IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Lomalla 18. - 28.4 | AmsterdamMaanantai 17.04.2006 16:44

Don't worry about me,
I'll be somewhere where there is escape within the ratrace.

- Piski
Ainakin 65 000 irakilaista on joutunut pakenemaan kotoaan kansanryhmien välisen väkivallan vuoksi.
Irakin hallituksen tuoreen tilaston mukaan kahtena viime viikkona kotoaan lähteneiden määrä on kaksinkertaistunut ja pakoon lähteneiden määrä kasvaa yhä.

Eniten ihmiset pakenevat Bagdadista ja sen ympäristöstä, jossa levottomuudet ovat yltyneet pahimmiksi. Shiiaenemmistöisessä Etelä-Irakissa sadat sunnimuslimit ovat puolestaan lähteneet kohti sunnien asuttamia alueita Fallujan tienoilla.

Paikan päältä kantautuvien kertomusten mukaan monet irakilaiset ovat lähteneet kodistaan jouduttuaan väkivallan tai uhkailun kohteeksi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC esimerkiksi kertoo, kuinka ihmisiä on peloteltu mm. uhkaavan sävyisillä tekstiviesteillä, jotka ovat saattaneet sisältää väkivaltaisia videoleikkeitä.

Sunnien ja shiiojen välinen väkivalta on kiihtynyt sen jälkeen, kun tärkeä Samarran kaupungissa sijaitseva shiiamoskeija tuhottiin pommi-iskussa helmikuussa. Maa on sen jälkeen ajautunut sisällissodan partaalle.

Myös YK:n alainen Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM on seurannut tiiviisti Irakin tilannetta. Sen tilastot pakoon lähteneistä irakilaisista ovat hieman pienemmät kuin Irakin hallituksen. IOM laskee, että noin 6 500 perhettä eli arviolta 40 000 ihmistä on jättänyt kotinsa Samarran iskun jälkeen.

Irakin iskujen aalto jatkuu

Irakissa ainakin kuusi poliisia on kuollut, 10 loukkaantunut ja kymmeniä kateissa Bagdadin lähellä torstaina tehdyn iskun jäljiltä, maan viranomaiset kertovat.

Sisäministeriö uskoo kateissa olevien poliisien kuolleen.

Kapinalliset pysäyttivät uusia ajoneuvoja pääkaupungista hakeneiden 80 poliisin autosaattueen tienvarsipommilla ja avasivat sitten tulen.

Eteläisessä Basran satamakaupungissa surmattiin perjantaina 11 rakennusfirman työntekijää. Asemiesten mukaansa pakottamien työntekijöiden ruumiita on löytynyt ympäri kaupunkia, poliisi kertoo.

Baqubassa ainakin neljä rukoushetkeen osallistunutta sunnimuslimia kuoli kahteen moskeijaan tehdyissä pommi-iskuissa.

Myös muualla maassa on tehty useiden ihmisten hengen vaatineita iskuja.

BBC, AP, AFP, Reuters
Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld aikoo jatkaa virassaan alati kasvavista eropaineista huolimatta.
Al-Arabiya-televisiokanavan haastattelussa Rumsfeld ilmoittaa jatkavansa puolustusministerinä niin kauan kuin presidentti Bush haluaa.

Useat Irakissa palvelleet kenraalit ovat arvostelleet Rumsfeldiä epäpätevyydestä ja ylimielisyydestä sekä vaatineet hänen eroaan.

Presidentti Bush toisti jälleen perjantaina, että Rumsfeldillä on hänen täysi tukensa. Hän myös kiitti tätä energiseksi ja vakaaksi johtajaksi.

Reuters, YLE24

Full moon | Ramblings of a MM.Lauantai 15.04.2006 04:32

sit down and let me have some rest.

War and globalizationTorstai 13.04.2006 17:25

http://www.rinf.com/columnists/news/war-and-globalization-the-truth-behind-911

Michel Chossudovsky kertoo laajasti miksi USA on vahvistanut otettaan lähi-idästä, PNACin suunnitelmista sekä viimeisistä askelmista kohti ydinaseiden käyttöä ennaltaehkäisevissä iskuissa .
Video / 1.56 h / Englanti

Suosittelen.

- Piski

ps. katso myös http://www.globalresearch.ca/

60% / 40% | n. 10000 vastaajaa.Keskiviikko 12.04.2006 12:45

http://www.iltalehti.fi/2006/04/12/200604114374891_uu.shtml

Otettakoon huomioon että IL:n lukijat ovat jakautuneet ikäprofiilin perusteella.

- Piski
Hei,

Iltalehden artikkelin myötä minun täytyy ottaa kantaa Samu Honkasen "huumeviljelmästä" kertovaan juttuun, vaikka ette iltalehden toimitusta olekkaan, vaan kansaa edustava osa demokraattisessa yhteiskunnassamme.
Asia sinänsä ikävä takaisku vasemmistolle, mutta huumeuutisoinnin lisääntyminen tämän vuoden puolella nähdäkseni kertoo vastakkainasettelun kannabiksen puolesta / vastaan taistelevien kesken kärjistyvän.
Irti huumeista RY:n edustajakin joutui sanomaan YleQ:n lähetyksessä että "alkoholikin on sellaista myrkkyä, että jos se keksittäisiin nyt, niin sitä tuskin laillistettaisi". Samalla Suomessa on edesautettu alkoholikuolemia alentamalla runsaasti alkoholiveroa, ja vuosittainen kuolleiden määrä on tällä hetkellä noin neljässadassa henkilössä.
En ymmärrä miksi kemiallista liuotinta suositaan ainoana päihteenä (huumeena), vaikka on todistettu että sen terveydelliset vaikutukset ovat huomattavasti vakavammat kuin suurimman osan suomessa kielletyistä yrteistä? Alkoholi tuhoaa aivosoluja ja aiheuttaa huomattavassa osassa suomalaista väestöä sosiaalisia ongelmia ja väkivaltaisuutta. Samalla ihmiset ovat oppineet pitämään joka viikonloppuisia rähinöitä normaalina viikonlopputoimintana.
Ymmärrän myös sen miksi Suomen kansanedustajien on hankala ottaa selkoa kannabiksesta tehdyistä tutkimuksista. Tutkimuksia on moneen lähtöön ja tuntuu että Yhdysvaltojen alkuunpanemia mytologioita kannabiksesta aineena joka saa "nuoret murhaamaan vanhempansa" levittää eteenpäin Suomen lehdistö.
Suomen valtion pitäisi laittaa määräraha pelkästään kaikkien tunnettujen päihteiden terveysvaikutuksista, niin henkisistä kuin fyysisistä. Listasta ei ole syytä unohtaa (keskushermostoon vaikuttavia, riippuvuutta aiheuttavia aineita) kahvia ja tupakkaa. Henkilökohtainen motiivini tälle on väite joka leviää internetissä: "Kahvissa on yli 1000 molekyyliä, joista tunnetaan 27. Näistä 13:sta tiedetään aiheuttavan syöpää."
Olen töissä vakituisella sopimuksella kansainvälisessä ATK-firmassa (opiskeluni päättänyt, asuntolainaa maksava) ja olen juonut kahvia kahdeksanvuotiaasta asti. Nikotiinikoukussa olen ollut armeijasta asti.

Mitä tietämykseeni kannabiksenkäyttäjistä tulee, arvioisin että suomessa on yksi kannabiskasvi n. 1000 henkeä kohden. En tunne yhtään kannabiksenkäyttäjää, joka olisi ollut osallisena väkivalta- tai omaisuusrikoksessa. Suurinosa haluaisi kasvattaa kasvinsa itse, ettei sitä tarvitsisi ostaa järjestäytyneeltä rikokselta, jolloin yleensä altistuu myös kovemmille aineille (laittomassa huumekaupassa yleensä myödään "tymiä", joka on huonolaatuista kannabistuotetta, sisältää epäterveellisiä aineita jolla hasista on "jatkettu" ja saattaa sisältää voimakasta riippuvuutta aiheuttavaa amfetamiinia tai heroiinia). Kotikasvatusta harrastetaan yleensä omaan käyttöön, muttei lähes koskaan ansiomielessä myyntiin. Lähes kaikki tuntemani on työllistettyjä tai opiskelijoita, joille harrastuksesta kiinni jääminen aiheuttaisi suuret sosiaaliset vahingot (työpaikan ja sukulaissuhteiden menetys). Syy on suomessa vallitseva suvaitsemattomuus.

En kiellä sitä että kaikki kannabiksenkäyttäjät olisivat "kilttejä" jotka eivät joudu tekemisiin virkavallan kanssa, mutta ongelmayksilöiden, jotka minä tiedän, ovat kärsineet ongelmallisen lapsuuden, aloittaneet alkoholin käytön todella nuorena, ja käyttävät mitä tahansa päihdettä minkä käsiinsä saavat, mukaanlukien kovat huumeet, imppaaminen ja alkoholi. Koska toimintakykyä tai kiinnostusta ei ole tuottaa mitään millä voisi itsensä työllistää, eläminen hoidetaan huumekaupalla tai pikkurikoksilla. Ongelman aiheuttaja ei siis ole itse aine, vaan henkilön suhtautuminen aineisiin. Tällaisia ongelmatapauksia löytyy pelkästään alkoholin käyttäjistäkin.

Ihmisiä en kuitenkaan rupea vahvasti lokeroimaan tapojensa perusteella, sillä jokainen meistä on erilainen, mutta allekirjoitan joka sanan tuntemieni esimerkkien nojalla.

Samu Honkasen tilanne aiheutti miehelle huomattavia sosiaalisia ongelmia. Syy ei suinkaan ollut kannabis, vaan yhteiskuntamme suhtautuminen aineeseen.

Henkilökohtaisesti, toivon että tutkimus kaikkien päihteiden terveydellisistä vaikutuksista tehtäisiin Suomessa. Tutkijoiden pitäisi olla puolueettomia ja tutkimusmenetelmien ja tulosten täytyisi olla avoimia kritiikille. Viimeisin tutkimus mistä olen kuullut, kertoi kannabiksessa olevan 7 kertaa enemmän tervaa kuin tupakassa. Tämä lienee totta, riippuen mitä osaa kasvista poltetaan. Huomioon lienee olisi ollut syytä ottaa myös se että laadukasta kannabista ei tarvitse polttaa päivässä kuin 1/4:n tupakallisen verran, kun tupakkaa kuluu n. 10kpl päivään.

Uskonnolinen näkemys.
Mitähän ne Intialaiset vaihto-opiskelijat, joille kannabis on Shivan lahja ihmisille nautintoon ja alkoholi taas tunnettu myrkky, ajattelevat suomesta, jossa puolet kansasta vetää kännit joka viikonloppu?
Omaan uskontooni kuuluisi vähemmän tunnettujen yrttien, kuten ayahuasaca, salvia divinorum ja eräiden psilocybin -sienilajikkeiden nauttiminen osana seremonioita. Suomen laki tekee uskontoni harjoittamisesta mahdotonta.
Siksi päätökseni onkin, jos pikaista paranemista asioihin ei ole näkyvissä, hankkiutua eroon suomen kansalaisuudesta ja mainostaa samaa mahdollisuutta mahdollisimman monelle.
Tiedän kyllä että lain mukaan vaaditaan toisen maan kansalaisuus ennen kuin suomen kansalaisuudesta luopuminen on mahdollista. Tämä on työn alla.

Esiinnyn nimimerkillä mahdollisten seuraamusten takia, koska en tunne suhtautumistanne suoraan puheeseen.
- Kansalainen, toistaiseksi.

burn that flag!Maanantai 10.04.2006 18:00

Impeach, Impeach!

Bush sanoi että jos joku hänen hallituksestaan olisi tietäen vuotanut CIA:n Valerie Plamen henkilöllisyyden lehdistölle, hän ei enää työskentelisi valkoisessa talossa.
Ja nyt Scooter Libby on sitä mieltä että Presidentti oli itse tietoinen asiasta.
http://today.reuters.com/news/newsarticle.aspx?type=politicsNews&storyid=2006-04-07T152027Z_01_WAT005235_RTRUKOC_0_US-BUSH-LEAK.xml&rpc=22

Tosin tiedetäänhän me kuinka paljon W. Bush on sanansa mittainen mies.

Lisäksi on tullut tietoon NSA:n harrastaman salakuuntelun laajuutta koskevaa informaatiota, http://www.wired.com/news/technology/0,70619-0.html?tw=wn_index_1

Kenraalit puhuvat Rumsfeldin mokista,
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1181629,00.html

Ja lakimiehet Guantanamo Bayssa vangittuina olevien oikeuskäsittelyjen epäoikeudenmukaisuudesta,
http://news.yahoo.com/s/nm/20060407/ts_nm/security_guantanamo_dc

Ja samalla republikaanit vetävät uskonnollisia kiihkoilijoita täyttämään armeijan johdon harventuneet rivit,
http://seattlepi.nwsource.com/national/265405_specops04.html?source=mypi

Tämän kaiken lisäksi Irak on sisällissodan partaalla (edelleen), jenkit luopuivat paikastaan YK:n ihmisoikeustuomioistuimesta (mitäpä ne sillä enää tekee) ja testaavat perinteisillä räjähteillä maanalaisten kohteiden tuhoamista nevadan autiomaalla (ymmärsivät että ydinasekokeilla voisi olla mittavat globaalit seuraukset).

Toisaalta näyttää että helvetin hallitus on kaatumassa, mutta myös byrokratian hitaus. Kerkeekö mahtavimman valtion johtaja vaihtua ennen vuotta 2008? Ja tapahtuuko muutos parempaan?

- Piski