
Vaikka tällä kaavalla laskettaessa vapaa-aikaa jäisikin se viikonloppu, täytyy muistaa että 500e riittää hädin tuskin vuokraan, laskuihin ja ruokaan.

Se on vaan niin väärin kun nuorista tehdään koneiston ruokaa ennenkuin he pääsevät kunnolla työelämään. Sekin on todella väärin ettei kovin moni asiasta nosta meteliä (itse en ainakaan kuule kuin oman mesoamiseni).

- Piski
Kirkosta erosi enemmän väkeä kuin koskaan aiemmin
Julkaistu 21.2.2006 14:18

Luterilaisesta kirkosta erosi viime vuonna enemmän väkeä kuin koskaan aiemmin. Kirkkonsa jätti 33 043 jäsentä, kun aiempi ennätys vuodelta 1992 oli 30 710 eronnutta.
Lähtijöiden joukko kasvoi edellisestä vuodesta yli 20 prosenttia, sillä vuoden 2004 eronneiden sarakkeeseen kirjattiin luku 27 009.
Suurista kaupungeista eroaminen kasvoi eniten Kuopiossa (61 prosenttia), Oulussa (59) ja Vaasassa (52), jotka ovat kirkon tukialueisiin kuuluvissa Kuopion, Oulun ja Lapuan hiippakunnissa.
Suhteellisesti eniten eroajia oli Helsingin, Espoon ja Tampereen hiippakunnissa, vähiten taas Lapuan ja ruotsinkielisessä Porvoon hiippakunnissa.
Myös kirkkoon liittyneitä oli viime vuonna pari prosenttia enemmän kuin edellisenä; seurakunnat saivat 9 559 uutta jäsentä.
Kirkkoon liittyneiden joukko kasvoi erityisesti (51 prosenttia) Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa, joka sai 95 uutta jäsentä.
Kirkosta eronneiden suuri enemmistö eli noin 70 prosenttia on 20-39-vuotiaita nuoria aikuisia, kymmenisen prosenttia on lapsia ja alle 18-vuotiaita ja loput vanhempaa väkeä.

PAAVO TUKKIMÄKI / Helsingin Sanomat
--
http://eroakirkosta.fi/

- Piski