IRC-Galleria

Elyse

Elyse

Etsivä löytää.

Selaa blogimerkintöjä

Miguel ja Tuliooo, kaikkivaltiaat herrat!Perjantai 26.11.2010 00:42

Olen maininnut tästä jo muutamalle kaverille, mutta on kova ikävä Tie El Doradoon -leffaa. :< Nyt kun ajattelen, niin se on varmaan paras animaatio koko lapsuudestani. Lemppareitani aikoinaan tosin olivat Mulan, Peter Pan ja Liisa Ihmemaassa. Nyt vie kyllä El Dorado ehdottomasti voiton. Katsoin sitä varmaan lapsuudessani useimpia kertoja mistään VHS-kaseteista ikinä. Mitä ihania asioita voinkaan listata kyseisestä leffasta: Se on hauska, suomenkielinen dubbi rokkaa, animaatiojälki on loistavaa, tykkään musiikeista, hahmot mielettömiä, se on sympaattinen, se ahdistaa ja ihastuttaa. Se on erilainen.

El Doradosta näkemäni uni tosin ei ollut mitenkään erityisen pirteä, vaikka se saikin minut surullisen iloiseksi. Minä pääsin käyttämään ilmeisesti aikakonetta. Pääsin sillä samalla El Doradoon. Yksi juttu tosin meni pieleen: Elettiin kaksikymmentälukua. Alkuperäiskansa oli yhä siellä, mutta kulta oli poissa ja rakennukset nuhjuuntuneet, taivas harmaa ja koko maailma oli rappeutunut. Olisiko ollut kyseessä Maailmansota I? Katsoin välillä maailmaa tosi jännästä näkökulmasta. Yksi mieleenpainuva hetki oli, kun katselin sodan runtelemaa Afrikkaa, jossa ihmiset olivat tekemässä töitä hiiltyneellä aukiolla. Sen keskellä oli tumma lapsi, jonka koko ruumis oli palanut karrelle. Joissakin kohdissa ihoa oli edelleen halkeamia, joitka paloivat punaisina, kuin laava. Ja lapsi oli edelleen elossa ja teki töitä siinä poltetulla maalla. Senaario muistutti kovasi erästä suomalaista maalausta, jossa surkean näköinen lapsi on töissä kasksipellolla(?). Noh, joka tapauksessa itse unessa en tuntenut sitä erityisen vastenmieliseksi. Suru tuli vähän eri kohdassa, melkein itkin (varmaan oikeastikin), kun kysyin Miguelistä ja Tuliosta. Tulio oli kuulemma ollut jonkun alkuperäisnkansan asukkaan isoisän opettaja. Samalla hetkellä silmissäni pyöri filminä erilaisia kauniita kuvia ja hetkiä Tie El Doradoon -leffasta. Tuolloin tajusin, etten voinut saada heitä takaisin ja miten kauhistuttava ero oli uuden ja vanhan maailman välillä. Monta sataa vuotta ihmisten teollistumista ja maailman tuhoamista.

Mii wants to go El Dorado~ Yksi hassu lisä uneeni: Aikakone oli samanlainen, kuin Paluu tulevaisuudessa. Unessa oli myöskin se outo vanha proffa. Viime yönäkin näin muuten todella friikkiä unta. Siinä vieraili Rimppu. BD Lololo.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.