Pentagon (E-ring)
Benjamin Bratt, Dennis Hopper, Aunjanue Ellis.
Maailman suurinta sotilasorganisaatiota johdetaan Arlingtonista, Virginian osavaltiosta, käsin. Tuon viisikantaisen rakennuksen käytäviä vastaaviin kulisseihin sijoitettiin peruspakka stereotypioita ja korkeimmalta taholta tuli lupa laittaa kamera käyntiin. Mikäpäjottei, samantasoisia virheitä siellä oikeassa Pentagonissakin tehdään.
Näkemykset käyvät kuumina kun kriisi yllättää jossain päin maailmaa. Oli sitten kyseessä USA:n edut tai ei, niin vapautta täytyy puolustaa. Kenraali Eli McNulty (Dennis Hopper) tyytyy menneisyyden nostalgiointiin ja paperinpyöritykseen, samalla kun hänen tumma sihteerinsä, kersantti Jocelyn Pierce (Aunjanue Ellis) onnistuu vetämään juuri oikeasta tiedustelutoimiston köydestä saadakseen tarvittavat tiedot vapaan maailman pelastamiseen. Korkean tason operaatiot suunnittelee majuri Jim Tisnewski (Benjamin Bratt), jonka täytyy lähettää aina tulilinjalle ystävänsä Bobby Wilkersonin johtaman erikoisyksikön.
Käytävillä viljellään yhdysvaltalaista sotilassanastoa runsaasti ja varsinkin Jocelynin itsensä esittely väliaikaisille hahmoille alkaa huvittamaan (arvo, nimi, toimisto) jo toisessa jaksossa. Kolmannessa jaksossa se ei ole enää huvittavaa. Hahmojen kirjoittajalle on ilmeisesti annettu kaikille-kaikkea -ohjeistus, minkä tuloksena McNulty on lapsellisin hahmo kun Brattin asiallisesti esittämä majuri Tisnewski on tyylittelemättömin ja tasapainoisin. Teipillä päälle liimatut taustajuonet (menetetyt toverit ja tulilinjalla olevien puolisot) on rakennettu tuon kuudenkymmenen minuutin täytteeksi.
Epäilemättä kyseessä on lähes mahdoton tehtävä saada napattua pentagonin sielunelämä tv-ruudulle viihdyttäväksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Historiallista taustaa onneksi löytyy ja jos pikkuasioista halutaan tinkiä, juonille löydetään nopeasti korrelaatioita joilla presidentin edustaja voidaan neuvottelupöydässä nopeasti käännyttää antamaan hyväksyntänsä, sille tummimmallekin operaatiolle.
Vaikka tämä tekele ei kotisuomesta jalansijaa tulekaan löytämään, sen tekemistä tuskin kuitenkaan nopeasti lopetetaan. Maailman suurimman sotilaskoneiston toiminta kiinnostaa, oli se kuinka fiktiivistä tahansa.